Selçuklu ilçesinde Rixos Oteli'nin içerisinde bulunan Club Inferno şehrin en büyük ve prestijli gece kulübüdür. Konya'da gece hayatı denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Club Inferno, unutulmaz DJ performanslarının yanı sıra Türkiye'den ve dünyadan önemli isimleri de ağırlamaktadır.
İnanç turizmi ile ön plana çıkan Konya'ya çok fazla sayıda eğlence mekânı bulunmasa da yine de gece hayatı renkli geçmektedir.
Antalya Kemer'deki eğlence hayatı şimdi Konya'da. Çizgi ötesi dizaynı, ünlü DJ'ler ve sürpriz partileriyle şehrin eğlenceye açılan yeni kapısını mutlaka ziyaret edin. Saat 22:00 / 04:00 arası hizmet vermektedir.
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
İlgili 19 soru bulundu
Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden sac arası ve höşmerim tatlıları, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Gece kulübü, herkese açık müzikli, içkili müzik mekanı ve eğlence yeri, insanların eğlenme amacıyla gittikleri, müzik eşliğinde dans edilen, alkollü içecek tüketilen, genelde gece açılan sabaha dek açık kalan mekânlardır.
Üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu Alaeddin Tepesi, Zafer Caddesi ve Bosna-Hersek Mahallesi'nde gençlerin buluşup sosyalleşebileceği ve keyifli vakit geçirebilecekleri birçok mekan bulunmaktadır. Selçuklu ilçesinde Rixos Oteli'nin içerisinde bulunan Club Inferno şehrin en büyük ve prestijli gece kulübüdür.
Paul burayı ziyaret etti ve şehir önemli bir dinsel merkez olarak gelişti. Bu nedenle Hıristiyanlar ona, “İsa'nın tasviri” anlamına gelen “Ikonyum” adını verdiler. Abbasiler burayı alınca “Kuniye'ye” çevirdiler. Türkler bu ismi Konya olarak değiştirdi.
Konya ise en ucuz Büyükşehirler arasında yer alıyor. 2017 yılında Türkiye ortalaması baz alınarak hazırlanan rapora göre, İstanbul Türkiye'nin en pahalı şehri.
Çin sınırından Bizans topraklarına kadar uzanan Selçuklu Devleti'nin Anadolu'daki başkenti ve İpek Yolu üzerinde önemli bir konaklama ve ticaret merkezi olan Konya, aynı zamanda İslâm Medeniyeti'ne dair yüzlerce eserin yer aldığı, birçok İslâm ilim adamının ve mutasavvıfın yetiştiği ve yerleştiği önemli bir merkezdir.
1923'te Konya Vilayeti, Niğde, Konya, Burdur, Antalya, Isparta ve Karaman (daha sonra) olarak 5 şehre ayrılmıştır.
Çift başlı kartal motifi, 13. yüzyılın başlarında Orta Çağ Anadolu'sunun Anadolu Selçuklu Devleti ve Türk beyliklerinde benimsenmiştir. I. Alâeddin Keykubad döneminde Konya'da inşa edilen kalenin bir kemerinin kilit taşındaki görünümü, motifin kraliyet çağrışımına işaret etmektedir.
Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır.
Türkiye'nin en sevilen şehirlerinden olan Konya'da hem devlet üniversiteleri hem de vakıf üniversiteleri bulunuyor. Konya Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi Konya'nın birbirinden kaliteli eğitim veren eğitim kurumları olarak yer alıyor.
16 yaş ve üstü gençler yanlarında bir yetişkin olmadan bar ve kulüplere gidebilir ancak bu gibi mekanlarda en geç gece yarısına kadar kalabilirler. Kumarhane, gece kulübü ve diğer “reşit olmayanlar üzerinde istenmeyen etkisi olan” yerleri yalnızca yetişkinler, yani 18 yaş ve üzeri kişiler ziyaret edebilir.
kulüp✅ (Doğru kullanım)
Konya, elma, kayısı, kiraz, vişne, çilek ve ceviz üretiminde ilk 10 ilimiz arasında. Üretilen meyvelerin önemli bir bölümü iç pazarda tüketilirken, bir kısmı da ihraç ediliyor. Son verilere göre Konya'da kiraz üretimi yaklaşık 30 bin ton. Bu konuda Akşehir ve Ereğli ilçeleri Türkiye çapında önemli üretim merkezleri.
Zerde, Türk mutfağında İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa Tekirdağ Edirne ve Karaman yörelerine ait geleneksel bir tatlıdır. Pirinçle su pişirilerek ve içine kızamık şekeri (lohusa şekeri) ve karanfil atılarak hazırlanır. Safranla renk ve koku verilen bir çeşit şekerli pirinç peltesidir.
Bizans kaynaklarında "Tokonion" olarak geçen şehrimize yakıştırılan diğer isimler şöyledir: "Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia..." Arapların Kuniya dedikleri güzel kentimiz, selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bir daha değişmeyerek günümüze kadar gelen ismine kavuşmuştur: Konya...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri