Sebzeler: Ispanak, bezelye, patates, havuç, kabak, fasulye, nohut, brokoli. Tahıllar: Pirinç (esmer veya beyaz), erişte, makarna, kepekli makarna, buğday, yulaf. Ek olarak: Yumurta ve zeytinyağı.
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır. Bu ürünleri fazla olmamak şartıyla köpeğinize yedirebilirsiniz.
İnsan gıdalarındaki baharat karışımları, sarımsak, soğan gibi bileşenler hayvanlar için ve köpekler için oldukça zararlıdır. Bu tip içeriklere sahip yemekler köpeklerde mide ve bağırsak sorunlarına yol açabilir, sindirim sisteminin çalışma şeklini bozabilir.
Köpeklere pişmiş kemik verilmesi güvenli değildir. Pişmiş kemik daha sert ve kırılgandır. Çiğ vermek gerekir. Öte yandan , çiğ kemikler de , uzun süre dışarıda bırakılırsa, Salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler ile kontamine olabilir.
İlgili 34 soru bulundu
En az insan vücudu kadar sevimli dostlarımızın da karbonhidrata ihtiyacı var. Bunun için çözüm aslında o kadar basit ki. Öncelikle evde kalan makarna, pilav gibi yemekleri değerlendirebiliriz.
Süt, krema ve peynir
Köpekler yetişkin olduklarında, gereken enzimlerden yoksun oldukları için süt ürünlerini sindirememeye başlarlar. Bu; evcil hayvanınızın süt, krema veya peynir yemesi durumunda kusma, ishal ve mide fesadı gibi laktoz intoleransı belirtileri gösterebileceği anlamına gelir.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır. Köpek beslenmesinde en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri de çikolata ve şeker içerikli besinlerden kaçınılması gerektiğidir.
Muz, köpeğinizin sindirimi, kalbi ve kasları için iyidir. Yüksek miktarda potasyum, lif ve C vitamini içerir.
Köpeklerin domates yemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Eğer ona domates vermek isterseniz az miktar verdiğinizden emin olmalısınız. Domates insanlar için olduğu gibi köpekler için de oldukça lezzetli bir yiyecektir. Bu nedenle köpeklerin domates yeme ısrarına karşı koyulması gerekir.
Köpeğine son çare olarak aktif kömür vermeye çalış.
Aktif kömür, çikolatanın zehirleyici elementlerinin bağırsaklardan emilimini önlemeye yardımcı olabilir. Tipik bir kömür dozu, köpeğin vücut ağırlığının kilogramı başına 5 ml (bir tatlı kaşığı) su ile karıştırılmış 1 gram kömür tozudur.
Köpeğin başlıca besin gereksinimlerini ve yararlanacağımız belli başlı kaynakları şöyle sıralayabiliriz: Karbonhidrat: Bisküvi, ekmek (Kepekli ve esmer ekmek tercih mısır, çavdar ve arpa ekmekleri, çeşitli tahıl lapaları, pirinç ve bulgur, makarna gibi yemek artıkları (bozulmamış olmak koşuluyla).
Tavuk, yağsız et olarak kabul edilir ve protein açısından son derece zengindir. Köpek mamasında tavuk ana maddesinin kullanılması, köpeğinizin daha sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Yemek artıkları, yağlı, salçalı, baharatlı yiyeceklerdir, bu gıdalar köpek midesi için güç hazmedilir besinlerdir. Aynı zamanda Karaciğer ve böbrek bozukluklarına neden olurlar.
Elmanın içeriğindeki güçlü antioksidanlar ve vitamin C, A, köpeğinizin beslenmesi için mükemmel bir seçenektir. Elma ; idrar söktürücü, yüksek tansiyona iyi gelmesi, kabızlığı gidermesi bağırsakları çalıştırması ve bunları yaparken lezzetli olması onu köpekler için vazgeçilmez yapan sebeplerden.
Bol miktarda karbonhidrata sahip olan bu besin, köpeklere nadir olarak verilmelidir. Aynı şekilde süt köpeklerde temel gıda olmamalıdır. Eğer ki köpek kaliteli kuru mama tüketiyorsa aralıklarla sütlü ekmek vermenizde bir sakınca yoktur ancak yavru bir köpeği doğrudan sütlü ekmekle beslemek yanlıştır.
Kısırlaştırılan dişi köpek adet olmaz; akıntısı ve adet döneminde çevreye yaydığı kötü kokusu da engellenmiş olur.
Evet, köpekler patates yiyebilir ancak yalnızca pişirildiğinde. Köpeğinizin çiğ patates yemesi iyi bir fikir değildir. Patates, köpekler için sorunlara neden olan solanin adı verilen bir madde içerir. Sebze bahçesine sahipsinz, köpeğinizin patates bitkilerinden uzak durmasını sağlamanız gerekmektedir.
Köpeklerin yiyebileceği sebzeler arasında yer alan havuç yüksek oranda lif ve beta-karoten içerir. Düşük kalorilidir ve A vitamini barındırır. Köpeklerin diyetine düşük miktarda havuç eklenmesi güvenlidir. Bu sebzenin tüketimi sırasında diş plaklarının temizlenmesi ve keyifli zaman geçirmeleri de mümkündür.
Şeker Köpeklere Neden Zararlı? Şeker veya çikolata gibi besinlerin içerisinde yer alan bileşenler, köpekler için risk oluşturmaktadır. Bu bileşenlerden birisi olan “teobromin” isimli madde köpeklerde zehirleyici etki oluşturmaktadır.
Köpeklerin severek tükettiği et ürünleri tavuk eti, kuzu eti, sığır eti, hindi eti başta olmak üzere, en çok sevdikleri bitkisel ürünleri brokoli, salatalık, patates ve balkabağı olarak sıralayabiliriz. Köpekler mama tüketmelerinin dışında birçok sebze, meyve, süt ve süt ürünlerini de severek tüketmektedir.
2. Yiyebilir, bizimki yiyor.
Süt ve Süt Ürünleri (peynir, yoğurt, ayran vb); Süt ve süt ürünlerinde bulunan laktoz bir çok köpek tarafından tolere edilemediği için ishal, gaz vb. sindirim problemlerine yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri