Köpeğiniz sürekli evin içinde aynı yere tuvaletini yapıyorsa bu psikolojik bir tepkidir ve onun sizi protesto etme yoludur. Ayrıca kendini güvende hissetmeyen köpekler de bölgelerini işaretlemek için idrar bırakırlar. Yalnız bırakılmak ve korku sonucu köpekler bulundukları yere dışkılayıp çişlerini yaparlar.
Köpeğiniz eve ilk geldiğinde, evin onun yaşam alanı olduğunu belirtmesi açısından idrarını yapar. Bunu anladıktan sonra onu hemen banyoya götürün ve idrar yapana kadar hiçbir yere gitmesine izin vermeyin. Sonrasında ona bir ödül verin ve her tuvalete gittiğinde onu sevin.
En yaygın olanları; şeker hastalığı, Cushing's hastalığı, rahim enfeksiyonları, hipertyroidizm, karaciğer ve böbrek yetmezliği, çok su içme hastalığı, Addison's hastalığı, kanda kalsiyum seviyesinin yüksekliği, kanda potasyum seviyesinin düşük olması ve aşırı tuzlu gıdalarla beslenme olarak sıralanabilir.
Bu çok sık karşılaşılan bir durum değildir. Böyle bir durumda köpeğinizi daha sık tuvalete çıkarmak veya tuvaletini yapması için ev içerisine farklı yerlere tuvalet pedi koymanız eve tuvaletini yapmasını engelleyecektir.
Köpeğin idrarının kokmasının nedeni, amonyak içerikli olmasıdır. Köpek idrarında amonyak, çeşitli hormonlar, ürik asit ve bakterilerin olmasından dolayı bir koku yaymaları normaldir. Köpeklerin idrarı fazla keskin olmasından dolayı özellikle evlerinde köpek besleyen kişileri çok rahatsız eden durumlardan biridir.
İlgili 30 soru bulundu
Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Yavru ve yaşlı köpekler için evinizde köpek pedi bulundurmanız şarttır. Ayrıca idrar ve dışkı kokusunu giderici spreyler de işinize yarayacak ve köpeğinizin eve tuvalet yapmasını bir derece önleyecektir.
Pedin emiciliğini sağlamak için ilk kullanımdan önce mutlaka bir kez toz deterjan ile 60 derecede yıkanması gerekmektedir. Sonrasında ise 40 derecede makinada veya elde yıkanabilen ürünümüz, can dostunuzun acemilik çekmeden hemen uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.
Köpeğiniz aniden evde (veya diğer kabul edilemez yerlerde) işiyorsa, idrar yolu enfeksiyonu nedeni olabilir. Bu, uygunsuz idrara çıkmanın en yaygın nedenlerinden biridir ve köpeklerde en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Köpeğinizle üzülmeden önce bir muayeneye veya danışmak için veterinerinize gidin.
Çoğu insanın köpeğini evde yalnız bırakmayı düşündüğünde sorduğu ilk soru şudur: Köpeğim tuvalet için dışarı çıkmadan ne kadar dayanabilir? Uzmanlara göre, köpeklerin genellikle günde üç ila beş kez idrara çıkmaları gerekir.
Nörolojik hastalıklar, mesane depolama disfonksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, mesane tümörleri, mesane kaslarının zayıflığı, prostat hastalıkları, kortikosteroid gibi ilaçların kullanılması, doğumsal anomaliler ve hormon dengesizliği gibi bir dizi sağlık sorunu neticesinde idrar kaçırma görülebilir.
Yavru köpeklerde örneğin 2 saatte 1 olmak üzere tuvalete çıkarmak gerekir. Daha sonrasında köpek kaç aylıksa o kadar saatte 1 olmak üzere dışarıya çıkartılabilir. Bu süreler aynı zamanda köpeklerin aya göre çişlerini tutabilme süreleridir. Daha sonra sabah ilk iş olarak tuvalete çıkarmak gerekir.
Öncelikle yetişkin köpekten bahsedersek, tuvalet eğitimi beslenme saatini düzenlemek ile başlıyor. Köpekler yemeğini yedikten 10 ila 30 dk. sonra tuvalet yapma ihtiyacı duyar.
Köpekler özünde sürü hayvanlarındandır ve bir veterinerin dediğine göre içgüdüsel olarak her şeyi aileleriyle yapmak isterler. Eğer köpeğiniz sizi tuvalete kadar takip ediyorsa, bu onun -biraz yapışkan bir davranış da olsa- “Sen benim en iyi arkadaşımsın, her şeyi beraber yapalım!” deme şeklidir.
İdrarda kan, idrar yaparken sızlanma, idrarını tutamama, idrar sıklığında artış ve idrar deliğinin çevresini yalama en sık görülen semptomlardır. Bu semptomlara ateş, idrarda güçlü bir koku, su tüketiminde artış, kusma, iştahta değişim, ağrı, halsizlik ve kilo kaybı gibi belirtiler eşlik edebilir.
Tuvalet Yapacağı Alanı Hazırlayın
Köpek sahipleri genellikle evlerindeki ikinci tuvaleti ya da teras, balkon gibi alanları köpek tuvaleti haline getirmekten yanadırlar. Bu belirlediğiniz alanı köpeğinizin de benimsemesi için eve geldiği ilk andan itibaren köpeğinize gösterin.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
%13 indirimle Yıkanabilir Köpek Çiş Pedi - 90 X 60 Cm 43 TL'ye, %13 indirimle Yıkanabilir Köpek Çiş Pedi - 100 X 100 Cm 50 TL'ye, %4 indirimle Puremed 60x90 cm 30'lu 4 Adet Kedi Köpek Çiş Pedi 431 TL'ye, %11 indirimle Sleepy Petcare 60x90 cm 120'li Pet Bakım Örtüsü 507 TL'ye sahip olabilirsiniz.
En önemli ipuçlarından bir tanesi ise köpeğin fiziksel davranışlarını incelemek olacaktır. Tuvaleti gelen köpeklerde en sık görülen olaylar ise şunlardır: Hızlı hareket etme ve kendi etrafında daire çizme. Bulunduğu alanı dikkatli bir şekilde koklaması
Her 2–3 günde bir tane köpek tuvalet pedini azaltın ve her seferinde küçük bir alanı boş bırakın. Köpek çiş pedlerine tuvaletini yapmaya alışan köpeğiniz, boş alana değil pedlere tuvaletini yapacaktır. En son kalan köpek tuvalet pedinin mama yediği ve uyuduğu yere en uzak ped olmasına dikkat edin.
Köpeklerin tuvalet alışkanlığı kazanabilmesi amacıyla, ev içerisinde ve açık alanlarda kullanılabilen, tuvalet eğitimine yardımcı çiş alıştırma spreyidir. Ürünün Kullanım Şekli; * Kullanmadan önce şişeyi çalkalayınız. * Ev içerisinde tuvaletini yapmasını istediğiniz bir bölgeye tuvalet alıştırma pedi seriniz.
Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir.
Kimyasal İçeren Kokular
Özellikle çamaşır suyu ve kokulu deterjanlar ile çamaşır yumuşatıcıları yoğun şekilde kimyasal içeren ürünler olup keskin bir koku yayarlar. Bu güçlü deterjanlar ile özellikle amonyak da köpeklerin burun içinin kaşınmasına ve hapşırmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri