Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.
Evinizde baktığınızın alenen belli olduğu hayvanlar için tabii ki ücret alıyorlar. Yalnızca sokak hayvanları için ücretsiz. (Kedinizin veya köpeğinizin sokak kedisi / köpeği fark etmez. Evde bakılıyorsa ücret alınıyor.)
Sahipli kedilerin ücretsiz aşı kampanyalarından faydalanamayacağını söylemiştik. Ancak bir sokak kedisinin aşılarını yaptırmak istiyorsanız barınaklara ve belediyelere başvurarak ücretsiz aşılama imkanından faydalanabilirsiniz.
Ülkemizde belediyeler sokak hayvanlarına başta kuduz hastalığı olmak üzere yapılması gereken hayati aşıları uyguluyor. Biz de bu yazıda sokaktaki köpeklere yapılan köpek aşılarından ve köpeklerin bakterilerden, parazitlerden korunması için yapılan tıbbi uygulamalardan bahsedeceğiz.
Hayvan Rehabilitasyon Hizmetleri
Bu çerçevede sahipsiz hayvanların aşılama, kısırlaştırma, tedavi, bakım ve beslenmesi yapılmaktadır. Mikroçip uygulanarak elektronik ortamda hayvanlar kayıt altına alınmakta ve küpe takılarak işaretlenmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Categories: Belediye veterineri ücretsiz mi konusunda bir araştırma yapıyorsanız İlk olarak şunu söylemek gerekir ki belediye bünyesinde görev yapan veterinerler ücretsizdir.
Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir. Evcil hayvanlarını kısırlaştırmak isteyenler belediye veterinerlerini arayarak ya da internet üzerinden randevu alabilirler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüzce kısırlaştırılmış köpeklere küpe işaretleyici olarak takılmaktadır. Bu işaret dış bakıda hayvanın kısırlaştırıldığını, kuduz aşılarının yapıldığını, mikroçip takılıp kayıt altına alındığını ifade etmektedir.
Aşısı yapılmayan kedi ve köpeklerde sanılandan çok daha fazla viral enfeksiyon kapma riski vardır. Özellikle yavru kedi ve köpeklerde bu durum, sıklıkla ölümle sonuçlanmaktadır. Bu ölümlerin sebebi ise bu hastalıkların bilinen bir tedavi şeklinin olmayışıdır.
İl/ilçe müdürlüğünün personel ve iş durumu programlı aşılamaların gerçekleştirilmesi için yetersiz ise il müdürlüğü ile veteriner hekimleri odası arasında yapılacak protokol çerçevesinde programlı aşılamalar yaptırılabilir.
Ülkemizde de evcil hayvanlar için mikroçip kullanılması, 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu ile Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik'e göre zorunlu hale getirildi. Evcil hayvanına mikroçip taktırmayanlara 3.642 TL para cezası uygulanacağını da söyleyelim.
Dişi Köpek Kısırlaştırma Fiyatı: 3500-5700 TL
Ameliyat, Aşı, Kısırlaştırma, Tahlil, Genel Muayene ve diğer ücretleri görmek için Veteriner Ücretleri 2023 sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Köpeklerin ömrünü barınaklarda geçirmesi isteniyor. Kayıt altına alınıp, çip takılıp ve kısırlaştırılmış köpekleri sahiplenmek mümkün olmayacak. Herhangi bir vatandaş bugün sahiplenmek istese maalesef sahiplenemeyecek. Bundan sonraki süreçte ömürlerini barınaklarda geçirecekler" dedi.
Gelincik, köpek ve kedilere çip taktırma uygulamasını bazı belediyeler ücretsiz olarak yapmaktır. Bazıları ise cüzi miktarlar karşılığında bu işlemi gerçekleştirmektedir. Özel veteriner kliniklerinde ise köpek ve kedi çip fiyatları, işlemin yapıldığı kliniğe göre değişir.
*Zorunlu bir uygulama haline getirilen mikroçip takılması son olarak 31.12.2022 tarihine kadar gerçekleşecek. Bu tarihe kadar evinde köpek, kedi ve gelincik besleyen kişilerin uygulamaya dahil olmaması halinde cezai yaptırıma çarptırılarak 10 bin TL ödeyecekler.
Köpeklerde mikroçip fiyatları da kedilerde olduğu gibi zorunluluktan dolayı bir hayli cüzi miktarlardadır. 2023 yılı itibarıyla köpeklere çip taktırmak için Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı müdürlüklerde ödemen gereken ücret 75 TL'dir.
CEZASI NE KADAR? Tarım ve Orman Bakanlığı'nın dijital kimliklendirme projesi kapsamında 31 Aralık tarihine kadar evcil kedi ve köpeklere çip taktırmayan hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak.
Köpeklerde Kuduz
12 haftalıktan büyük köpeklere yapılır. Her yıl yapılması gerekir. Kanunen tek zorunlu köpek aşısı kuduz aşısıdır.
- Hastalık geçiren köpeklere, ishal, kusma, iştahsızlık gibi şikayetleri olan köpeklere aşı yapılmamalıdır. - İki aşılama arasındaki süre en az 2-3 hafta olmalı, yapılan aşılar yılda 1 kez tekrarlanmalıdır.
H100 gençlik aşısı seans ücreti ortalama 2000 – 2500 TL'dir.
İç ve dış parazit aşıları yapılmaması durumunda kedi veya köpeğinizle birlikte sizde parazitlere karşı savunmasız kalırsınız. İç parazitler özellikle mide, bağırsak ve karaciğer başta olmak üzere hayati organlarda tutunduğu için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri