Köpeklerin Ağızları Sanıldığı Kadar da Temiz Değil Yaygın kanının aksine köpeklerin ağzı insan ağzından daha temiz değildir. Araştırmalara göre köpeklerin ağzında da insanların ağzında olduğu gibi 600'den fazla bakteri türü bulunmaktadır. Canlı türlerinin ağız floraları değişiklik göstermektedir.
Çünkü fiziksel eylem ağrı hissini engellemeye yardımcı olur ve hafif dozda iyi hissettiren serotonin salgılar. Köpek tükürüğü ayrıca anti bakteriyel özellikler ve doku faktörü içerir; bunlardan ilki yaranın temizlenmesine yardımcı olacak ve ikincisi kanın pıhtılaşmasını teşvik ederek iyileşme yoluna girecektir.
Denek olarak özellikleri bilinmeyen bir kedi ve köpek seçildi. Hayvanlardan alınan salyalar mikroskop altında incelendi. Çalışmalar sırasında ortaya çıkan sonuç ise herkesi şaşırttı. Köpek salyasında çok sayıda mikroorganizma görülürken kedi salyası tertemiz çıktı.
Köpeklerin KEMİK yemesiyle ilgili yanlış bir bilgilenmeyede değinmek lazım.'KÖPEĞİN NEFESİ KEMİĞİ ERİTİR' yok öyle birşey.Kemik köpek beslemede zararlıdır.Bu zarar kırılan kemik parçalarının köpeğin mide,bağırsak gibi sindirim sistemindeki organlarını yaralaması,delmesi,batması şeklindedir.
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır (Nevevî, a.g.e., XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).
İlgili 38 soru bulundu
Onlar insandan hiç bir zaman ve sebeple ayrılmazlar. İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemesinin sebebi, köpeğin kendisinin necis olmasıdır. İki ve üçüncü hadiste görüldüğü gibi, eve tesâdüfen girmiş olan köpek yavrusu sebebiyle Cebrâil aleyhisselâm Hz. Peygamber'in yanına gelememiştir.
Değerli kardeşimiz, İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi, onların pis kokmaları, pislik yemeleridir.
Köpek idrarında amonyak üreten bakteriler yer almaktadır. Bu nedenle kötü kokar. Etrafta bir damla dahi köpek idrarı yer aldığında kokusunu kolayca alabilirsiniz. Köpek idrarı enzimatik temizleyiciler ile etkili şekilde temizlenir ancak halıda ya da parkede nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir.
Köpeklerin Ağızları Sanıldığı Kadar da Temiz Değil
Canlı türlerinin ağız floraları değişiklik göstermektedir. Köpeğin ağzında bulunan bir bakteri insanda bulunmayabilmektedir.
Genellikle köpek salyalarının insan vücudundaki açık yaralarla teması sonucu bulaşan bakteri, bazen ölümlere yol açabiliyor. Cornelis'in verdiği bilgiye göre, bir süre önce Avusturya'da köpeğinin elindeki yarayı yalaması sonucu bakteri kapan bir erkek, kısa zamanda hayatını kaybetti.
Bilim insanları: Kediler de en az köpekler kadar sadık.
Vereceğiniz cevap, kişiliğiniz hakkında önemli ipuçlarını ortaya çıkartabilir. Araştırmalar, “kedi insanlarının”, “köpek insanlarından” daha zeki olma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bir süre önce yapılan bir çalışma, kedi yanlısı tarafın daha yaratıcı, bağımsız ve asi olma eğiliminde olduğunu belirledi.
Örneğin evin önünden gelip geçen onca araba varken, sahibinin arabasının motorunun sesini çok uzaktan duyup kapıya koşan bir köpeği görmüş olabilirsiniz. Köpeklerin koku alma duyusu kedilere göre daha iyidir. Kokuları izleyerek hedeflerine ulaşabilirler.
Beyin görüntüleme teknolojisi sayesinde köpeklerin birlikte yaşadıkları sahiplerini ailesi olarak gördüğü ortaya çıktı. Biz insanları ailesi gibi gören köpeklerin kendi cinsinden çok sahibine güvendiği ve sevdiği, sahiplerine oldukça düşkün oldukları açıklandı.
İlk sebep yavru köpeklerde iç parazit enfeksiyonları sonucu ağızda kötü koku görülebilir. Bunun dışında en sık görülen diğer sebep yavru köpeklerdeki diş değişimidir.
Genelde de sorunsuz iyileşmeyi önleyip, yaralı bölgede istenmeyen yara dokusunun oluşmasına veya bölgenin enfekte olmasına neden olur. Aslında tükrüklerin antiseptik etkisi vardır. Yani kedi ve köpeklerin yaralı bölgelerini yalamaları bölgede enfeksiyon oluşmasının önüne geçer.
(Bir insanla öpüşmek köpeğin sizi yalamasından daha risklidir.) Köpeklerin tüylerinde eğer köpek sağlıklı ve temiz olarak bakılıyorsa ne insanlar, ne de diğer canlılar için herhangi bir risk yoktur.
Köpeklerde ağız kokusunun rahatsız edici boyutlara ulaştığı sık sık gözlemlenmektedir. Kokunun sebebi ağızdan ve dişlerden kaynaklanabildiği gibi çeşitli mide, bağırsak ve ciğer enfeksiyonlarından da kaynaklanabilir.
Köpek salyası zararlı bakteri yükü, beslenme, bakım ve çevresel faktörlere göre değişkenlik gösterebilse de insan salyasının bakteri yüküne göre çok daha düşüktür. Sağlıklı ve bakımlı bir köpeğin insanı yalaması bu sebeple bu bakımdan sağlık açısından hiçbir tehlike içermez.
Köpeğiniz sizinle birçok şey için iletişim kurmak isteyebilir; duygularını ifade etmek, sizi uyarmak, bir tehlike içinde olduğunu belli etmek ya da herhangi bir ihtiyacını anlatmak. Tüm bunların dışında, oyun oynarken heyecanlanmak bile onun havlamasını tetikleyebilir.
Pedin emiciliğini sağlamak için ilk kullanımdan önce mutlaka bir kez toz deterjan ile 60 derecede yıkanması gerekmektedir. Sonrasında ise 40 derecede makinada veya elde yıkanabilen ürünümüz, can dostunuzun acemilik çekmeden hemen uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.
Yalama, iletişim aracı olarak kullanılan bir davranıştır. Köpekler yalayarak, sahiplerine sevgi, saygı, bağlılık ve güven mesajı gönderirler. Köpekler, yalama davranışıyla kendilerini rahatlatır ve stres seviyelerini düşürürler. Köpekler ayrıca, yalama yoluyla çevrelerini keşfederler.
Her ne cins köpek olursa olsun evin içinde beslenmemeli. Köpek beslenen eve Cebrail de dahil hiçbir melek girmez. Bunu bize peygamber efendimiz haber veriyor. Meleğin girmediği eve de şeytanlar dolar.
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır.
İster evinizin içinde isterse bahçenizde olsun Köpek beslemenizin din ile alakası bulunmamaktadır. Kuran'da bu konu ile ilgili bir haram ve yasak bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri