Köpeğinizin güzel kokmasını sağlamak ve mevcut kokusunu gidermek için ona banyo yaptırmak, tüy bakımlarını aksatmamak, ağız diş ve kulak temizlikleri ile tırnak temizliğini atlamamak, köpeğin kullandığı eşyaları hijyenik tutmak ve sağlıklı olduğuna emin olmak çözüm yolları olmaktadır.
Köpeklerde kokuyu etkileyen yukarıdaki anormal durumlar dışında beslenme, hatalı şampuan kullanımı ve sık yıkama gelir. Köpeğiniz, deri ve tüy yapısına uygun şampuanla en az 20-30 günde bir yıkanmalıdır. Kaliteli kuru mama her zaman kokunun azalmasına yardımcı olacaktır.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Köpeklerde kulak enfeksiyonuna yol açan birçok bakterinin ve mantarın olduğu da bilinmektedir. Köpeklerin kulaklarında hafif bir koku varsa muhtemelen temizlendiğinde ortadan kalkacaktır. Ancak koku çok yoğunsa ve kokladığınızda tahammül sınırlarınızı zorluyorsa veteriner hekimlerinizle bağlantıya geçmelisiniz.
Köpekler her zamankinden farklı bir koku yaymasalar da evlerde doğru tedbirler alınmadığında ve temizlik süreçleri aksatıldığında evde koku oluşumuna neden olabilirler.
İlgili 15 soru bulundu
Ayrıca ıslak mendil gibi kimyasal içerikli bir temizleme yöntem tercih ederseniz, köpeğinize pek çok açıdan zarar verebilirsiniz. Patiler tarafından bu kimyasal maddeler emilirse, köpeğinizin zehirlenmesine neden olabilirsiniz.
Her hayvan kolonyadan hoşlanmaz ama yaraya kolonya sürülürse mikropları öldürüp temizleniyor sonra da etkisini görüp yara kapanıyor.. Kolonya sürüldüğünde köpeğin vücudu kolonya ile anlaşamıyor ve bunun üzerinde ölü kokusu ve kötü bir koku oluşuyor..
Köpeğin dışkı ve idrarı ile bıraktığı fenomen dediğimiz kokular diğer köpeklere cinsiyeti, yaşı ve üreme durumu hakkında bilgi verir. Özellikle erkek köpekler bu işaretleme ile bölgelerindeki diğer erkek ve kızgınlığı gelen dişilerden haber alırlar.
Doğru kullanıldığında köpek parfümleri hem zararsızdır hem de kötü kokuyu engeller. Yine de tek başına parfüm kullanımının etkisi de bir yere kadardır. Köpeklerin koku sorununun azaltılması için öncelikle sağlıklı olmaları gerekir.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Pire Kaçırıcı olarak Elma Sirkesi
Elma sirkesi pireleri öldürmez ama ondan hoşlanmadıkları kesin. Ufak bir istila durumunda, köpeğinizi nazik bir şampuanla yıkayın, iyice durulayın, ardından yarı yarıya ılık suyla seyreltilmiş elma sirkesini üzerine püskürtün. Köpeğinizin sallamasına ve kurumasına izin verin.
Limon, mandalina ve portakal gibi turunçgil kokuları Sirke kokusu. Pul biber ve keskin kokular, köpeklerin nefret ettiği ve duyduğu anda onları rahatsız eden koku çeşitleridir.
Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Köpeklerdeki koku alma duyusu insanlarınkinden 10.000-100.000 kat daha iyidir. Beyinlerinin büyük bir kısmını bu duyunun çalışması için kullanırlar. İnsanların burnunda yaklaşık beş milyon koku alma hücresi bulunurken köpeklerde bu sayı 200 milyona kadar çıkar.
Kötü koku giderici özelliğiyle öne çıkan köpek bakım parfümü çeşitleri, hayvanın ihtiyaçlarına ve yaşına bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Esans bakımından da farklı alternatiflere sahip olan köpek koku giderici parfüm seçenekleri bulunur.
Köpekler için Kuru Temizleme Pudrası Özellikle sık dışarı çıkan, çabuk kirlenen, kurutulması güç, sık tüylü köpekler için kolay temizlik sağlayan, özel parfümü ile etkin koku giderici özelliği yanı sıra pratik kullanımı ile tercih edebileceğiniz özel pudralığında toz şeklinde kuru şampuan. Su kullanmaya gerek yoktur.
Eve Döndüğünüzde Gerekli Dezenfeksiyonu Yapın
Bazı köpek sahipleri pati temizliği için alkol bazlı el antiseptik ve kolonya kullansa da bu uygulama aslında küçük dostlarımızın patilerine zarar verebiliyor.
Köpek altlığı olarak da adlandırılan pedler, özellikle seyahatlerde köpek sahipleri için kurtarıcıdır.
Kedilerin hem daha güzel kokmasını sağlamak hem de enerjik yapılarını olumsuz etkilememek için kediler için özel olarak üretilen parfümleri kullanabilirsiniz. Kedi parfümü, zararlı bir ürün değil. Üretimi yapılırken özellikle alerjik reaksiyonlara neden olabilecek kimyasal maddeler kullanılmadan üretilirler.
Eğer kısırlaştırma operasyonu için 2-4 yaş ve sonrası gibi geç bir vakit tercih edilecek olursa davranışsal olarak koku bırakma alışkanlığına devam etme olasılığı yüksektir. Tabii erkek kedilerin keskin eklenti bezlerindeki kokuları kısır kedilerde olmayacağından aslında sadece idrar çıkışı olacaktır.
Şayet köpeğiniz normal bir cilt ve tüy yapısına sahipse, aylık olarak bir kez yıkamak yeterli gelebilir. Fakat köpeğinizin tüyleri hızlı bir şekilde kirleniyorsa ya da kötü kokular oluşuyorsa daha sık yıkanma gerektirebilir.
-Doğmasal pıhtılaşma bozukluğu görülen köpeklerde östrus kanamasının hayati risk oluşturması engellenir. -Kısırlaştırma operasyonu ile kızgınlık süresince geçirdikleri adet dönemini de etkilenir. Kısırlaştırılan dişi köpek adet olmaz; akıntısı ve adet döneminde çevreye yaydığı kötü kokusu da engellenmiş olur.
Kimyasal İçeren Kokular
Özellikle çamaşır suyu ve kokulu deterjanlar ile çamaşır yumuşatıcıları yoğun şekilde kimyasal içeren ürünler olup keskin bir koku yayarlar. Bu güçlü deterjanlar ile özellikle amonyak da köpeklerin burun içinin kaşınmasına ve hapşırmasına neden olur.
Parke zeminlerdeki ya da halılardaki kurumuş köpek idrar lekelerinin çıkarılması için hidrojen peroksit bazlı bir temizleyiciyle bir havlu ıslatılır. En az 15 dakika bekletildikten sonra enzimatik temizleyici kullanılarak bu adım tekrarlanır. Bu sayede kurumuş köpek idrar lekeleri kolayca çıkarılabilir.
Köpeğiniz aniden evde (veya diğer kabul edilemez yerlerde) işiyorsa, idrar yolu enfeksiyonu nedeni olabilir. Bu, uygunsuz idrara çıkmanın en yaygın nedenlerinden biridir ve köpeklerde en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Köpeğinizle üzülmeden önce bir muayeneye veya danışmak için veterinerinize gidin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri