Leblebi içerisinde çok fazla yağ bulundurması sebebiyle, dostunuzun sindirim sistemini etkileyerek, obezite riskine yol açmaktadır.
Hafiftir ve köpeğinizin onu yemeyi reddetmesine neden olmaz. BADEM: Köpekler birkaç badem yiyebilir. KAJU FISTIĞI: Köpekler sınırlı miktarda kaju yiyebilir. FISTIK EZMESİ: Fıstık ezmesi köpeklerin yemesi için güvenlidir.
Çerezler. Bizim için sağlıklı olsalar da, köpeğinize çerez vermekten kaçının. Küçük olması yüzünden hayvan açısından boğulma riski söz konusudur ve yüksek yağ oranı hayvanın midesini rahatsız edecek kadar yüksektir. Özellikle de makademia fındığının köpekler için oldukça zehirli olduğu bilinmektedir.
En ideal olanı ise, yavrularının tüketimini kabak eti ile sınırlandırmak, çekirdeklerini ve kabuğunu uzak tutmaktır. Bu bakliyat grubu fasulye, yonca filizleri, barbunya ve mercimek gibi olgun fasulyeleri ve bezelyeyi içerir.
İlgili 45 soru bulundu
-Sade ve doğal yoğurt, köpekler için genel olarak güvenlidir. Yoğurt, sevimli dostlarınızın bağırsak sağlığı için faydalı probiyotikler içerirken aynı zamanda protein ve kalsiyum besin değerleri bulunmaktadır. Bazı yoğurtlar tatlandırıcı ya da şeker içerdiği için köpeklere verilmeden önce muhakkak içeriği okunmalıdır.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır.
Mamadan tasarruf etmek için evcil bir hayvana sürekli olarak ev yemeği vermekten kaçınmalısınız. Köpek yiyecekleri arasında kuzu, dana, tavuk ve balık etleri yer alır. Yoğurt gibi süt ürünlerine de hayır diyemeyen köpek dostlarınıza haşlanmış patates, makarna ve pilav gibi gıdaları da verebilirsiniz.
Köpeklere yumurta vermek istediğiniz, haşlanmış yumurtanın sarısını ya da beyazını vermenizde bir sakınca yoktur.
Yumurta sarısı içeriğindeki A vitamini köpeklerin tüylerini daha parlak ve güçlü yapar. 5. aylardan itibaren Omega-3 içerikli balık yağı tabletleri / somon yağı hapları hem köpeğin iştahını açar hem de sinir sistemini kuvvetlendirir. Bunların dışında kaliteli mama beslenmesinden kesinlikle vazgeçilmemelidir.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Küçük parçalar halinde peynir verilmesinde bir sakınca yoktur fakat yalnızca arada bir vermek gerekir. Nadiren de olsa, bazı köpekler süt ürünlerine karşı isteksiz ve hassas olabilirler, eğer köpeğiniz süt ürünleri içeren yiyecekler yedikten sonra ishal ya da hasta oluyorsa, elbette ki bunlardan kaçınılmalıdır.
Örneğin pirinç, havuç, muz, et ürünleri, balık, marul ve ıspanak köpeğinize zorda kaldığınızda verebileceğiniz besinlerdir. Tüm bunlara rağmen köpeğiniz için uygun olan kuru köpek maması en faydalı ve ilk tercih edilmesi gereken seçenektir.
Köpeğinize verebileceğiniz meyve ve sebzeler arasında karpuz, armut, elma, ıspanak, marul, havuç, kabak, bezelye, karnabahar gibi gıdalar bulunur. Mineral, vitamin, lif açısından zengin olan bu gıdalar aşırıya kaçmadan ve köpeğinize verilebilir.
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır. Bu ürünleri fazla olmamak şartıyla köpeğinize yedirebilirsiniz.
Köpeklerin çoğu çene altı, karın, göğüs ve kuyruğun son kısmından okşanmayı severler.
Salatalıklar, köpekler için güvenli ve besleyici bir atıştırmalık olabilir. Lif ve antioksidan açısından zengin olan salatalıklar, C ve K vitaminin yanı sıra magnezyum ve potasyum gibi elektrolitler açısından zengin bir kaynaktır.
Ekmek, köpekler için iyi bir protein ve besin kaynağı olmamasından dolayı ve aşırı miktarda tüketildiğinde sindirim sorunlarına sebep olabilir. Şayet köpeğinize ekmek vermek istiyorsanız, çok az porsiyonlarda ve ara sıra atıştırmalık olarak vermeniz önerilir.
İster yavru köpeğiniz hasta olsun, ister sadece köpeğinizi beslemek için sağlıklı bir yiyecek arıyor olun, haşlanmış tavuk en iyi seçenektir. Aslında haşlanmış tavuk, köpeğinizin diyetinin gerektirdiği protein, vitamin ve minerallerle doludur ve hassas veya midesi bozuk köpeklere yedirilebilecek kadar yumuşaktır.
Salmonella veya E. coli gibi gıda zehirlenmesine ya da diğer sağlık sorunlarına neden olabilecek potansiyel bakteriyel kontaminasyon riski nedeniyle köpekler çiğ yumurta yememelidir. Bu nedenle yumurtaları köpeğinize yedirmeden önce her zaman iyice pişirmeniz ve çiğ yumurta vermekten kaçınmanız önemlidir.
Yetişkin köpekler için önerilen beslenme programı günde iki kez. Önceden belirlenmiş köpek maması hacmi iki eşit parçaya bölünmeli ve 8 - 12 saat arayla beslenmelidir. İdeal yetişkin bakım ağırlığını korumak için köpek maması miktarı gerektiği gibi ayarlanmalı.
Normal şartlarda köpeklerin açlığa ortalama 3-7 gün, max. 3 hafta açlığa dayanabildiği bilinmektedir.
Ceviz insanlar için sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerdir, ancak köpekler için güvenli değildir. Çünkü; Ceviz, yüksek yağ içeriği nedeniyle köpeklerde obeziteye neden olabilir. Yağları yüksektir ve köpeklerde mide rahatsızlığına ve bağırsak tıkanmasına neden olabilir.
Köpekler pirinç pilavı yiyebilirler ancak onların tüketecekleri pilavın yağsız ve tuzsuz olması gerekir. Pilav sosla tatlandırılmamalı, pilava eklenecek başka besinler varsa köpeklerin tüketimine uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Köpekler bulgur pilavını tüketebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri