Köpek Pati Bakım Kremi ve Spreyi Kullanın Pati bakım spreyleri, köpeğiniz dışarı çıkmadan önce patilere sıkılır. Bu uygulama ile spreyde bulunan bal mumu ve aloe vera patinin üzerinde bir katman oluşturarak patilerin yumuşak kalmasını sağlar ve patiyi korur.
Bu nedenle eve döndüğünüzde yavru köpeğinizin patilerini bir havlu ile silin ve pati yastıklarının arasındaki tüm tuzu ve minik çakılları kontrol edin. Yavru köpeğinizin pati yastıkları kurumuş veya çatlamışsa, her gün vazelin sürmeniz de çok rahatlatıcı olacaktır.
Kedinizin kurumuş veya çatlamış olan patilerine zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya zararsız nemlendiriciler sürebilirsiniz.
Bu kanamalar da acılara sebebiyet verebilir. Köpeklerin patilerini nemlendirmek için insanlar için üretilen nemlendirici kullanılmamalıdır. Bu tür ürünler normalden daha fazla yumuşattığından dolayı başka sorunlara yol açar. Bunun yerine köpekler için üretilmiş olan özel köpek nemlendirici ürünlerden kullanılmalıdır.
Trixie Kedi ve Köpek Pati Koruyucu/Bakım KremiKedi ve köpekler için kullanılabilen pati bakım ve koruyucu kremidir. İçerisindeki beeswax sayesinde patileri korur ve bakımını sağlar. Bu sayede patilerin çatlaması, kuruması ve yaralanmalara açık hale gelmeleri önlenmiş olur. 50mldir.
İlgili 41 soru bulundu
Köpek Cildi ve Tüyleri İçin: E Vitamini
Derisine sürdüğünüz zaman köpeğiniz hepsini yalamak isteyebilir. Köpeklerin ayakları dayanıklı olsa da kimi zaman çatlayabilirler. Bu gibi bir durumda evcil hayvanınızı rahatlatmak için patilerine zeytinyağı sürebilirsiniz.
Pati yalama, genellikle bir köpeğin kaygı, can sıkıntısı veya acı ile baş etme yöntemidir. Ancak ağır vakalarda obsesif-kompulsif davranışlara yol açabilir.
Köpeğinizin Ayaklarını Temizleme
Kısa bir yürüyüşten sonra rutin köpek patisi temizliği yapmak isterseniz patileri ıslak bezle ve suyla nazikçe temizlemeniz yeterlidir.
Hindistan cevizi yağı, evcil hayvanınızın cildinin ve tüylerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek iyi bir doğal nemlendiricidir. Evcil hayvanınızın pençelerinin, kulaklarının veya kuyruğunun kuru veya çatladığını fark ederseniz, gerektiğinde hindistancevizi yağını topikal olarak da uygulayabilirsiniz.
Köpeklerde Kuru Cilt Önlenmesi
Nemlendirici şampuanlar kullanın. Köpeğinizin cildini düzenli olarak nemlendirici şampuanlarla yıkamak, cildinin nemini korumaya yardımcı olacaktır. Köpeğinizin beslenme düzeninde yeterli miktarda nem ve yağ içeren gıdalar kullanmak, cildinin nemini korumaya yardımcı olacaktır.
Köpeklerde Pati Yastıklarının Bakımı
Asfalt gibi sıcak yüzeylerde köpeğinizi yürütürken dikkat etmeniz gerekmektedir. Aşırı sıcak yüzeyler yastıklara zarar verir. Yazın sıcak aylarında köpeğinizin toprak ya da çimli zeminde veya gölge altında yürüdüğünden emin olmanız gerekir.
Pati Nem Bezlerinin Kuruması
İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de el çatlamasına benzeyen bir durum oluşması mümkündür. Patilerin yeterince nem alamadığı durumlarda, kuruyarak çatlaklara ve kanamaların meydana gelmesine neden olur.
Kedi ve köpekler için kullanılabilen pati bakım ve koruyucu kremidir. İçerisindeki beeswax sayesinde patileri korur ve bakımını sağlar. Bu sayede patilerin çatlaması, Kuruması ve yaralanmalara açık hale gelmeleri önlenmiş olur. 50ml'dir. Kedi ve köpekler için kullanılabilen pati bakım ve koruyucu kremidir.
Köpek Pati Bakım Kremi ve Spreyi Kullanın
Pati bakım spreyleri, köpeğiniz dışarı çıkmadan önce patilere sıkılır. Bu uygulama ile spreyde bulunan bal mumu ve aloe vera patinin üzerinde bir katman oluşturarak patilerin yumuşak kalmasını sağlar ve patiyi korur.
Ilık bir su olması gerekiyor. Köpek ciltleri çok hassas olduğu için pH değerini düşürmemek adına sık şampuan kullanımından kaçınmak gerekiyor. Köpekleri yıkarken insanların kullandığı şampuan ve duş jelleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Veteriner kliniklerinde bulunan özel köpek şampuanlarının kullanılması gerekir.
Ancak insanlar için üretilen şampuanlar köpekler için doğru seçenek değildir. Bu şampuanlar köpeklerde cilt sorunları oluşturur. Bu nedenle de köpekler için mutlaka onlara özel üretilen şampuanların kullanılması gerekir.
Hindistancevizi yağı genelde 25 derecede yumuşamaya ve sıvılaşmaya başlar. Bir miktarını elinize aldığınız zaman sizin vücut ısınız ile yumuşayan hindistan cevizi yağını köpeğinizin rahatsız olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz.
Kantaron yağı sadece insanlar için değil hayvanlar için de faydalıdır. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlarda oluşan yaraların tedavisinde kullanılabilir. Bir pamuk yardımı ile sürülen sarı kantaron yağı, pet dostunuzun yararını iyileştirecektir. Kantaron yağı aynı zamanda sindirim için de faydalıdır.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Bunun haricinde sirke ve su karşımı da köpek çişini temizlemek için işinizi görür. Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Köpeğin kafasını ise en son yıkamamız gerekir. Sıra kafasını yıkamaya geldiğinde kulaklarına su kaçırmamaya dikkat etmelisiniz. Köpek yıkama konusunda fazla bir tecrübeniz yoksa köpeğinizi yıkarken kulaklarına pamuk tıkayabilirsiniz. Köpekler için Hangi Şampuan Kullanılmalı?
Köpeklerin koku duyusu oldukça gelişmiştir ve etraflarındaki dünyayla kokular aracılığıyla da iletişim kurarlar. Buna insanların kokusu dâhildir. Köpekler sahiplerinin tanıdık ve güven verici kokusunu almak istedikleri için ayak ucunda yatmayı tercih edebilirler.
Yalamak, Köpeklerde Bir Sevgi Göstergesidir
Köpeklerin sahiplerini sevdiklerini belli etmelerinin en kolay yolu yalamaktadır. Sevgi göstergesi olarak sergilenen yalama davranışı köpeklerin yavruyken annelerinden öğrendikleri bir harekettir.
Patileri ısrarla yalamaları ve hatta ısırmaları, topallamaları, patilerde kızarıklık ve yangı, patilerde akıntı ve lezyonlar, pati tüylerinde dökülme, patilerde kuruluk ve çatlaklar, kanama ve patilerden kötü koku gelmesi köpeklerde pati hastalıkları veya köpek pati yaraları belirtileri arasında yer alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri