-Sade ve doğal yoğurt, köpekler için genel olarak güvenlidir. Yoğurt, sevimli dostlarınızın bağırsak sağlığı için faydalı probiyotikler içerirken aynı zamanda protein ve kalsiyum besin değerleri bulunmaktadır. Bazı yoğurtlar tatlandırıcı ya da şeker içerdiği için köpeklere verilmeden önce muhakkak içeriği okunmalıdır.
Uzmanlara göre köpeklere günlük periyotlarla verilebilecek yoğurt miktarı 2 – 3 yemek kaşığıdır. Yoğurdu köpeğe yedirirken oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Soğuk yoğurt köpeklerde sindirim ve boşaltım sistemini bozarak ishale neden olabilir. Bazı köpekler süt ve süt ürünlerine karşı hassas olabilirler.
Yoğurt, sindirim sağlığını geliştirmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek faydalı canlı bakteriler içerdiğinden köpekler için iyi bir probiyotik kaynağı olabilir.
Köpekler güvenle yoğurt yiyebilirler. Yoğurt yüksek düzeyde kalsiyum ve protein içerir. Aynı zamanda sindirim sistemlerine fayda sağlayabilecek bir probiyotik görevi görür.
İlgili 18 soru bulundu
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır.
Mamadan tasarruf etmek için evcil bir hayvana sürekli olarak ev yemeği vermekten kaçınmalısınız. Köpek yiyecekleri arasında kuzu, dana, tavuk ve balık etleri yer alır. Yoğurt gibi süt ürünlerine de hayır diyemeyen köpek dostlarınıza haşlanmış patates, makarna ve pilav gibi gıdaları da verebilirsiniz.
Şayet köpeğinize yumurta vermek istiyorsanız, pişmiş yumurtaların daha güvenli olduğunu bilmelisiniz. Çiğ yumurta köpeğiniz için zararlı olmasa da, haşlanmış yumurta köpekler için çok daha güvenlidir.
Köpeğinize ”laktozsuz” süt ve süt ürünleri vermenizde bir sakınca yoktur. Çiğ Balık; Balık çiğ olarak verildiğinde köpeklerde B1 vitamini eksikliğine yol açmaktadır.
Küçük parçalar halinde peynir verilmesinde bir sakınca yoktur fakat yalnızca arada bir vermek gerekir. Nadiren de olsa, bazı köpekler süt ürünlerine karşı isteksiz ve hassas olabilirler, eğer köpeğiniz süt ürünleri içeren yiyecekler yedikten sonra ishal ya da hasta oluyorsa, elbette ki bunlardan kaçınılmalıdır.
Ekmek, köpekler için iyi bir protein ve besin kaynağı olmamasından dolayı ve aşırı miktarda tüketildiğinde sindirim sorunlarına sebep olabilir. Şayet köpeğinize ekmek vermek istiyorsanız, çok az porsiyonlarda ve ara sıra atıştırmalık olarak vermeniz önerilir.
Köpeğinizde ishal varsa ancak kusmuyorsa ne yapabilirsiniz :
Ticari diyetler mevcuttur ancak yoğurt, pirinç, kepekli makarna veya patates ile tavuk veya balıktan oluşan yumuşak bir diyet uygundur. Zengin gıdalardan, süt ürünlerinden ve yağlardan kaçının.
Çoğu köpek inek sütü veya keçi sütü içebilir ancak bazı köpeklerin süte karşı alerjisi veya laktoz intoleransı olabilir. Süt içme aşamasında bir sorun yok ancak asıl endişelenmeniz gereken şey süt içmenin sonuçlarıdır.
Ancak köpeğinize vereceğiniz muz miktarını sınırlamak önemlidir çünkü onlar da şeker bakımından yüksektir. Çok fazla şeker yemek kilo alımına neden olabilir veya köpeğinizin sindirim sistemini tahriş edebilir. Büyük köpekler yarım muz alabilirken, küçük köpekler iki veya üç dilim alabilir.
Doğru beslenme onun büyüme, kas ve iskelet oluşumu, bağışıklık sistemi ve beyin fonksiyonu için temelidir. Yetişkin köpekler için önerilen beslenme programı günde iki kez.
İhtiyaç duyulan miktar, büyüklüğüne, aktivite düzeyine ve yaşına bağlıdır. Genel olarak, sağlıklı bir köpeğin vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 1/8 fincan suya ihtiyacı vardır. Bu, daha sıcak havalarda veya emziriyorsa daha yüksek olabilir.
Tüylü dostlarımızın su kaplarının sadece yazın değil, her zaman taze, temiz ve oda sıcaklığında suyla dolu olması gerekmektedir. Köpeklerimize kesinlikle soğuk su içirmemeliyiz. Yazın serinlemeleri gerektiğini düşünüyorsak da soğuk suyu yarı yarıya oda sıcaklığındaki su ile karıştırarak vermeliyiz.
Köpekler pirinç pilavı yiyebilirler ancak onların tüketecekleri pilavın yağsız ve tuzsuz olması gerekir. Pilav sosla tatlandırılmamalı, pilava eklenecek başka besinler varsa köpeklerin tüketimine uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Köpekler armut yiyebilirler. Bu meyve bakır, C vitamini, K vitamini ve lif bakımından harika bir atıştırmalık sınıfına girer. Armut verilirken çekirdeğinin çıkarılması gerekir. Tüm bu saydıklarımıza ek olarak köpeklerin mango, çilek, portakal, şeftali, kızılcık gibi meyveleri yiyebilecekleri ifade edilebilir.
Salatalıklar, köpekler için güvenli ve besleyici bir atıştırmalık olabilir. Lif ve antioksidan açısından zengin olan salatalıklar, C ve K vitaminin yanı sıra magnezyum ve potasyum gibi elektrolitler açısından zengin bir kaynaktır.
İster yavru köpeğiniz hasta olsun, ister sadece köpeğinizi beslemek için sağlıklı bir yiyecek arıyor olun, haşlanmış tavuk en iyi seçenektir. Aslında haşlanmış tavuk, köpeğinizin diyetinin gerektirdiği protein, vitamin ve minerallerle doludur ve hassas veya midesi bozuk köpeklere yedirilebilecek kadar yumuşaktır.
Köpeklerin domates yemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Eğer ona domates vermek isterseniz az miktar verdiğinizden emin olmalısınız. Domates insanlar için olduğu gibi köpekler için de oldukça lezzetli bir yiyecektir. Bu nedenle köpeklerin domates yeme ısrarına karşı koyulması gerekir.
Örneğin pirinç, havuç, muz, et ürünleri, balık, marul ve ıspanak köpeğinize zorda kaldığınızda verebileceğiniz besinlerdir. Tüm bunlara rağmen köpeğiniz için uygun olan kuru köpek maması en faydalı ve ilk tercih edilmesi gereken seçenektir.
Salmonella veya E. coli gibi gıda zehirlenmesine ya da diğer sağlık sorunlarına neden olabilecek potansiyel bakteriyel kontaminasyon riski nedeniyle köpekler çiğ yumurta yememelidir. Bu nedenle yumurtaları köpeğinize yedirmeden önce her zaman iyice pişirmeniz ve çiğ yumurta vermekten kaçınmanız önemlidir.
Normal şartlarda köpeklerin açlığa ortalama 3-7 gün, max. 3 hafta açlığa dayanabildiği bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri