Evcil hayvanıyla RS aracı ile seyahat etmek isteyen yolcularımızın evcil hayvanlarının kafesleri veya taşıma çantaları içerisinde olması suretiyle istasyonlara ve tramvaylara giriş yapmalarına izin verilir.
Orta Boy ve Büyük köpekler, Refakatçi ve küçük boy olarak tanımlananlar dışındaki köpekler, 50 cm. uzunluğu geçmeyen tasması ve ağızlığı yolculuk boyunca kesinlikle çıkartılmamak şartı ile 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışındaki saatlerde seyahat edebilirler.
Küçük köpekler, 50 cm.'yi geçmeyecek tasması takılı şekilde ve kucakta taşınmak şartıyla, saat sınırı ve ağızlık zorunluluğu olmaksızın seyahat edebilirler.
Bagaj içerisinde taşınması yasak, tehlikeli (yanıcı-patlayıcı) maddeler kesinlikle taşınmayacaktır. Aracın bagaj bölümü içerisinde; Seyahat için gerekli belgeleri tam ve Veteriner gözetiminde uyutulmuş olmak koşulu ile evcil hayvan taşınabilir.
Tramvay istasyonları ve tramvay içerisinde kaykay, paten vb. araçların kullanılması ve motosiklet, elektrikli bisiklet, el arabası vb. araçlarla (bebek arabası ve bebek taşıma amaçlı araçlar harici) tramvaya binmek yasaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Ücretli alana, önlemi alınmış kafeste taşınabilen evcil hayvanlar dışında hiçbir evcil hayvan sokulmaz.
Elektrikli bisikletler de dâhil olmak üzere her tür motor destekli bisiklete, gazlı scooter'a izin verilmez.
Marmaray'da evcil hayvanların kafessiz ve ağızlıksız olarak seyahati yasak olduğu için, yolcumuzun bu şekilde evcil hayvanıyla birlikte seyahatine izin verilmemiştir. Taşıma kuralları istasyon panolarımızda ilan edilmiş durumdadır.
Evcil Hayvanınız kafesi içinde olmalı, seyahat edilecek vagon ve koltukta hiçbir hasar ve kirliliğe sebep vermemelidir. Taşınan hayvanların kokuları ve gürültüleri diğer yolcuları rahatsız etmemelidir. Görme engellileri refakat kılavuz köpekleri tasması takılı, belgeleri yanında olmak koşuluyla trenlere kabul edilir.
Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre; "Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir.
4 Ekim Hayvanları Koruma günü'nden bu yana İstanbul'da metro, otobüs, metrobüs ve vapurda köpek taşımak serbest.
Araştırmaya göre, köpekler strese bağlı nefes değişikliklerini ve terlemeyi algılayabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla alınan kararla bundan sonra toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanların sahipleriyle yolculuk yapabileceğini duyurdu.
Tramvay içerisinde paten, bisiklet, kaykay vb. tekerlekli araçlar kazalara sebep olabileceğinden tramvaylara binilirken, inilirken ve araç içerisinde elde taşınmalıdır. Bisiklet ile biniş PİK saatlerde (06:00-09:30 ile 16:00-19:30) yapılamaz.
“İndirimli ve Ücretsiz Geçiş Kartı” sahipleri, metro istasyonlarında, güvenlik görevlileri veya istasyon görevlileri tarafından talep edilmesi durumunda, ücretsiz seyahat kartları ile birlikte, geçerli kimlik kartlarını da göstermek zorundadırlar.
Yapılan düzenlemeye göre İBB'ye bağlı metro, otobüs ve vapurlarda; rehber ve 5 kilodan hafif köpekler ile kediler gün boyu seyahat edebiliyor. 5 kilodan ağır köpekler ise 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışında kafessiz olarak yolculuk yapabiliyor.
Seferlerimizde yolcu başına sadece 1 kafes (1 kafes içerisinde maksimum 2 aynı cins) kabul edilmektedir. Taşınan hayvanların kimlik kartı ve veteriner sağlık raporu seyahatiniz esnasında yanınızda olmalıdır. ( Kedi ve süs köpeklerinde Belediye tarafından verilen sağlık karnesi geçerlidir. )
Aynı kafesi paylaşan, aynı türden ve birlikte yaşama alışkanlığı olan evcil hayvanlar (2 kuş, 2 kedi, 2 köpek) kabin içerisinde aynı kafeste maksimum ağırlık (8 kg) ve boyut (yükseklik 23 cm, genişlik 30 cm, uzunluk 40 cm) limitlerini aşmamak kaydıyla taşınabilir.
Seyahatim sırasında köpeğimi / kedimi vs. yanımda taşıyabilir miyim? Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 40/6 maddesine göre; ? Taşıtın bagaj taşınmasına mahsus bölümleri dışında eşya taşınamaz. Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.
Evcil hayvanınız ister kafesi ile kucakta veya atın alınan koltuğun önünde veya satın alacağınız yan koltukta yolculuk yapabilir. İlgili şartları sağlamayan evcil hayvanlar, veteriner kontrolünde uyutularak, özel kafeslerinde, muvaffakatname imzalanması şartı ile ve yalnızca bagaj alanında taşınabilir.
Marmaray trenlerimizde küçük evcil hayvan taşıma kuralları nelerdir? Orta boy valiz ölçüsünü geçmeyen kafeste olmak ve etrafa kötü koku yaymamak koşulu ile küçük evcil hayvanlar trenlere şartsız kabul edilir.
Evcil hayvanınız kafesiyle birlikte ağırlığı 8 kg'ı geçmiyorsa ve kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk boyutlarını aşmıyorsa; evcil hayvanınızı uçağın kabin bölümünde taşıyabiliyoruz.
Rehber köpekler hariç müzeye evcil hayvan kabul edilmez. Müzenin sergi salonlarına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. Müzenin açık ve kapalı alanlarında elektronik sigaralar da dahil sigara içmek yasaktır.
Kamil Koç, yolcuların ve diğer hayvanların güvenliğini tehlikeye atma riski olan evcil hayvanları kabul etmeme hakkına sahiptir. Evcil hayvan, ancak yolcunun evcil hayvanın sağlık raporu ve aşı kağıdı gibi gerekli belgelere sahip olması halinde taşınabilir.
Scooter modeli ile aynı açılış ücretine sahip olan elektrikli bisiklet modelinin dakika başına ücreti 2,49 TL. Şu an için açılış için herhangi bir ücret talep etmeyen Martı Moped'in dakika başına ücretinin ise 2,99 TL olduğunu da ekleyelim.
Elektrikli Scooter sahipleri normal yolcu sefer ücreti ile yolcu veya araba vapurlarımızı kullanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri