İnsan gıdalarındaki baharat karışımları, sarımsak, soğan gibi bileşenler hayvanlar için ve köpekler için oldukça zararlıdır. Bu tip içeriklere sahip yemekler köpeklerde mide ve bağırsak sorunlarına yol açabilir, sindirim sisteminin çalışma şeklini bozabilir.
Sebzeler: Ispanak, bezelye, patates, havuç, kabak, fasulye, nohut, brokoli. Tahıllar: Pirinç (esmer veya beyaz), erişte, makarna, kepekli makarna, buğday, yulaf. Ek olarak: Yumurta ve zeytinyağı.
Ancak sağlıklı bir şekilde evcil hayvanınıza bakmak istiyorsanız, kesinlikle ev yemeklerinin yanında hazır mama vermeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Örneğin; evde pişirdiğiniz et veya kemiği köpeğinize verebilirsiniz. Gayet de karnını doyurması için yeterli olacaktır.
Geçmişten günümüze edindiğimiz bilgiler ışığında, köpekler insanların ve diğer hayvanlar yediği her şeyi yiyebilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Köpeklere ev yemeği vermek köpeklerin beslenme düzenlerini bozar ve sağlıklarını tehlikeye atar. Köpeklerin sağlıklı beslenebilmesi için diyetlerinin dışına çıkmaması gerekir. Ödül mamaları dışında köpeklere başka besinler sağlamak hem onların açgözlü bir huy edinmelerine yol açar hem de beslenme düzenlerini bozar.
Yapılan Bir Araştırmaya Göre Köpekler, Sahiplerini Ailesi Olarak Görüyor. İnsanların en iyi dostu olan köpekler üzerinde yapılan bir araştırmada, köpeklerin insanlar hakkında ne düşündüğü keşfedildi. Araştırmaya göre köpekler, insan sahiplerini aile olarak görüyor.
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır. Bu ürünleri fazla olmamak şartıyla köpeğinize yedirebilirsiniz.
Teobromin acı çikolatada ve parça kek çikolatasında özellikle yüksek miktarda bulunduğundan, bunlar köpekler için daha da tehlikelidir. Tükettiği miktara bağlı olarak köpeğin midesi bozulabilir, kalp sorunu yaşayabilir, nöbet geçirebilir ve hatta hayatını bile kaybedebilir.
En az insan vücudu kadar sevimli dostlarımızın da karbonhidrata ihtiyacı var. Bunun için çözüm aslında o kadar basit ki. Öncelikle evde kalan makarna, pilav gibi yemekleri değerlendirebiliriz.
Tavuk, yağsız et olarak kabul edilir ve protein açısından son derece zengindir. Köpek mamasında tavuk ana maddesinin kullanılması, köpeğinizin daha sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Ödül gibi verebileceğiniz ve köpeklerin yine severek yediği havuç, elma, armut, karpuz, ananas ve muzu sayabiliriz. Bu meyvelerin köpekler için faydası muhakkak vardır ama her biri şeker barındırdığından fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır.
Köpeklere pişmiş kemik verilmesi güvenli değildir. Pişmiş kemik daha sert ve kırılgandır. Çiğ vermek gerekir. Öte yandan , çiğ kemikler de , uzun süre dışarıda bırakılırsa, Salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler ile kontamine olabilir.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Gerek bu hadislerden gerekse köpeğin artığının necisliğiyle ilgili hadislerden hareketle fakihler, avlanmanın yanı sıra ihtiyaç duyulan diğer alanlarda kullanılmak üzere köpek beslenmesinin câiz olduğunu, ihtiyaç olmadığı durumlarda evde köpek beslenmesinin câiz sayılmadığını söylerler.
Aşırı biber tüketiminin köpekler üzerinde olumsuz etkileri vardır. Bu nedenle köpeğinize biber vermekle ilgili risklerin farkında olmalısınız. Biberlerin köpekler için sindirimi zordur ve kusma ve ishal gibi sindirim sorunlarına neden olabilirler.
Muz, köpeğinizin sindirimi, kalbi ve kasları için iyidir. Yüksek miktarda potasyum, lif ve C vitamini içerir.
8. Tuz. Çok fazla tuz tüketmek köpeklerde tuz zehirlenmesine veya dehidrasyona neden olabilir. Kusma, ishal, depresyon, titreme ve nöbet geçirme gibi semptomlarla ortaya çıkabilen rahatsızlıklar ne yazık ki ölümle sonuçlanabilir.
Muz. Köpeklerin yiyebileceği meyveler arasında muz da yer alır. Ölçülü verildiği takdirde köpekler için hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir ikram olarak değerlendirilebilen muz içerisinde potasyum, lif, bakır ve çeşitli vitaminler bulunur. Şeker oranı fazla olduğu için dikkatli verilmesinde fayda vardır.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır. Köpek beslenmesinde en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri de çikolata ve şeker içerikli besinlerden kaçınılması gerektiğidir.
Evet, köpekler patates yiyebilir ancak yalnızca pişirildiğinde. Köpeğinizin çiğ patates yemesi iyi bir fikir değildir. Patates, köpekler için sorunlara neden olan solanin adı verilen bir madde içerir. Sebze bahçesine sahipsinz, köpeğinizin patates bitkilerinden uzak durmasını sağlamanız gerekmektedir.
Köpeğine son çare olarak aktif kömür vermeye çalış.
Aktif kömür, çikolatanın zehirleyici elementlerinin bağırsaklardan emilimini önlemeye yardımcı olabilir. Tipik bir kömür dozu, köpeğin vücut ağırlığının kilogramı başına 5 ml (bir tatlı kaşığı) su ile karıştırılmış 1 gram kömür tozudur.
Hele ki o köpek karşı cinsten bir köpek ise,pek çokköpek sahibi evcil hayvanının hoşlandığını, aşık olduğunu düşünebilir. Hayvanların aşık olup olmadığı kanıtlanamaz olsa da, onlarında sevgileri diğer hayvanlara ve insanlara gösterdiği hattaçoğunluklabununson dereceyoğun yaşandığını söyleyebiliriz.
Köpekler sahipleriyle birlikte yatmayı çok severler. Siz yataktayken yanınıza gelmesi, yanınıza yatması sizi sevdiğinin büyük ölçüde kanıtı olabilir. Köpekler uyurken aynı zamanda güvende hissetmek isterler.
Bir köpeğin sahibi ile kurduğu bağ, sahibi ile birlikte yaşadığı süreyle doğru orantılı olarak gelişir. Köpekler sahiplerinden ayrıldıkları zaman depresyona girebilirler, uyuma süreleri artabilir, iştahları azalabilir. Ancak bu özlem duygusunun yeni bir sahiple kurulan bağ sonrasında değişebileceği unutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri