Köpekler kendilerine kızıldığını, ceza verildiğini, emirler verildiğini anladıkları gibi sevginizi de anlarlar. Köpekler sevildiğini anladıklarında daha çok yaklaşırlar. Çünkü köpekler bağ kurmayı başaran en sadık canlılardır.
Köpekler, insanlar tarafından sevilmeye bayılırlar. çünkü sevildiklerini anlarlar.
Daha da önemlisi, köpeğiniz onu sevdiğinizi anlayabilir, bu yüzden ona bunu söylerken kendinizi aptalmış gibi hissetmenize gerek yok.
SEVİLMEKTEN HOŞLANIRLAR: Köpekler, insana yakın ve iç içe yaşayan bir canlı olarak sevilmek ve dokunulmaktan çok hoşlanırlar. Sahipleri tarafından uzun uzun okşanmak, sevilirken güzel sözler duymak onları çok mutlu eder.
Evinize her döndüğünüzde sizi sevgiyle karşılayan, heyecandan çılgına dönen ve bazen de çişini yapan bir dostunuz varsa büyük bir sevgiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Sizi karşılarken köpeklerin kuyruk sallaması, zıplaması ve hatta oyuncaklarını getirmeleri onun sizi sevdiğinin en bariz göstergelerindendir.
İlgili 33 soru bulundu
Şurada Paylaş! Araştırmaya göre; köpekler insanların ne söylediğini anlayabiliyor. Bilim insanları, tarayıcı bir aygıt yardımıyla 13 köpeğin beyin aktivitelerini görüntülemeyi başardı.
Beyin görüntüleme teknolojisi sayesinde köpeklerin birlikte yaşadıkları sahiplerini ailesi olarak gördüğü ortaya çıktı. Biz insanları ailesi gibi gören köpeklerin kendi cinsinden çok sahibine güvendiği ve sevdiği, sahiplerine oldukça düşkün oldukları açıklandı.
Baş kısmını okşadığınız köpek daha sonra boyun, çene, göğüs ve sırt bölgesini de sevmenize izin verecektir. Özellikle sırt ve göğüs bölgesi köpeklerin dokunulmasından en çok haz aldıkları yerleridir. Bu bölgelere dokunulması köpekleri hem mutlu eder hem de rahatlatır.
Bazen köpeklerinizin hiç tahmin etmediğiniz davranışlar gösterdiğini görebilirsiniz. Bu durum; köpeklerde düşünmeye yetisinin bulunup bulunmadığı konusunda düşünmenize neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre köpeklerde gerçekten bir düşünme yetisinin olduğu tespit edilmiştir.
Bazıları köpeklerin karnının okşanmasından hoşlandığını düşünür ancak köpekler bunun yerine, sizin yanınıza uzanmayı ve göğüs bölgelerinden okşanmayı ister.
Köpek sahibi olan pek çok insan köpekler ilk sahiplerini unutur mu? Sorusuna büyük bir hayır cevabı verecektir. Evet köpekler ilk sahiplerini unutmazlar ve bu durumla ilgili travmalar yaşayabilirler. Genellikle köpekler sahiplerinden ayrı kaldıkları zaman depresyona girerler.
Ancak köpekler sahiplerini koku ve ses yoluyla tanıyorlar. İnsanlar ise yüzleri görsel bir iletişim olarak kullanıyor. Ancak köpeklerin beyin mekanizmaları farklı olduğu için görsel olarak tanımaya yatkın değiller.
Köpekler iyi insanı hisseder ve bunu koku alma duyusu, içgüdüleri, aldığı eğitim, eğer sahipli ise aradaki iletişimin gücü ve ilişkisel hafıza gibi pek çok etken ile kolayca yapabilirler. Yani sokakta doğan ve evde bakılan köpekte iyi insanı algılayabilir.
Biraz önce, kendi köpeğimin birincil bakıcısı olmayan birini tercih ettiğini söyledim. Ancak çoğu köpek, onlara en fazla dikkat eden kişiye bağlanma eğilimindedir. Örneğin, iki ebeveyn ve iki çocuklu bir ailede, köpek her sabah kaselerini dolduran ve her akşam yürüyüşe çıkaran ebeveyni tercih edebilir.
Köpeklerin öyle bir mekanizması vardır ki bizim duygularımızı anlayıp yorumlayabilirler. Hatta biz üzüldüğümüzde üzgün, sevindiğimizde ise heyecanlı ve oyun isterler.
Duygularını anlatabilmek için kelimeleri kullanamıyor olsalar da köpekler de tıpkı bizim gibi üzülüp mutlu olabiliyor. Köpeklerin ağlama gibi bir yeteneği bulunmuyor. Bu nedenle, üzgün olduklarını anlamak için beden dillerini yakından tanımanız gerekiyor.
Köpeklerin üzülmesi birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Köpekler üzüldükleri zaman insanlar gibi ağlayamaz ve çığlık atamazlar. Bu nedenle köpeklerin üzüldüğü zamanları fark etmek insanlara kıyasla daha zor olur. Köpekler sorunlarını inleyerek ve mırıldayarak anlatmaya çalışır.
Köpekler korkunun yanı sıra hüzün, mutluluk gibi duyguları da hissedip insanlara ona göre davranabiliyorlar. Duygular dışında aynı zamanda gök gürültülerini, fırtınaları ve depremleri de hissedebiliyorlar. Bazı hastalık anlarında da köpekler bunları hissedebiliyorlar.
Köpekler, duyu algılarıyla düşünürler. Görsel, işitsel ve koku imajları oluştururlar. Eve geç gittiği için sahibinin yastığını, gazetesini, ayakkabısını parçalayan köpek aslında sahibini sembolize eden nesneleri , sahibi ile iletişime geçme çabası yüzünden parçalamıştır.
Göz teması samimi bir eylemdir. Birçok köpek için bu, bir güven ve şefkat göstergesidir. Köpeğiniz sık sık sizinle göz teması kuruyorsa, yüksek derecede bir bağlanma gösteriyor demektir. Köpeğiniz size baktığında, beyni, annelerin bebekleriyle bağ kurmasını sağlayan hormon olan oksitosini serbest bırakır.
Köpekler, bir sesi insanlara göre dört kat daha uzak bir mesafeden algılayabilir. Bu yetenek kulaklarının şeklinden de büyük ölçüde etkilenir: kulaklarını oynatarak bir sesin geldiği yeri doğru olarak tespit edebilirler. Ayrıca kulakları ne kadar uzun ve büyükse daha fazla ses algılayabilirler; bu da ilginç bir bilgi.
Köpekler mutlu olduğunda gülümser, kuyruk sallar, pozitif olur, oyun oynamak ister, sevgi gösterisi yapar, sahibinden ödül almak için heveslenir, doğru beslenir ve düzenli uyurlar.
Yalama, iletişim aracı olarak kullanılan bir davranıştır. Köpekler yalayarak, sahiplerine sevgi, saygı, bağlılık ve güven mesajı gönderirler. Köpekler, yalama davranışıyla kendilerini rahatlatır ve stres seviyelerini düşürürler. Köpekler ayrıca, yalama yoluyla çevrelerini keşfederler.
Köpekler özünde sürü hayvanlarındandır ve bir veterinerin dediğine göre içgüdüsel olarak her şeyi aileleriyle yapmak isterler. Eğer köpeğiniz sizi tuvalete kadar takip ediyorsa, bu onun -biraz yapışkan bir davranış da olsa- “Sen benim en iyi arkadaşımsın, her şeyi beraber yapalım!” deme şeklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri