Köpekler, çoğunlukla uçakların kargo bölümünde seyahat eder. Kafesleri ile birlikte ağırlığı 8 kilogramı geçen evcil hayvanlar havalandırma sistemli kargo kompartımanında yolculuklarını gerçekleştirir.
Yolcu kabininde taşınabilen evcil hayvan kontenjanı sınırlı olup, uçak tipine göre farklılık göstermektedir. Kabin içinde evcil hayvanlarıyla seyahat edecek misafirlerimizin kafesteki evcil hayvanlarını öndeki koltuğun altında muhafaza etmeleri gerekmektedir.
Kafes boyutu en fazla 32*32*50 ölçülerinde olabilir. Toplamda ağırlık 8 kiloyu geçmeyecek şekilde tek bir kafes veya uygun kutuda, yavru veya anne-yavrusu veya birlikte yaşamaya alışkın olmak kaydıyla aynı cinsten ikişer hayvan taşınabilir. Bu durumda aynı kafes/kutuda taşınan canlı hayvanlar 1 PETC kabul edilir.
Öncelikle 0888 228 12 12 numaralı Pegasus Çağrı Merkezi'ni arayarak beraberinizde taşımayı planladığınız evcil hayvan için rezervasyon yaptırmalısınız. Uçuşlarımızda sadece kedi, köpek ve kuş (sadece iç hatlarda) taşımacılığı yapılabilmektedir.
Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından belirlenen pet pasaportu ücreti 2.389,66 TL'dir (2023).
İlgili 16 soru bulundu
Cevap: Evet. Evcil hayvanın yolcu beraberinde getirilmesi sağlanması gereken şartlardan biridir. Soru: Yolcu beraberinde evcil hayvan getirildiğinde hangi belgeler gümrük idaresine sunulmalıdır? Cevap: Veteriner sağlık raporu, aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi gümrük idaresine sunulmalıdır.
Avrupa Birliği yasalarıyla uyum amacıyla evcil hayvan pasaportu çıkarılabilmesi için pasaportun çıkarılacağı evcil hayvana mikroçip takılmalıdır. Bu işlemi özel veteriner kliniklerinde ya da il ve ilçe tarım müdürlüklerinde gerçekleştirebilirsiniz.
Evcil hayvanlar, kuduz aşısı üzerinden en az bir ay geçtikten sonra seyahat edebilir. Köpeğin herhangi bir sağlık problemi olmadığından emin olmalı, veteriner hekiminden "Uçabilir" onayı alınmalıdır. Köpeğin adına düzenlenmiş kuduz titrasyon belgesi olmalıdır. Bu belge Avrupa ülkeleri için zorunludur.
Evcil hayvan kategorisinde sadece kedi, köpek ve ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) taşınabilir. Evcil hayvanlar, koli, çanta vb. ürünler içerisinde taşınamaz. Özel kafesleri içerisinde, kilitli olmak şartıyla taşınabilir. Evcil hayvanın sağlıklı, temiz, kokusuz ve sakin görünümlü olmasına dikkat edilmelidir.
Hayvan, ISO mikroçip (15 haneli) ile tanımlanmalıdır. Mikroçip kuduz aşısından önce implante edilmelidir. Hayvanın mevcut bir kuduz aşısı olması gerekir. Eğer önce kuduza karşı aşılanır ve ardından mikroçip uygulanırsa, hayvanın kimliği güvence altına alınmadığından kuduz asısı ülke'ye girişte tanınamaz.
Mikroçip fiyatları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye Veteriner Odası ile imzaladığı protokol desteği sayesinde makul fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir. 2023 yılındaki kedi mikroçip aşılama fiyatları ise Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde 75 TL iken özel veteriner kliniklerinde bu fiyat ...
Evcil hayvanlar, ancak havayollunun tarif etmiş olduğu ölçülerdeki ve mutlak surette evcil hayvan sahibi yolcu tarafından temin edilen kafeslerde taşınabilir. Kafesin üzerinde, yolcunun ve hayvanın ismini belirten bir etiket olmalıdır. Evcil hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir.
İntravenöz anestezi; bilinç kaybı, solunum ve ardından kalp durması uygulamasının ardından, genellikle 30 saniye içinde hızla devam eder. Bazı veteriner hekimler iki aşamalı bir işlem gerçekleştirir: Evcil hayvanı bilinçsiz hale getiren bir ilk enjeksiyon ve ölüme neden olan ikinci bir atış.
Ülkemizde artık aşı karnesi bulunan köpekler kilitli kafesin içerisinde sahiplerinin kucağında yolculuk yapabiliyor. Bu değişiklikten önce evcil hayvanlar sadece bagaj bölümünde taşınabiliyordu.
3 Mart 2022 Covid 19 Tedbirlerinde Güncelleme. COVID19 kapsamında, İçhat seferlerinde 03 Mart 2022 den itibaren geçerli seyahat koşulları; İçhat seferlerinde HES kodu sorgulama uygulaması ve PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırılmıştır. İçhat seferlerinde maske kullanım zorunluğu uygulaması devam edecektir.
Kedi köpek gibi evcil hayvanlarını İngiltere'ye giderken yanında götürmek isteyen bireyler Pet Travel Scheme (PETS) adı altında düzenlenen prosedürleri yerine getirmek ile yükümlüdür. Pet Pasaportu olmayan T.C. Vatandaşları veteriner sertifikası ile evcil hayvanlarını taşıyabilirler.
Veteriner hekimler tarafından hazırlanan hayvan pasaportu ortalama 2 hafta içerisinde tamamlanmakta ve teslim edilmektedir.
Evcil hayvan ile seyahat koşulları nedir? Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvan dostlarımız, 23x30x40 cm'den küçük ve kilitli kafeslerinde olmak koşulu ile hayvan sahibi ile birlikte otobüs içinde seyahat edebilirler.
UYGULAMA İLE; Yeni doğan ev hayvanının sahibi, doğum tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde Bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne başvuracak. Mikroçip takılarak pasaport düzenlenen ev hayvanları 15 gün içinde, ev hayvanlarına yapılan aşılar ve sahip değişikliği gibi bilgileri en geç 15 gün içinde kaydedilecek.
Evcil hayvanlara çip taktırmak, Resmi Gazete'de yayımlanan Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik ile zorunlu hale getirilmiştir.
Evcil hayvana mikroçip implant edilmeli ve pasaportuna mikroçip numarası ve implant tarihi veteriner tarafından İngilizce olarak yazılmalıdır. Hayvan pasaportu temin edilmelidir. Seyahatinizden önce evcil hayvan pasaportu çıkarmanız gerekmektedir.
Aynı kafesi paylaşan evcil hayvanlar Detaylı bilgi
Kabinde sadece aynı türden ve birlikte yaşama alışkanlığı olan evcil hayvanlarınızı aynı kafeste taşıyabiliyoruz. Birbirine alışkın 2 kuşu ya da 2 kediyi veya 2 köpeği maksimum ağırlık limiti olan 8 kg'ı aşmamak kaydıyla aynı kafeste taşımanız mümkün.
Yıldırım'ın haberine göre “mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında, 2023'ün geri kalan aylarında ve 2024'te ithalatın hızının artması bekleniyor. 2024 yılı için sığır ihracatının önceki yıla göre değişmeyerek 2 bin baş civarında olması öngörülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri