Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir. TURUNÇGİL: Köpekleri rahatsız eden kokulardan bir diğeri de turunçgil kokuları.
Spreylerde genellikle içerisinde narenciye, limon otu yağı veya biber gibi köpeklerin hoşuna gitmeyen kokular kullanılır. Sevmediği kokuları alan köpekler, bu spreylerin uygulandığı bölgelere yaklaşmaz.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Amonyak veya Naftalin Kimyasal içermelerinden dolayı köpeklerimiz için oldukça tehlikeli kokuların başında gelirler. Sevimli dostlarımız bu kokuyu hiç sevmez ve bu kokuya maruz kalmaları, karaciğer veya sinir sistemlerini olumsuz etkileyerek hasar meydana getirirler.
İlgili 39 soru bulundu
Pire Kaçırıcı olarak Elma Sirkesi
Elma sirkesi pireleri öldürmez ama ondan hoşlanmadıkları kesin. Ufak bir istila durumunda, köpeğinizi nazik bir şampuanla yıkayın, iyice durulayın, ardından yarı yarıya ılık suyla seyreltilmiş elma sirkesini üzerine püskürtün. Köpeğinizin sallamasına ve kurumasına izin verin.
Limon, Portakal, Mandalina Kokuları
Ama koku hücreleri bizden çok daha fazla olan köpekler için bu kokular çok rahatsız edicidir. Turunçgillerin kokusu köpeklerin solunum yollarına zarar verebilir. Ama köpek sahiplendiğiniz için turunçgiller yeme özgürlüğünden mahrum kalmanız da gerekmez.
Acı Biber. Köpekleri tadı ve kokusu fazlasıyla rahatsız eder. Herhangi bir alanda köpeğinizi uzak tutmak isterseniz bunu önlem olan kullanmanız çoğu evcil hayvan sahibi tarafından denenen bir yöntemdir. Acı biber burunda istemsiz kaşıntı nefes yollarında tıkanıklık hissi ve sürekli hapşırma etkisi yapabilir.
Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Yavru ve yaşlı köpekler için evinizde köpek pedi bulundurmanız şarttır. Ayrıca idrar ve dışkı kokusunu giderici spreyler de işinize yarayacak ve köpeğinizin eve tuvalet yapmasını bir derece önleyecektir.
Bağırmak köpeğiniz tarafından kızgın havlama olarak yorumlanır, bu da onun sıkıntı duymasına sebep olur. Bir eğitim tekniği olarak, kötü davranışları engellemek için bağırmak yerine, sakin bir ses tonuyla hayır demeyi deneyin. Ses seviyesi yerine vokal tonunuzu ayarlayarak, köpeğinizin dikkatini çekin.
Köpeğinizin güzel kokmasını sağlamak ve mevcut kokusunu gidermek için ona banyo yaptırmak, tüy bakımlarını aksatmamak, ağız diş ve kulak temizlikleri ile tırnak temizliğini atlamamak, köpeğin kullandığı eşyaları hijyenik tutmak ve sağlıklı olduğuna emin olmak çözüm yolları olmaktadır.
Köpekler her ne kadar kedilere göre suyu çok sevse de bir kısmı sudan hoşlanmaz. Bazıları da sabundan, şampuandan hoşlanmaz. Daha önceden de bir tecrübesi olduysa bu konuyla ilgili elinizde havlu gördüğünde sizden kaçabilir. Ancak köpeğiniz her ne kadar yıkanmaktan nefret etse de zaman zaman onları yıkamak gerekir.
Bir köpek kaç km'den koku alır” sorusunun cevabı ise; yaklaşık 2,5 km'dir. Köpekler büyük bir koku duyusuna sahiptir ve havada, suda veya zeminin çok altında yer alan seyreltilmiş küçük miktarlarda kokuyu tespit edebilir.
Köpeklerin koku alma uzaklığı, çevre koşullarına, havanın rüzgarlı olup olmadığına ve kokunun yoğunluğuna göre farklılık gösterebilir. Çoğunlukla, 10 ile 20 metreye kadar olan kokuları tespit edebilme yeteneğine sahiptirler. Fakat bu durum bazı özel koşullarda veya mesafeye göre artabilir.
Patili dostlarımız aniden meydana gelen yüksek seslere karşı oldukça duyarlıdır. Gök gürültüsü, havai fişek gösterileri ve hatta elektrikli süpürge sesi, köpekleri korkutan seslere örnek olarak verilebilir. Tabii seslere karşı verebilecekleri tepkiler de köpekten köpeğe farklılık gösterebilir.
Portakal ve limon gibi meyvelerin kokusu hoşunuza gidiyor olabilir. Çünkü turunçgillerin kokusu bizlere genellikle temizlik hissi verir ve ferahlatır. Fakat aynı şeyi köpekler için söyleyemeyiz. Turunçgil kokusu köpekler için o kadar güçlü bir kokudur ki, burun deliklerine ve hava yollarına dahi zarar verebilir.
Ayrıca ıslak mendil gibi kimyasal içerikli bir temizleme yöntem tercih ederseniz, köpeğinize pek çok açıdan zarar verebilirsiniz. Patiler tarafından bu kimyasal maddeler emilirse, köpeğinizin zehirlenmesine neden olabilirsiniz.
Karbonatın üzerine biraz sirke dökün ve birkaç saniye köpürmesini bekleyip temiz bir bezle sıvının üzerine bastırın. Alan temiz göründüğünde kokuyu giderme vakti gelmiştir. Birkaç yemek kaşığı hidrojen peroksit ve birkaç damla bulaşık deterjanı kullanarak kendiniz evde bir evcil hayvan koku giderici hazırlayın.
Doğru kullanıldığında köpek parfümleri hem zararsızdır hem de kötü kokuyu engeller. Yine de tek başına parfüm kullanımının etkisi de bir yere kadardır. Köpeklerin koku sorununun azaltılması için öncelikle sağlıklı olmaları gerekir.
Sonuç Yani Hayvanlar Alemi içerisindeki birçok türde, ama özellikle de köpeklerde birbirinin poposunu koklamak, sayısız kimyasal iletişim yönteminden bir diğeridir. Bir nevi "kimyasallarla konuşma" işidir. Ve köpekler birbirlerinin diyetini, cinsiyetini, duygusal hallerini bu şekilde sorar.
Köpeğiniz aniden evde (veya diğer kabul edilemez yerlerde) işiyorsa, idrar yolu enfeksiyonu nedeni olabilir. Bu, uygunsuz idrara çıkmanın en yaygın nedenlerinden biridir ve köpeklerde en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Köpeğinizle üzülmeden önce bir muayeneye veya danışmak için veterinerinize gidin.
Köpeğinize verebileceğiniz meyve ve sebzeler arasında karpuz, armut, elma, ıspanak, marul, havuç, kabak, bezelye, karnabahar gibi gıdalar bulunur. Mineral, vitamin, lif açısından zengin olan bu gıdalar aşırıya kaçmadan ve köpeğinize verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri