Köprü Başı Levhaları: Bu işaret levhaları, köprüleri uyarmak için köprü korkuluklarına monte edilir. Köprüden oto korkuluk vb. tedbirleri ile trafik güvenliği artırılmışsa bu levhaların kullanımına gerek yoktur. Engel İşareti: Yolun geçici olarak tamamen taşıt trafiğine kapatıldığını bildirir.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Yolda, içinde beyaz bir yatay çizginin bulunduğu kırmızı bir yuvarlak levha gördüğünüzde bu işaretin anlamını bilseniz iyi olur. Zira bu levha, her türlü aracın girişine kapalı yol, anlamını taşır.
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
İlgili 21 soru bulundu
Yandan Rüzgar Levhası T-18 : Yol eksenine dik olarak esen rüzgarın yoldaki trafiği etkileyebilecek kuvvette olduğunu gösteren tehlike uyarı levhalarındandır.
Kasisli Yol Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km'de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir. Azami demek en yüksek demektir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Duraklamak ve Park Etmek Yasaktır
Bu kırmızı çemberin içini tam dolduracak şekilde ortasında bir çarpı işareti var. Bu çarpı işareti, yaklaşık 2 parmak kalınlığında, dışı beyaz konturlu, içi kırmızı renkte. İç çemberin çarpı dışında kalan alanları mavi renkte.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
Tali yol işareti levhası T-22b bir tehlike uyarı işareti şeklinde olmaktadır. Bu işaret kırmızı bir üçgenin içerisinde siyah renkte bir simge olarak hazırlanmaktadır.
Bisiklet Giremez Trafik İşareti Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır. Bu bölgelere bisiklet ile girilmesi tehlikelidir.
Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir. Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir.
Refüj (Ayırıcı) Başı Ek Levhaları: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır.
Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik İşaretleme Standartları 2020 kitapçığında yer alan ifadeye göre bu işarete kontrol kesim levhası deniliyor. Olası bir acil durum anında bu tabeladaki bilgileri paylaşarak olayın meydana geldiği konuma yardım çağırmak mümkün.
Turistlik yollarda zemin rengi kahverengi olan levhalardır.Yani turistlik levha dır . Ek bilgi: Genellikle o şehir hakkında turistlik yerlerini gösterir veye bilgi verir.
Bilindiği gibi eski adı E-5 olan D-100 devlete ait ve burada ücretsiz seyahat ediliyor. Bu ve bağlantı yollar mavi tabelalarla gösteriliyor.
İstanbul'da, ana güzergâhlarda asfalt üzerinde bulunan 'İBB' yazısının vatandaşlar tarafından bir trafik uyarısı olarak bilindiği ortaya çıktı.Sadece Sefaköy -Avcılar arasına kadar olan 13 kilometrelik yolda 100'den fazla bulunan yazı için uzmanlar "Trafik işaretlemesinin amacı, trafiğin akış düzenini ve güvenliğini ...
Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.
Azami Hız Sınırlaması Levhası 70 km TT-29: Azami hız sınırlaması demek kullandığınız aracın trafikte yapabileceği en fazla hızı göstermekte ve mümkün olduğu kadar belirlenen hızın üstüne çıkmamanızı gösteren levhalardır.
Dönel Kavşak Levhası T-24: İleride bir dönel kavşak olduğunu bildirir. Hız azaltılmalı, ilk geçiş hakkı dönel kavşak içindeki araç sürücülerine verilmelidir. Dönel Kavşak Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır.
Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a: Tehlikeli olduğu düşünülen iniş ya da çıkış eğimli yol kesimlerini gösterir ve sürücülerin düşük vites kullanmaları gerektiğini bildirir. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a bir tehlike uyarı işaretidir.
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri