Kıyafetlerinizi yumuşatıcıda bekletin.
Makineniz sıkma durumuna gelmeden önce makinenizi durdurun ve çamaşırlarınızın yumuşatıcıda beklemesine izin verin. Bu yöntem ile çamaşırlarınızın içine işleyen yumuşatıcı kokusu daha kalıcı olacak.
Makine temiz değilse, Makinenin su basıncı gereğinden fazlaysa, Makine bozuksa, Makine deterjan ve yumuşatıcıyı doğru zamanda almıyorsa yumuşatıcı kokmaz.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Hiçbir zararı yok! Fakat aradığınız şey sadece yumuşaklık değilse, aynı zamanda çamaşırlarınızın güzel de kokmasını istiyorsanız bunun da çözümü oldukça basit ve doğal.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
Yumuşatıcıyı fazla koyarsanız, makine ilk suyu aldığında yumuşatıcı da ilk suya karışıyor, haliyle de tüm yıkama boyunca yumuşatıcı ve kokusundan eser kalmıyormuş, bu bilgiyi sağlam bir çamaşır makinesi tamir ustası söylemişti. Yumuşatıcıyı daha az koyarak deneyin. Durulamaya geçmeden önce konulursa kokuyor.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür. Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Her ne kadar güzel kokulu bir yumuşatıcı, deterjan kullanmış olsanız da yıkama programı sonunda nemli ortamda kalan ıslak çamaşırlar bakterilere kucak açar ve kötü kokarlar. Yıkama programı biter bitmez çamaşırlarınızı makineden çıkarın ve bekletmeden asın.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Genellikle çamaşır makinesi programları, yıkama işlemi tamamlanıp durulama aşamasına geçildiğinde bir sinyal verir. Bu aşamada, makinenin dolum çekmecesine yumuşatıcı eklemelidir.
Dolaptaki Temiz Çamaşırlar Neden Kokar? Bu Kokuları Nasıl Önleyebilirsiniz? Dolaptaki temiz çamaşırların kötü kokmasının en temel nedeni çamaşırların iyice kurutulmadan katlanıp dolaba yerleştirilmesidir. Çamaşırları iyice kuruduğundan emin olmadan askıdan toplamamalısınız.
YENİ YIKANAN GİYSİLER NEDEN NEM KOKAR? Kullanılan yumuşatıcının kokusu ne kadar güzel olursa olsun, rutubet kokusuna giysilerde sıkışan nem neden olur. Kuruduktan sonra bir miktar nem kalırsa, giysiler en sonunda tamamen kurusa bile nemli kokmaya devam eder.
* Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. * Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
150 güne kadar kalıcı kokusuyla Yeni Peros Soft Konsantre Yumuşatıcı Serisi - YouTube.
Kalıcı bir kokuya sahip. Dolabımı açtığımda çamaşırlarımda hala Bulut'un kokusunu alıyorum. Çamaşırlarımızda yumuşatıcı görevini de gayet güzel görüyor.
tercihinize göre yarım kapak (20 ml/18 gr) ile üç kapak arası kullanabilirsiniz. çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyun. sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırın.
Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar. Çamaşırların daha uzun süre bekletilmesi durumunda küflenme başlayacaktır.
Çamaşır parfümleri farklı kokularda doğal olarak üretilen temizlik malzemeleridir. Çeşitli sebeplerden dolayı tercih edilir ve kullanım alanları oldukça geniştir.
Ancak yumuşatıcılar, kumaşın su alma kabiliyetini olumsuz yönde etkiler; bu nedenle havlu gibi asıl işi su emmek olan çamaşırlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir.
Yıkarken fazla deterjan ve yumuşatıcı kullanmaktan kaçınmanız önerilir çünkü gömlekte leke oluşmasına sebep olabiliyor.
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri