Sprey Poliüretan köpüğün toplam ömrü 80-90 yıl olarak kabul edilmektedir.
Polyurea uygulanan teraslar yapının ömrü boyunca su izolasyonu sorunu yaşamayacaklardır. Yapılan karbon testleri sonucunda, saf poliürea ve hibrit poliürea malzemelerinin ömrünün 50 yıl olduğu görülmüştür.
Köpük, 25 ile 30 dakika arasında alana uygulanır. Ürünün tam katılaşmasıysa 24 saattir. Poliüretan köpükler 1 gün içinde tam sertleşme gerçekleşmektedir.
Uygulama Alanları: Tekrar tekrar kullanılabilir, özel pipeti sayesinde daha hassas kullanım imkanı verir.
bu ve buna benzer sorular almaktayız. Bu blog yazımızda bunlara kısaca açıklık getirmek istedik. Öncelikle poliüretan köpük uygulaması b2 sınıfı alev yürütmeyen (DIN 4102 PART I / EN IS0 11925-2′ ye göre) bir uygulamadır. Halk arasında cevaplayacak olursak , evet poliüretan sprey köpük yanmaz.
İlgili 16 soru bulundu
Polistiren hammaddesinden yapılan köpük malzemelerin ısıya dayanıklı olmadıkları gibi çevreye de zararları vardır. Ancak plastik kaplar kadar ısıya dayanıksız değildirler ve bir nevi tercihen daha iyidir. Çeşitli yemekler, meyve, kuruyemiş, sebze ve daha birçok gıda bu kaplara konulabilir ve saklanabilir.
Poliüretan köpük, bütün boru sistemlerinde -200°C ile +140°C arasında ve mineral yünlü olarak da +315°C ye kadar kullanılabilen, üstün bir ısı izolasyon malzemesidir.
Poliüretan köpüklerin yapıları 90°C ve üzeri sıcaklıklara uzun süre maruz kalmaları durumunda bozulur. 130°C ve üzeri sıcaklıklara ise ancak belli saatler dayanırlar.
SPREY ÜRÜNLERİN DEPOLANMASI - PU SPREY KÖPÜKLER
İdeal sıcaklık aralığı +10°C ile + 25°C arasındadır. PU köpük spreyleri MUTLAKA DİKEY pozisyonda saklanmalıdır.
Poliüretan köpük tekrar kullanımı mümkündür. Özel pipetiyle hassas kullanım imkanı sunan ürün, sızdırmayan valfi elinde bulunduruyor. Bundan dolayı 2 aya kadar yeniden kullanımı söz konusudur. Kapı, soğuk su boruları, pencere, elektrik tesisatları gibi birçok alanda poliüretan köpüğün kullanımı söz konusudur.
Poliüretan köpüğün sıvı hali, bir sprey ile birleştirilerek yüzeylere püskürtülür ve hızla genişleyerek köpük haline gelir. Bu köpük, kapı ve pencere gibi boşlukları doldurmak için kullanılır. Sprey poliüretan köpük, çok iyi bir ses yalıtımı sağlar ve su geçirmez özelliklere sahiptir.
Kapı, pencere kasaları ve benzeri doğramaların sabitlenmesinde, boşlukların doldurulmasında, elektrik tesisatlarında, sıcak ve soğuk su borularının izolasyonunda, boşluk delik ve çatlakların kapatılması gibi birçok alanda kullanılır.
Bazı kimyasal temizleyiciler, poliüretan köpüğünü temizlemek için etkili olabilir. Örneğin, aseton veya tiner gibi çözücüler, köpüğün üzerine uygulanarak yumuşatılmasını sağlayabilir. Köpük yumuşadıktan sonra bez veya sünger yardımıyla köpüğü silerek çıkarabilirsiniz.
Kapı ve pencere kasalarının sabitleştirilmesinde, monte edilmesinde, açıklık ve boşlukların doldurulmasında, bütün çatı konstrüksiyonlarında dolgu olarak, ses ve ısı izolasyon sistemlerinde kullanılır. +5ºC ile +25°C arasında depolandığında raf ömrü 15 aydır.
Yalıtüp Sprey Poliüretan Tüp Köpük Kaç m2 yer yapar? *1 tüp düz zeminde 3 m2 ye kadar 1,5-2 cm kalınlığında yer yapar.Girintili ve çıkıntılı yüzeylerde 2 m2 kadar düşer. Dilerseniz kalınlığı arttırabilirsiniz.
Kullanım alanı fark etmeksizin kauçuk malzemesinden yapılan izolasyon boruları, oldukça uzun süre kullanılabilmektedir. Isı ve ses yalıtımı yapabilen kauçuk boru izolasyonu, yanma ve benzeri dış etkenlerden olumsuz etkilenmediği müddetçe yaklaşık 10 yıl boyunca kullanılabilir.
Poliüretan Köpük Dayanıklı Mıdır? İki bileşenli bu malzeme oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Hafif olmasına karşın ısı ve ses yalıtımını çok güçlü bir şekilde sağlar. Darbelere karşı koruyucu özelliği sayesinde otomotiv ve ambalaj sektöründe yaygın olarak kullanılan poliüretan, zaman içerisinde çürüme yapmaz.
Montaj köpüğü şeffaf bir sıvı formunda uygulandıktan sonra, belirli bir süre içinde kurur. Kuruma süresi, çevre koşullarına ve köpüğün kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, montaj köpüğünün tamamen kuruması için 1 saat kadar bir süre gereklidir.
Tek Kullanımlık Poliüretan Köpük Kiti, kullanıma hazırdır. Boşluk dolumlarında, onarım ve inşaat yapım işlerinde kullanılır. Boşlukları doldurup dolgu ve izolasyon sağlayarak yapıda hafiflik sağlar. Kendi hacminin 25 katı genleşerek mukavemet sağlar, ayrıca ısı yalıtım değeri yüksektir.
EPS, İngilizce "Expanded Poly-Styrene" sözcüklerinin baş harfleriyle tanımlanan, ülkemizde strafor ya da köpük adıyla da bilinen ambalaj ve ısı yalıtım malzemesidir. EPS hammaddesi petroldür. EPS üretiminde polistren tanecikleri pentan gazıyla genişletilir.
Poliüretan sünger üretiminde 3 ana hammadde önemli bir rol oynar. Bunlar; poliol, izosiyanat ve sudur. Diizosiyanatın bir kısmı poliol ile polimerleşirken, küçük bir kısmı da su ile reaksiyona girerek gözenekli poliüretan yapıyı meydana getirir.
Özel köpük temizleyicilerinden yararlanılabilir. Bunun yanı sıra, aseton, vernik sökücü sprey alternatif olarak kullanılabilir. Eğer poliüretan köpük kurursa, kuruduktan sonra kazınarak temizlenmeye çalışılır.
Strafor Özellikleri
Uluslararası stadartlara uygun bir yalıtım malzemesidir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir, duvar yalıtımından çatı ve teras yalıtımına, spor salonu yalıtımından bina çıkma yalıtımına kadar her yerde kullanılabilir. Uzun ömürlüdür, çürümez, koku yapmaz, böceklenmeye neden olmaz.
Poliüretan köpük kapalı hücre yapısı sayesinde su geçirmez özelliktedir. Köpüğün yüzeyi su ya da diğer sıvılarla kirlenmiş olabilmektedir.
Polyurea ortalama 50 sene ömrü olan güneşe karşı dayanıklı % 400 esnekliği sayesinde çatlama, kopma yapmayan su izolasyon malzemesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri