Kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber,taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Bunların dışında hiçbir baharat konulmaz.
Adana kebabı, zırh adı verilen ve satıra benzeyen bir bıçak ile kıyılan et ile hazırlanan bir kebap çeşididir. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en önemli özellik, yapımında kullanılan ettir. Kebap yapımında kullanılan et, doğal ortamda ve yaylalarda yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır.
Doğru kullanımı kebap şeklinde olmalıdır.
Sevilerek tüketilen yemeklerden olan Adana ve Urfa kebabından Adana kebabı acı olanıdır. Urfa kebabına göre Adana kebabı daha fazla acılı olur. Acı seven kişilerin kebap yerken tercih etmesi gereken kebap türü Adana kebaptır.
İlgili 26 soru bulundu
Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar.
Adana kebap ile Urfa kebap arasındaki fark; Urfa kebabın daha az acılı olmasıdır. Urfa kebap zırhta çekilmiş, baharatsız ve acısız bir kebaptır. Servis yapılırken yanında söğüş salata, közlemiş biber ve soğan ikram edilir. Adana kebaba göre Urfa kebabının acısı içinde değil, yanında verilir.
Yoğurt, cacık ve türevleri her ne kadar ete yakışsa da, Adana kebap doğru adres değil. Adana kebaba masada közlenmiş domates ve biber, söğüş, salata eşlik eder.
Kuyruk yağıyla hazırlanan, masaya 10 çeşit salata ile servis edilen Adana kebabın diyet yaparken yenilmesinin herhangi bir zararı olmadığı öğrenildi. Diyetisyenler ve kebapçılar, diyet sürecinde 1 veya 2 dilim ekmekle Adana kebap yemenin vücuda zarar vermediğini belirtti.
Adana kebap zırhta çekilen etten yapılmakta ve acısız olarak odun ateşinde hazırlanmaktadır. Urfa kebabı ise acısı oldukça fazla olmasıyla tanınmaktadır. Acı sevenlerin vazgeçemediği Adana kebabı da benzer şekilde hazırlanarak servise sunulmaktadır.
Damak çatlatan bu lezzeti konuklarınıza ikram etmek bu tarif ile hiç zor değil. İçerisine yumurta ya da galeta unu girmiyor.
Adana kebap, adını da aldığı üzere Adana mutfağının eşsiz kebap lezzetidir. Kuzu kıymasından yapılan Adana kebap tarifi kıyma, galete unu, soğan, sarımsak, yeşilbiber gibi malzemelerle hazırlanmaktadır.
Adana kebabının püf noktası et seçimini doğru yapmaktır. Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır.
Adana'daki kebapçılar kebabın yanına kesinlikle pilav eklemez fakat farklı şehirlerde bu nefis kebabın meyhane pilavı eşliğinde sunulduğunu görebilirsiniz. Adana kebabı soğan salatası, ayran ve lavaş ile enfes bir hal alır.
1 porsiyon (151 gr) Adana kebap: 360 kalori. 100 gram Adana kebap: 240 kalori.
Tabii yanında tükettiğiniz ekmek ve mezeler hariç. Diyet yapıyor olsanız dahi el büyüklüğünü geçmeyecek miktarda ekmekle birlikte 1 porsiyon kebap tüketebilirsiniz. Asıl önemli olan bunu ne sıklıkla tükettiğiniz. Haftada 2-3 defa veya daha fazla kebap tüketiyor olmak kilo verme sürecini maalesef olumsuz etkiler.
Adana Dürümün 100 gramında 162 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 200 gram Adana Dürümde 324 kalori bulunmaktadır.
Piyazlık doğranmış soğanları bir kaba alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Ardından limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve pul biberi ekleyin. Küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve güzelce karıştırın. İşte kebapçı salatası hazır!
"" Usta dökülmesinin bir çok sebebi olabilir, et taze ise dökülür, kapya biberin suyunu sıkmadan kıymaya katarsan dökülür, kıyma kalın ise dökülür, orantısız kuyruk yağı koymuşsan dökülür, pişirirken yağını ekmeğe basmazsan dökülür, ateş yüksekse çabuk dökülür, iyi yoğurmamışsan dökülür, saplarken elini yeterince ...
Yöresel yaylalarda doğal şekilde yetişen en az bir yaşında olan erkek koyunun eti, sinir damar ve yağlarından temizlenerek Adana Kebap yapılır. Temizlenen et bir gün dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra zırh denilen bıçakla kıyılır.
Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir.
Urfa kebap, dananın tranç bölümü sinirlerinden ve zarlarından ayrılır kuzu kuyruk yağı ile birlikte tek çekim yapılır içinde sadece tuz vardır. (ACISIZ) Türk Gıda Kodeksine uygun termoform tabaklarda gönderilir +4 dereceye kadar 9 gün -18 derecede 6 ay saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri