Göz çevresi için kayısı çekirdeği yağı kullanmak istediğinizde, temiz bir pamuğa veya makyaj temizleme pedine 3, 4 damla dökün. Masaj yapar gibi göz çevrenizi temizleyin. Gece yatmadan önce yapacağınız bu uygulama, sizi sabah daha iyi hissettirecektir.
Kayısı çekirdeği yağı taşıyıcı bir bitkisel yağ türüdür. Sahip olduğu bileşenler ile direkt olarak yüze sürebilirsiniz. Cildi dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan bariyerlere destek verdiği için kullanımında faydayı kısa süre içinde görebilirsiniz.
Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir.
Kayısı çekirdeği yağı, cildi sıkılaştırarak ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kayısı çekirdeği yağı, yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Göz çevresi için kayısı çekirdeği yağı kullanmak istediğinizde, temiz bir pamuğa veya makyaj temizleme pedine 3, 4 damla dökün. Masaj yapar gibi göz çevrenizi temizleyin. Gece yatmadan önce yapacağınız bu uygulama, sizi sabah daha iyi hissettirecektir.
Bitkisel Kayısı Yağı Özlü Akne Sivilce Cilt Bakım Yağı 100 cc kullanılışı; ıslatılmış pamuğa bir miktar damlatılarak losyon şeklinde cilde sürülür. Yaklaşık 30 dakika kadar bekletildikten sonra yıkanır. Haftada iki defa kullanılması tavsiye edilir.
Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi? Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.
Kayısı yağının özellikle kuru ciltlerin yumuşatılması sürecinde işe yaradığının altını çizmek gerekir. Duş sonrası kuruyan ciltlerin yumuşatılması için kullanılabilir. Ayrıca saç ve cilt bakımında geniş bir kullanıma sahiptir. İçeriği sayesinde cilt sıkılaşması için önemli bir maddedir.
Cilt tarafından kolayca emilen kayısı çekirdeği yağının cildin elastikiyetini arttırıcı ve sıkılaştırıcı etkisi de var.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Kayısı Çekirdeği Yağı
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
Cildin ihtiyacı olan A, E ve C vitaminlerini içeren kayısı çekirdeği yağı, faydalı yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir kaynak. Kayısı yağı olarak da bilinen bu yağ, içerdiği yüksek miktarda omega 3, 6 ve 9 ile cilt bakımının aranan içerikleri arasında yer alıyor.
Kayısı çekirdeği yağı cilt bakımı yapmak amacıyla her gün düzenli olarak kullanılabilmektedir. Ancak yağın güneşe çıkmadan önce kesinlikle sürülmemesi gerekmektedir.
Vitaminler, antioksidanlar ve yağ asitleri bakımından zengin olan kayısı yağı ciltte doğal koruma sağlar. Yaşlanma belirtilerini önler ve cildinizin daha geç yaşlanmasına fırsat verir. Kayısı yağının yaşlanma karşıtı etkisi bulunur. Sedef ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları bulunanlar dikkat!
Cilt için gerekli olan E, A VE C vitamini bünyesinde barındıran kayısı yağı, ciltte oluşmuş veya oluşabilecek lekelerin önüne geçmektedir.
Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. A vitamininin deride yağ bezlerinin aktivitesini baskıladığı kanıtlanmıştır. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozuklukları oluşumunu önler.
Cilt bariyerine destek veren bu yağının oldukça önemli faydaları bulunur. Eğer cildiniz akneye karşı meyilli değil ise rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun yanında kuru bir cildiniz varsa periyodik olarak kullanabilirsiniz. En iyi sonuçları alabilmek için ise haftada 3 akşam kullanmanız gerekir.
Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir. İçeriğindeki vitaminler ve omega-9 bileşenleri sayesinde cildin daha canlı görünmesini sağlar. Bütün bunların yanı sıra kirpik ve kaş köklerinin de güçlenmesinde etkin rol oynar.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
KAYISI YAĞININ YARARLARI
-İçerdiği D vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.
Kayısı yağı, diğer bitkisel yağların aksine cilt tarafından kolaylıkla emilmektedir. Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan kayısı yağı, zeytinyağı ile yarı yarıya karıştırılarak doğal bir nemlendirici elde edilebilir.
Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir.
Kayısı çekirdeği yağı direkt olarak cilde ya da saça uygulanabilen bir doğal yağ çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri