Korece seni seviyorum; Saranghae olarak yazılır. Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur.
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
아비(abi): Korecede "baba" demek. 지아비(jiabi) ise koca. 어버이, anne ve baba. - Sunghoon's Moment on HelloTalk.
Korece Adın Ne Kelimesinin Okunuşu Nedir? İleum-i mwo-eyo şeklinde Latin harfleri ile okunan Korece 'adın ne' kelimesi ' 'Yurimi gueaa' şeklinde okunmaktadır.
Saranghae Korece bir kelimedir. Özel bir anlama sahip olan bu kelime birçok kişi tarafından araştırılmıştır. Söz konusu kelime Korecede "seni seviyorum" demektir.
İlgili 33 soru bulundu
Korece seni seviyorum; Saranghae olarak yazılır. Saranhe olarak okunur.
Korece evet ; 'Ye' demektir.
안녕하세요 (annyeong haseyo) kelimesini soru sorar gibi bir aksanla söylerseniz nasılsınız? gibi bir anlam oluşacaktır. Yazarken ise sonuna soru işareti koymanız yeterlidir.
Ce irımın … imnida: Benim adım …. Mannaso bangabsımnida: tanıştığımıza memnun oldum.
Korece bu tür deyişler genelde uzun oluyor ama söyledikçe alışıyorsunuz. 감사합니다 kelimesi 2 adet kelimenin birleşiminden oluşuyor: 감사 – gamsa (okunuşu kamsa) minnet anlamına gelir. 합니다 – hapnida (okunuşu hamnida) etmek anlamındadır.
Yazılışı ve okunuşu farklı özelliklere sahip Korece'de günaydın demek ' Joh-eun achim' şeklinde telaffuz edilir. Orijinal yazılışı ise 좋은 아침 şeklinde yazılmaktadır.
Oppa birkaç farklı anlamda kullanılabilir. Bunlardan ilki kardeş anlamında kullanılmasıdır. Bu en yaygın kullanım şeklidir. İkinci kullanım şekli ise Koreli kızların kendinden yaşça büyük erkekler için kullanmasıdır.
'Güle güle' ifadesi Korece'de '안녕히 가세요' olarak ifade edilir.
İyi günler! / Merhaba! 안----! 안녕하세요! annyeonghaseyo!
Takma adı olarak kullandığımız "Namu" isminin Korece "ağaç" anlamına geldiğini bizlere geçmişte kendisi de açıklamıştı.
Korece veda ederken samimi olunan arkadaşlara annyeong diyerek veda edebilirsiniz. Bu veda cümlesinin anlamı güle güle veya hoşçakal demektir. Kelimenin okunuşu yukarıdaki gibiyken yazılışı ise 안녕 bu şekildedir.
Michyeosseo: Türkçeye ”Çıldırdın mı?/Delirdin mi?” olarak çevrilebilir.
Korece, Türklerin öğrenebileceği en kolay dillerin başında gelir. Gerçekten son derece kolaydır. Yeterli zamanı ayırırsanız alfabeyi de bilirseniz birkaç ayda turistik bir gezi yapmak için yeterli seviyeye çıkabilirsiniz.
SORU: Korecede Z, F, Ğ gibi harfler yok mu? CEVAP: Hayır yok.
감사해요 (Burada makine çevirisi yok!)
Aegyo (Korece: 애교, hanja: 愛嬌), Güney Kore'de kullanılan sevimli yüz ifadeleri, jest ve mimik ve sevimli bebek sesi kullanılarak da yapılan bir tür ifadedir.
ㄷ: Kelime başında T sesi ile, kelime sonra D sesi ile okunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri