kore'de yasli kadinlara verilen genel isim. korede evlenen kadınlara yapılan hitap şekli. orta yaşlı kadınlarda diyebiliriz. gerçi evlenip boşanan genç yaştaki kadınlara da ajumma diyorlar.
Unni, Korecede abla demektir ve öz olup olmaması önemli değildir. Kızlar kendilerinden yaşça büyük olan hemcinslerine unni diye hitap eder. Erkekler ise birine abla demek için "noona" ifadesini kullanır.
Noona Koredece erkeklerin kendilerinden yaşça büyük olan kızlara hitap etme şeklidir. Korecedeki oppa kelimesinin karşılığı olarak düşünebilirsiniz.
Yine başka bir detay Hyung, saygı ve sevginin de göstergesi olduğu için hitap edilen kişiye karşı abi kardeş yakınlığı varsa bu kelime kullanılır. Kendilerinden küçük erkeklere bu şekilde hitap edilemez. İşte, merak edilen detayları derledik. Hyung, yabancı bir sözcüktür.
Oppa birkaç farklı anlamda kullanılabilir. Bunlardan ilki kardeş anlamında kullanılmasıdır. Bu en yaygın kullanım şeklidir. İkinci kullanım şekli ise Koreli kızların kendinden yaşça büyük erkekler için kullanmasıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Kıdemli anlamına gelen sunbae tabiri, özellikle Kore dizilerini izleyen kişilerin de aşina olduğu bir kavramdır.
Genel olarak telefon açarken Kiminle Görüşüyorum – Alo anlamında Yoboseyo denir.
Kore'de çok sık duyulan bu hitap şekli abi anlamına gelmiştir. Hyung, saygı duyulan kendinden yaşça büyük erkeklere karşı bir hitap şekli olarak karşımıza çıkar. Bu hitap sadece erkekler tarafından kullanılır.
Korece günlük kullanılan bazı kelimeler şu şekildedir:
Chingu: Arkadaş Namja Chingu: Erkek arkadaş Yeoja Chingu: Kız arkadaş
korede orta yaşlı erkeklere yapılan hitap şeklidir. bi erkeğe genellikle evlendikten sonra ajuşhi derler. amca, bayım gibi anlamlarda kullanılıyor.
Eun: Korece kadın isimleri içerisinde Eun, gümüş anlamına gelir. Eunae: Korece kız ismi olan Eunae, zerafet anlamına gelmektedir. Eun Jung: Korece kız ismi olan Eun Jung, şevkat anlamı taşır.
Korece bu tür deyişler genelde uzun oluyor ama söyledikçe alışıyorsunuz. 감사합니다 kelimesi 2 adet kelimenin birleşiminden oluşuyor: 감사 – gamsa (okunuşu kamsa) minnet anlamına gelir. 합니다 – hapnida (okunuşu hamnida) etmek anlamındadır.
Binna, parlamak demektir.
Aegyo (Korece: 애교, hanja: 愛嬌), Güney Kore'de kullanılan sevimli yüz ifadeleri, jest ve mimik ve sevimli bebek sesi kullanılarak da yapılan bir tür ifadedir.
annyeonghaseyo! Nasılsın? 잘 지---? 잘 지내세요?
Korecede okunuşu "ottoke" olan, yazılışı ise "eotteoghae" olarak karşımıza çıkan bu kelime, "Ne yapmalıyım?" anlamına gelmektedir.
Korece evet ; 'Ye' demektir.
안녕히가세요 (annyeonghi gaseyo): bay bay, görüşürüz, güle güle gibi anlamlara gelir.
하세요 (haseyo) : 하다 (hada – yapmak) fiilinden geliyor. Buna gramer derslerinde değineceğim. 안녕하세요 (annyeong haseyo) kelimesini günün her vaktinde kullanabilirsiniz. Günaydın, iyi öğlenler, iyi akşamlar gibi şeyleri 안녕하세요 (annyeong haseyo) diyerek söyleriz.
Dong (Korece: 동구, 東區, romanize: Dong-gu; "doğu"), Güney Kore'nin Busan kentinin semtlerinden biridir. Semt, kentin güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 9,77 km² olan semtin nüfusu 2020 yılı itibarı ile 89.698'dir.
çinçaa ? gerçekten mi? ciddi mi? anlamına gelen kelime.korelilerin tonlamasıyla tatlılık seviyesi arşa çıkıyor.
yeppuda = 예쁘다 = pretty.
Yeobo: Türkçe ”Tatlım/Hayatım” anlamındadır.
go mab sım ni da.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri