KOSGEB başvurusu için işlemler online yapılıyor. www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” menüsünden gerekli yönlendirmeleri takip edip başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Geleneksel Girişimcilik destekleri geri ödemesizdir.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ'ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ'lerimize gerekli desteği sağlayacağız.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
KOSGEB Veri Tabanına kayıt aşamasında, KOSGEB'in talep ettiği belgeler; KOBİ Beyannamesi. KOBİ Bilgi Dökümanı Oda Faaliyet Belgesi.
KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
KOSGEB, ÜCRETSİZ VE ARACISIZ DESTEK VERMEKTEDİR
KOSGEB'in, KOBİ'lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak verdiği destek işlemlerini, çıkar sağlama peşinde olan kişiler, iş takibi adı altında para alarak yapmaktadırlar.
1- KOSGEB sadece kendi adamlarına destek verir!
Sadece üye kuruluşlar vardır. KOSGEB'e üye olmak için gerekli asgari şartlar yerine getirildiğinde KOSGEB'in kapısı herkese açıktır.
KOSGEB 1990 yılında 3624 Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir kamu kuruluşudur.
Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için harekete geçen hükümet, yeni destek paketi hazırladı. Bakan Mehmet Özhaseki açıklamasına göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi yapısını yerinde yapmak isteyen afetzedelere, konutları için 500 bin TL, iş yerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
Genç girişimci desteği almak için kişilerin başvuru yapması gerekir. Genç girişimci başvuruları interaktif vergi dairesi üzerinden yapılmaktadır. Kişiler Gelir İdaresi başkanlığının internet sitesine e-devlet üzerinden ya da kullanıcı kodu ve şifreleri ile direk siteden bağlanabilmektedir.
Detaylı olarak faaliyet listesi KOSGEB sayfasında yer almaktadır. Program, kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu, performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.
TÜBİTAK, SYDV, Tarım ve Orman ve KOSGEB, İŞKUR kurumları ve kamu bankaları aracılığı ile bu projelere başvurabilir, uygun bulunmanız halinde farklı miktarlarda teşvik, hibe ve kredi alabilirsiniz. Zaten bir ticarethanesi bulunan esnaflar için de iş geliştirme amacıyla 14 farklı program ile destek verilir.
Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlayacak.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Devlet hibe kredisi, sigortalı çalıştıran özel sektör işverenlerine; kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılması için teşvik ve destek imkanları sağlama amacıyla verilir. Bu teşvikler hibe, kredi şeklinde verilir ve üreticilerin mevcut durumunun iyileştirilmesi amaçlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri