Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden “Online Girişimcilik Eğitimleri” bölümünden e-devlet şifreniz ile girişimcilik eğitimlerine giriş yapabilirsiniz. Online Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık olup, ücretsizdir.
Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.
Eğer sektörünüz bu tablo içerisinde bulunmuyorsa, Geleneksel Girişimci Destek Programından yararlanmanız gerekmektedir. Seçtiğiniz eğitimi bitirdikten sonra KOSGEB Girişimcilik Belgenizi alabilirsiniz. Bu da sizlere KOSGEB Girişimci Desteklerine başvurma imkanı sağlar.
İleri Girişimci Adayları toplamda 16 dersten faydalanacak. Girişimci adayları ayrıca, bu 16 dersin bölümler halinde anlatıldığı KOSGEB Girişimcilik El Kitabı'na da e-Akademi üzerinden ulaşabilecek. Editörlüğünü Prof.
İlgili 42 soru bulundu
Girişimcilik eğitiminin tamamlanması ve sertifika alınması ile birlikte KOSGEB, girişimcilere birtakım hibe destekleri sağlar. 50.000 TL olarak bilinen bu tutar, 150.000 TL'ye ulaşabilmektedir.
KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olabilmek için her bölümden en az 50 puan almak gerekir. Ayrıca tüm bölüm sınavlarından alınan notların ortalaması 70 puan ve üzeri olmalıdır. Eğitim kapsamında katıldığı sınavların genel ortalaması 70 puanın altında olan kişiler sertifika almaya hak kazanamazlar.
Yeni Girişimci Desteği kapsamında KOSGEB hangi destekleri sağlıyor? KOSGEB Değerlendirme ve karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Başvuru olması halinde, Kurul başvurunun kurula sevk tarihi itibariyle en geç 30 gün içerisinde toplanır.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek.
Girişimcilik Eğitimini nasıl alabilirim? Girişimcilik Eğitimlerine https://www.kosgeb.gov.tr/ adresinden Online Girişimcilik Eğitimleri bölümünden veya https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
KOBİ'ler bu desteğe işletme, makine - teçhizat ve acil destek kredisi çektiklerinde başvurabiliyor. KOSGEB desteğiyle kurulmuş olan işletmeler, 50.000 TL ve 10 puanlık destek alabiliyor. Stratejik ve önceliklendirilmiş sektörlerdeki işletmelerde ise kredi üst limiti 500.000 TL ve destek puanı 12'dir.
Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
Bu kılavuz, Yeni Girişimci Desteğine başvuru sürecinde, girişimcilerimize yol göstermesi amacıyla hazırlanmıştır. Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. .
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
1- KOSGEB sadece kendi adamlarına destek verir!
Sadece üye kuruluşlar vardır. KOSGEB'e üye olmak için gerekli asgari şartlar yerine getirildiğinde KOSGEB'in kapısı herkese açıktır.
2010-2020 yılları arasında sınıf ortamında yapılan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' sonucunda alınan katılım belgelerinin geçerliliği 31.12.2020 tarihinde sona erecektir.
300 Bin Liraya Kadar Geri Ödemesiz Destek - KOSGEB T.C.
KOBİ'lere enerji verimliliği, işletme geliştirme ve işbirliği konusunda destek sağlanır. KOBİ Gelişim Destek Programı bu hususta ön plana çıkar. Öte yandan uluslararasılaştırma için yurt dışında gelişimi hızlandıran ve dış pazarda kalıcılığı sağlayan destek programları bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri