Siyanoakrilat veya Türkçedeki yaygın adıyla Japon yapıştırıcı; tek bileşenli, çözücü (solvent) içermeyen, çabuk kuruyan (2-50 saniye), ısı direnci yüksek olan, az bir miktarla yapışma sağlayan, çok küçük boşluklara bile nüfuz eden bir yapıştırıcı. Siyanoakrilat, endüstriyel kullanımda genellikle CA olarak kısaltılır.
Tutkalın daha hızlı kuruması için üfleyebilirsiniz ancak bunu çok uzun süre yapamayacağınız için size çok bir zaman kazandırmaz. Saç kurutma makinesini kullanarak soğuk hava vererek hızlıca kurutabilirsiniz. Vantilatör gibi hava üfleyen başka aletler açıp hava akışını sağlayabilirsiniz.
Normal bir silikon sürüldüğü an itibari ile ortalama 4 saat içinde kurur. Fakat tam olarak kuruması ve etkin bir hal alması için 12 saat geçmesi gerekir. Bu sürede silikonun sürülme kalındığı da belirleyici olabilir.
1-3 dakika boyunca yüzeylerin birbirinden ayrı kuruması beklenir ve tekrar pres yapılır. Kullanıma başlamadan önce 24 saat yapıştırıcının kürleşmesi beklenmelidir.
İlk olarak yapıştırıcıyı ince bir tabaka halinde uygulamak gerekir. Ayrıca, ortamın sıcak ve kuru olmasını sağlayarak kuruma sürecini hızlandırabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Japon yapıştırıcısı üzerine uygulayacağınız karbonat ile bağlayıcı bir doku oluşturacaksınız. Serptiğiniz karbonatın üzerine bir kez daha Japon yapıştırıcısı dökün ve son bir kat daha karbonat serpin. Bu işlemi tamir etmek istediğiniz çatlak ya da kırığın derinliğine göre birkaç kez tekrar edebilirsiniz.
Gorilla Super Glue ısı ve suya dayanıklı mıdır? Gorilla Super Glue 90 °C-100 °C dereceye kadar iyi performans sağlar. Ancak, yüksek ısılara maruz kalırsa yapışmanın gücü etkilenecektir. Aynı şekilde, suya da fazla maruz kalırsa, (özellikle sıcak suya), yapışma özelliği etkilenecektir.
Porselen, seramik, lastik, plastik, deri, ahşap, kumaş, metal, mukavva, kauçuk, mantar vb. yüzeyleri yapıştırmak için ideal siyonakrilat bazlı, anlık yapıştırıcı. Çabuk kurur, saniyede yapıştırır. İz bırakmaz, az miktarla kuvvetli yapıştırma sağlar.
Hafif hareketlerle asetonu bölgeye dağıtın ve yavaş şekilde çekin. Bunu çok yavaş uygulamalısınız çünkü deriniz zarar görebilir. Eğer dudak gibi hassas bölgelere bulaştıysa bol bol su ile yıkayın ya da tükürük yoluyla çıkarmaya çalışın. Göze temas eden durumlar karşısında ise mutlaka doktordan yardım almanız gerekir.
Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır. Not: Aseton cildinizi kurutabilir. Tutkaldan kurtulduktan sonra bir nemlendirici uygulamak gerekir.
Siyanoakrilat veya Türkçedeki yaygın adıyla Japon yapıştırıcı; tek bileşenli, çözücü (solvent) içermeyen, çabuk kuruyan (2-50 saniye), ısı direnci yüksek olan, az bir miktarla yapışma sağlayan, çok küçük boşluklara bile nüfuz eden bir yapıştırıcı.
Çamaşır deterjanını doğrudan leke üzerine dökerek nemli bir bez ile ovalayarak kumaş ya da mobilyalardaki yapıştırıcı lekesini kolayca temizleyebilirsiniz. Masa, çanta ve ayakkabı gibi yüzeylere damlayan Japon yapıştırıcı lekesi için leke üzerine karbonat dökerek margarin ile ovalamalısınız.
PLUSLOK® 2480 kauçuk takviyeli siyah renkli hızlı yapıştırıcıdır şok darbelere sarsıntılara karşı diğer şeffaf yapıştırıcılara göre daha dirençli ve dayanıklıdır 120 dereceye kadar ısıya dayanır.Orta-yüksek yoğunlukta bir ürün olup 3-5 dakika içinde yapıştırma işlemini tamamlar.
Cam eşyalar ve mücevherlerde oluşan kırılma veya kopmalarda da Japon yapıştırıcı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Nitekim bu eşyalarda Japon yapıştırıcısıyla mükemmel bir yapışma sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde deri, lastik, PVC, kauçuk ve mantar yüzeylerde de Japon yapıştırıcısıyla mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.
Temizleme işlemine başlamak için bir kase içine 2 yemek kaşığı kadar tuz koyun ve üzerine bir miktar sıcak su ilave edin. Hazırladığınız karışımı, yapıştırıcıyı çıkarmak istediğiniz bölgeye dökün ve bir bez yardımıyla silmeye çalışın. Eğer yapıştırıcı çok kurumadıysa; temizlik işleminiz oldukça kısa sürecektir.
502 Yapıştırıcı suya dayanıklı mıdır? Evet, 502 Yapıştırıcı suya dayanıklı bir yapışma sağlar.
Sabunlu Sıcak Su Kullanın
Japon yapıştırıcısını çıkarmak için en yaygın yöntemlerden biri, sabunlu sıcak su kullanmaktır. Bu yöntem, Japon yapıştırıcısının kuruduğu yüzeydeki lekeleri azaltmaya yardımcı olur. İşte bu yöntemi kullanarak nasıl yapıştırıcı lekesi çıkaracağınız: Elinizi sıcak su ve sabunla yıkayın.
Yıkama işleminden sonra acil hekim kontrolü için başvurmak gereklidir. Halk arasında “Japon yapıştırıcı” olarak bilinen siyanoakrilat yapıştırıcıların göze kaçması durumunda kurumasına fırsat vermeden antibiyotikli göz pomadı bol bir şekilde sürülüp acilen göz hekimine müracaat edilmesi gerekir.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Ülkemizde satışa sunulduğu ilk yıllarda bir pazarlama taktiği olarak ortaya çıktığı düşünülen Japon yakıştırması, zaman içinde dilimize tamamen geçerek bu yapıştırıcılara isim olmuş durumda. Süper yapıştırıcı ilk kez ABD'li bilim insanı Dr. Harry W. Coover tarafından sentezlendi.
Hızlı ayakkabı yapıştırıcısı olarak da bilinen jel japon yapıştırıcılar esnek yapıya sahiptirler ve aynı zamanda renksizdirler. Renksiz olmaları sebebiyle genellikle ayakkabıların dış kısımlarındaki tadilatlarda kullanılmaları önerilmektedir.
Sıcak Su. Sıcak su da Japon yapıştırıcısını çıkarma konusunda etkili oluyor. Özellikle Japon yapıştırıcısı bir bölgeye sürüldüyse, o bölgeyi sıcak su içinde bekletebilirsiniz. Sıcak su yapıştırıcıyı yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırıyor.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Japon yapıştırıcısı ılık suda çözünebilir. Ya da asetonla da çözünebilir.
Japon yapıştırıcı ve yağlı boya gibi maddelerse, kolayca çıkarılamaz. Çıkarmak için deriyi kazımak da gerekmez. Deriyi tahriş etmeden, çıkarılabildiği kadar çıkarılır, kalan kısmı abdeste ve gusle mani olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri