KOSGEB Berber, Güzellik Salonu Desteği Ne Kadar? - Kuruluş Desteği: Şirketinizi şahıs işletme statüsünde kurarsanız 5.000 TL, Limited ya da Anonim şirket olarak kurarsanız 10.000 TL'lik hibe alabilirsiniz.
KOSGEB'den geri ödemeli 17 bin lira destek alarak işletmesini büyüten Emektar, şimdilerde 40 koltuklu, 375 metrekarelik 2 katlı güzellik merkezinde 15 sigortalı çalışanı ve 15 stajyer öğrencisiyle hizmet veriyor.
Kuruluş desteği: Gerçek kişilere 5.000 TL, sermaye şirketi işletmelere 10.000 TL. Makine, teçhizat ve yazılım desteği: Teknoloji seviyesi düşük-orta olanlar için 100.000 TL, orta-yüksek olanlar için 200.000 TL, yüksek olanlar için 300.000 TL. Mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği: 10.000 TL.
DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI VE DESTEK TÜRÜ - KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye'de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ'lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.
İlgili 34 soru bulundu
Girişimcilik, Büyüme ve Uluslararasılaşma, İşletme Geliştirme, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri, KOBİ Finansman, İŞGEM/TEKMER Destekleri, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme, AR-GE gibi programlarla hizmet sunar.
Yeni Girişimci Desteği kapsamında KOSGEB hangi destekleri sağlıyor? KOSGEB Değerlendirme ve karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Program kapsamında yapılacak geri ödemeler; programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ayı ödemesiz olmak üzere, 4'er aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihinden sonraki 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günüdür.
Devlet tarafından sunulan Genç Girişimci Desteği ile 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleriniz Hazine tarafından ödenir. Bağ-Kur prim hesaplamalarına göre alacağınız aylık prim desteği 2023 yılına göre 3,452,76 TL, yıllık prim desteği ise 41,433,12 TL'dir.
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. .
Kadın girişimci destekleri, 2023 yılında 15 bin liradan başlayan kredi destekleri ile birlikte 300 bin TL seviyelerine kadar ulaşabilir.
Genel ortalamada 300 bin TL – 500.000 TL arasında bir sermayeye ihtiyacınız var. Güzel bir salonun ortalama toplam açılış maliyeti 301.200 TL'dir. How much capital is required to open a beauty salon? Güvenlik: Bir güzellik salonu açmak için genellikle 300.000 TL ile 500.000 TL arasında bir sermaye gerekmektedir.
KOSGEB kadın girişimci destekleri
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
18 yaş ve üstü olmak gerekir. KOSGEB'in düzenlediği eğitimlere katılmak zorunludur. Destek alınması için, işletmenin KOBİ statüsüne sahip olması gerekir. Kurulmuş bir işletme için yani faaliyet gösteren bir işletme için destek alınacaksa KOSGEB veri tabanına işletmenin kaydının bulunması gerekir.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
Özellikleri ise bu şekildedir: İş yeri açıldığı zaman program dahilinde olan herkese “Kuruluş Desteği” verilir. Gerçek kişiler için 5 bin, tüzel kişiler (sermaye şirketi) için 10 bin TL hibe sağlanır. İş yeri açıldıktan sonra “Performans Desteği” verilir.
KOSGEB Destekleri tamamen ücretsiz ve aracısız verilmektedir. KOSGEB, kuruluşundan bu yana KOBİ ve girişimcilere yönelik hibe ve geri ödemeli olmak üzere çeşitli destekler sağlamaktadır ve bu faaliyetleri de sürekli kamuoyu ile paylaşmaktadır.
Minimum 50 bin liraya kadar olan hibe, günümüzde 60 bin liraya kadar çıktı. KOSGEB'ten kredi almak isteyenler öncelikle ''Girişimcilik Destek Programı'' kursuna katılması gerek. Alacağınız eğitimden sonra, projenizi KOSGEB kurumuna iletmeniz gerekli. Yeterli görülen projelere 60 bin liraya kadar hibe verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri