Bir çorba kaşığı karbonatı makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın.
Çamaşır makinesi kazanı temizliğinde basit doğal karışımlar ile etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için öncelikle yarım su bardağı karbonatın içine yarım su bardağı beyaz sirke ekleyin ve bu hazırladığınız doğal karışımı makinenizin deterjan gözüne dökün.
Deterjan ve sabun sanayisinde sodyum karbonat, doğal temizlik maddesi olarak tercih edilir. Çamaşır sodası yapımının olmazsa olmazlarından biri de sodyum karbonattır.
Tuz yerine 1 tatlı kaşığı karabiber de aynı işlevi görecektir. Beyaz çamaşırlarda kullanılan ve kirleri yumuşatan karbonat siyah giysilerin renginin korunmasında da yardımcı olabilir. Çünkü karbonat renklerde parlaklık sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Beyaz Kıyafetlerin Rengini Korumak İçin
Karbonatı kıyafetlerin üzerine döküp uygun beyaz yıkama modunu açabilirsin.
*Karbonat doğal bir renk açıcıdır. Saçlarınızın rengini açmak istiyorsanız karbonattan yardım alabilirsiniz. Şampuana ekleyerek: Karbonatın saçta en kolay kullanımı şampuanınıza eklemektir. 1 yemek kaşığı karbonatı günlük olarak kullandığınız şampuanınızın şişesine ekleyin ve iyice karıştırın.
Karbonat, etkili bir temizlik malzemesidir ve yüzeylerdeki kir ve lekeleri çıkarır. Çamaşır makinesinde deterjan yerine kullanılabilir. Ayrıca bulaşık makinesinde de tercih edilebilir. Karbonat, fırın temizliğinde de kullanılır.
Karbonatla Beyazlık
Doğal bir malzeme olduğu için insan sağlığına zararı yoktur. Zor kirler için birkaç saat karbonatlı suda bekleyen beyazların eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz.
KARBONAT YÖNTEMİ
Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor. Çamaşırları yıkadığınız deterjanın içerisine yarım bardaktan biraz daha az karbonat ilave edin. Daha sonra çamaşırlarınızı makinede yıkayın.
Karbonat, makinenin görünmeyen kısımlarındaki kireç ve tozların temizlenmesini sağlar. Bir büyük bardağın içerisine karbonat dökün. Üzerine bardağı doldurana kadar beyaz sirke ekleyin. Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra, karışımı makinenin iç kısmına veya deterjan bölümüne boşaltın.
Hem beyazlarda hem renklilerde güvenle kullanabileceğiniz Rinso Limon ve Karbonat Toz Çamaşır Deterjanı, giysilerinizde mükemmel bir temizlik ve kalıcı ferahlık sağlar. Doğanın gücüyle en zorlu lekeleri bile kolayca temizleyerek giysilerinizin görünümünü en iyi şekilde muhafaza eder.
Çamaşır deterjanı ve/veya klorlu ağartıcının daha iyi performans göstermesine yardımcı olmak için yıkamaya 1/2 fincan karbonat ekleyin. Klorlu ağartıcı kullanımını tamamen atlamayı tercih ediyorsanız, karbonat yıkamada giysileri beyazlatmak için iyi bir alternatiftir.
Öncelikle bir miktar karbonat suya eklenerek diş macunu gibi yoğun bir kıvam elde edene kadar karıştırılır. Çamaşır suyunun döküldüğü bölgeye bu yoğun karışım sürülür ve kuruyana kadar bekletilir. Yaklaşık 15 dakika sonra burayı bir fırça yardımıyla çitilemeye başla.
Çamaşırların yumuşatılması için kullanılabilecek en etkili ve en doğal malzemelerin başında sirke ve karbonat gelir. Evde birçok yüzeyin temizliğinde etkili bir şekilde kullanılan bu malzemeler çamaşır dokularında birikerek sertleşmeye neden olan maddeleri çözerek dokulardan uzaklaştırır.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Bunun için yıkama işlemini, çamaşır makinesinin içerisine yarım bardak sirke ekledikten sonra gerçekleştirebilirsiniz. Makinenin içerisine koyulan sirke, beyaz çamaşırların rengini açarak çok daha parlak görünmelerini sağlar.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Aralarında çok fark bulunmamaktadır. İngiliz karbonatında daha fazla alkali özellik görülmektedir. İngiliz karbonatında daha fazla alkali özellik görülmektedir. Karbonat olarak satın alınan ürünün kimyasal formülü sodyum karbonattı; İngiliz karbonatının formülü ise sodyum bikarbonattır.
Kabartma tozunun ne olduğunu anlatmak için; öncelikle bir benzeri olan karbonatın içeriğinden söz etmek doğru olacaktır. Karbonat, doğada bulunan tuzlu bir yapısı olan sodyum bikarbonat adı ile anılan kimyasaldır. Kabartma tozu da karbonat ile asidin aynı anda yer aldığı karışımdır.
Her cilt tipine uygun olan karbonat maskesi ile yumuşak ve yağ oranı dengelenmiş bir cilt dokusu elde edilir. Karbonat, su ve sirke ile hazırlanan karbonat sirke maskesi, peeling etkisi ile ciltteki gözenekleri açar ve ölü hücreleri uzaklaştırır. Ayrıca karbonat maskesi sivilce için en uygun maskelerden biridir.
Karbonat, saç derisini temizler. Saçın pH seviyesini dengeler, yağlanmaya engel olur. Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçer. Kepeklenmeyi önler, var olan kepekleri de yok eder.
Bu arada çok fazla karbonat kullanmak saça zarar verebiliyor, kepeklenme oluşabiliyor, saç telleri kuruyup hasar görebiliyor. Saç derisinin pH seviyesini dengelemek için bazik karbonatın ardından mutlaka sirke ile durulama öneriliyor…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri