Kot Pantolonu Çamaşır Makinesinde Yıkamak İçin 30 derece ve hassas program genellikle kotlar için idealdir.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır.
Renkli ve kot giysilerinizin renklerini korumak için “Renkliler” programını seçebilirsiniz. Genellikle 30 ve 40 derecede yıkanması tavsiye edilen kotlarınız için uygun bir programdır. Renk verme ihtimali yüksek olan kotlarınızı diğer giysilerden ayrı olarak yıkamanızı öneririz.
- Kot pantolonlar, 30-40 derecede yıkanılması olması gereken derecedir. Fakat çekme işlemi için, 90 derece ne kadar çekme için olumlu bir sonuç gösterse bile, dezavantajı pantolonunu yıpratması olur.
Çamaşır makinemizi en düşük dereceye yani 30 derecede ayarlayalım. Yüksek sıcaklıkta yıkamak kotların sertleşmesine ve çekmesine sebep olabilir. Kotları soğuk suyla yıkamaya özen gösterin. Hassas programda yıkadığınız müddetçe kotlarınızın dokuları sertleşmez.
İlgili 40 soru bulundu
Genel olarak kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı 30 ila 40 derece arasındadır. Saf yünden imal edilmiş kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı ise 60 derecedir. Bu kapsamda pantolonların iç kısmında yer alan yıkama sıcaklık tavsiyesini dikkate alabilirsiniz.
Kot pantolonunuzu kurutma makinesinde kurutacaksanız kotların kurutulmasına uygun düşük ayardaki programı tercih etmeniz gerekir. Ayrıca tam olarak kurutmadan çıkarıp hafif çekerek esnetirseniz pantolonunuzun çekmesini engelleyebilirsiniz.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Kotlar kaç derecede yıkanır? Kot pantolonu çamaşır makinesinde maksimum 30 derecelik programda yıkayabilirsin. Düşük sıkma devrinde yıkayacağın kotun yıpranmaması için Rinso Sıvı Deterjan gibi çamaşırların rengini koruyan deterjanlar kullanman son derece önemli.
İç çamaşırı yıkama: önemli olan materyal
Pamuklu bokser şortlar, külotlar ve fanilalar kolaylıkla çamaşır makinesinde yıkanabilir. Renkli giysiler için kirlenme derecesine göre 40- 60°C sıcaklığını seçiniz ve uygun bir renk koruma çamaşır deterjanı kullanınız.
Günlük hayatta çamaşır sepeti içerisine pek çok sentetik kıyafet atılır. Bu programda yıkayabilmek için bu giysilerin arasından sentetik olanlar seçilmelidir. Polyester, asetat, akrilik, viskoz, vinil ve lateks gibi kumaşlara sahip çamaşırlar da sentetik grubundadır.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Pamuklu Eko
Normal kirli, dayanıklı pamuklu ve keten çamaşırlarınızı yıkamak için kullanın. Bu program, diğer tüm yıkama programlarına göre daha uzun sürede yıkamasına rağmen yüksek enerji ve su tasarrufu sağlar.
Koyu renkli kıyafetlerimizi terslerini çevirerek makineye atın. Böylece renkleri solmayacak ve yıpranmayacaklardır. Daha sonra deterjan gözüne deterjanı, yumuşatıcı gözüne de yumuşatıcıyı ekleyin. Ardından makineyi 40 dereceye ayarlayın.
Pamuklu kumaş kategorisine giren renkli kumaşlar için ideal olan derece, çoğunlukla 40'tır. Ama ipekli ve benzeri daha narin kumaş tipleri için uygun olan yıkama sıcaklığı 30 derecedir. Sentetik kumaş tipindeki renkliler ise ön yıkama da yapılacaksa 50 yahut 60 derecede yıkanabilir.
Ekstra renk korumalı bir temizlik için, soğuk suya yarım bardak beyaz sirke koyun ve jeanlerinizi 30 dakika boyunca bu suda yıkayın daha sonra kurumaya bırakın. Elde yıkama işlemi siyah jean üzerinde daha nazik bir temizleme sağlar ve jeanin kalitesini uzun süre korunur.
Kot pantolonu ters çevirerek makineye atın. Makinenin yıkama programı ne kadar soğuk ve kısa olursa kotlar için o kadar iyidir.
Jean pantolonlarınızı özellikle yaz ayları boyunca 1-2 kullanımdan sonra hızlıca yıkamak isteyebilirsiniz, ancak ortalama olarak yaklaşık 5-10 kez giydikten sonra yıkamanız tavsiye edilmektedir. Düzenli olarak sık yıkama sonucunda jean pantolonda renk atması tablosuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Elde yıkama programı, genellikle 40 derece veya altındaki düşük sıcaklıkları kullanıyor. Çamaşırlarda daha az sıkma kullanarak giysilerin tambura takılma veya yırtılma olasılığını azaltıyor. Bir giysinin elde yıkama gerektirip gerektirmediğinden emin olunmadığı durumlarda etiketi kontrol etmek gerekiyor.
Karışık Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır
Karışık çamaşırları kısa programla ile yıkamak isteyenler, ayrıştırdığı kıyafetleri 30 derecede atması yeterlidir. Bazı narin kıyafetleri yıkamak için farklı programlara geçiş yapmak mümkün. Bu durumda narin giysileri 30 derecede veya soğuk suda yıkamak yeterli olacaktır.
Çamaşır ve bulaşık makinaları en kayda değer enerji oranını suyu ısıtmak için kullanmakta. Kullanılan enerjinin ortalama yüzde 70'i suyu ısıtmaya harcanmaktadır. Eko programlarda ise suyu 60 derece yerine 40 dereceye çıkarırsınız. Yani suyu ısıtmak için harcanan enerjiden kısarsınız.
Pamuklu kumaşlar teri dışarı atamadığı için vücutta üşüme hissi yaratıyor ve çoğunlukla aktiviteler sonrası hastalanma ihtimaliniz artıyor. Sentetik spor kıyafetleri ise hafif, esnek ve nefes alabilen yapılarıyla size maksimum hareket özgürlüğü sağladığı gibi terinizi vücutta tutmayarak dışarı atıyor.
Kot veya denim, pamuk ipliğinden dokunan veya çoğunluğu pamuktan oluşan, dimi örgüsüne sahip bir tür kumaştır.
Sentetik Ütü Kuruluğu: Ütülenecek sentetik çamaşırlarınızı ütü kolaylığı sağlayacak şekilde hafif nemli olarak bu programda kurutabilirsiniz. (Gömlek, t-shirt, masa örtüsü vb.) Kot: Kot kumaşından pantolon, etek, gömlek veya montları bu programda kurutabilirsiniz.
Her zaman siyahları diğer koyu renklerle yıkayınız çünkü kıyafetlerin az boyanmasını engellemek bile imkansızdır. Açık renkli tekstiller koyu kıyafetlerle yıkandığında grileşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri