6) Kotlu Kroki (İlgili Belediyenin Harita Bürosunca verilecektir.)
Röperli kroki onayı almak için Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne başvurmak gerekir. Arsa sahibi ya da vekili bu başvuruyu gerçekleştirebilir. Ayrıca bu belge ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden arsa yapısının tüm sınırlarını ölçeksiz olarak gösteren ve "ÇAP" adı verilen belgeyi de almak gerekir.
Plankote, birçok mühendislik projelerine altlık teşkil etmek amacıyla hazırlanan, arazinin topografik durumu ile birlikte tüm detayları kapsayan haritalardır. Bu arazinin belirli aralıklarla, sistematik olarak kotların belirlenmesi amacıyla yapılan çalışma ve sonuç ürün olarak meydana gelen, kotlu / ölçekli krokidir.
Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır? Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor.
➢Aplikasyon krokisinin geçerlilik süresi 6 ay'dır.
İlgili 37 soru bulundu
Aplikasyon Krokisini Kim Hazırlar? Lihkab tarafından yapılır. Lihkab dan alınan Kroki resmî belge yerine geçer.
Aplikasyonu istenen parselin Tapu aslı veya fotokopisi,Tapu sahibinin kimliği veya fotokopisi ile Büromuza başvuruda bulunması gereklidir. Eğer Tapu sahibi yerine vekil kullanılıyorsa, Vekalet aslı veya fotokopisi ile vekilin kimliği ile başvurunun yapılması gerekir.
Yollar kamuya ait yerler olduğundan, Herhangi bir yolun aplikasyonunun yapılmasını herhangi bir vatandaş isteyebilir. Bu nedenleherhangi bir vatandaş aplikasyonunu istediği yolun başlangıç ve bitim yerlerini kroki veya harita üzerinde göstererek kimliğiyle birlikte büromuza başvuruda bulunması gereklidir.
Müellif Mimar tarafından hazırlanan mimari projedeki yapının; Aplikasyon Krokisindeki parsel köşe noktalarına dayanılarak çekme mesafelerine göre ölçülendirilip arsa içerisine aplike edilmesidir.
Aplikasyon krokisi nedir için işlemleri bir gayrimenkulün mevcut halini gösteren uydu koordinatlarına göre ince ölçümlerle haritada yerini gösteren bina hakkında gerekli olan incelemelerin yapılması ve elektronik ortamda işlenmesidir denilebilir.
Parselin veya bağımsız bölümün bulunduğu yerin, herhangi bir ölçme işlemi yapmadan paftası ile vaziyet ve bağımsız bölüm planındaki şekil ve ölçü değerlerinden faydalanarak mahallinde ilgilisine gösterilmesidir.
Taşınmazların mülkiyet sınırlarının zeminde belirlenerek aplikasyonunun yapılması işlemine yer tespiti de denilmektedir. Aplikasyon (yer tespiti), tescilli haritalardaki parsel köşe noktalarının zeminde yeniden belirtilmesidir.
Sınır Tespiti Kimler Tarafından Yapılır? Sınır tespit işlemi, sadece tek başına yapılıp resmî işlemlerde kullanılacaksa bu işlem LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendisliği Büroları) tarafından yapılması gerekmektedir.
Röperli Kroki Neden Çizilir? İnşaat ruhsatını almada gerekli olan ekler mimari, statik, elektrik ve tesisat projeleri röperli kroki şeklinde belirtilmektedir. Röperli krokiyibazı belediyeler temelin doğru yere yapılmasını kontrol etmek için ve vizeyi vermek için istemektedir.
Kroki bir mimari terimdir. Genellikle bir yerin, başka bir insana kısaca gözünde canlandırıp, tanıtılması için çizilir. Yer yön tarif etmede kullanılır.
c) Kot Krokisi: İmar durumu veya vaziyet planına göre ada ve parsellerin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktaları ve varsa kademe noktalarının Ülke Nivelman Sistemine dayalı olarak gösterildiği krokidir.
İmar çapı; ilgili belediyelerden alınır. Ancak inşa edilecek yapı belediye sınırları dışında kalan bir alan içerisindeyse valiliğe dilekçe ile başvurularak temin edilir.
6 ayı geçen aplikasyon krokisi taleplerinde ücreti alınarak tekrar araziye gidilip parselin aplikasyonu yapılır ve yeniden düzenlenen kroki verilir. ancak, ilgilisinin talebi halinde aplikasyon işlemi sonunda röperli kroki yerine ebatlı kroki de verilebilir.
Lihkab belgesi, Lihkab tescil belgesini ve bu belgenin her yıl Ocak ayının sonuna kadar geçen sürede yıllık onayının yaptırılması zorunluluğu olan belgedir. Lihkab tescil belgesi, HKMO'ya kayıt ve tescil yaptırarak alınır.
Aplikasyon krokisi nereden nasıl alınır? Her ilçede var olan Lisanslı Harita Kadastro Bürosu'nun kısaltması olan LİHKAB büroları sizin talebinizle parsele giderek bu ölçümleri yapar ve tek sayfalık çizim ve koordinatları size verir.
Yapı Sahibi ile Proje Müellifi Serbest Harita ve Kadastro Mühendisi (SHKM) arasında Yapı Aplikasyon Belgesi için TİP-2 sözleşme düzenlenir. (Ek-2) 2. Kadastro veya Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendislik Bürosu (LİHKAB)'dan alınan Aplikasyon Krokisi ile birlikte ilgili kurumdan parsele ait İmar Durum Belgesi alınır.
Görevli ve Yetkili Mahkeme
Geçit hakkı davasında görevli mahkeme, asliye hukuk mahkemesidir. Yer yönünden yetkili mahkeme ise taşınmazın bulunduğu yer olup sonuç olarak dava, asliye hukuk mahkemesinde taşınmazın bulunduğu yerde görülecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri