Gökçeova Göleti Köyceğiz'e 25 kilometre uzaklıkta. Ağla Yaylası'ndan sonra dar ve virajlı bir yol sizi bekliyor. Her zorlu yol gibi, bu zorlu yol da sizi güzelliklere kavuşturuyor.
İHA'nın haberine göre Köyceğiz ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan, Denizli ile sınır komşusu Sandras Dağı'ndaki bin 750 metre yükseklikteki Gökçeova Göleti, kış aylarında buz tutarak donuyor.
Muğla'nın en güzel kamp yeri Gökçeova Göleti: 1750 rakımda cennetten bir köşe! Köyceğiz, Muğla'nın en güzel kamp yerlerinden birine ev sahipliği yapıyor.
Gökçeova Göleti, Sandras Dağı üzerine deniz seviyesinden 1.750m yüksekte bir havzada bulunuyor.
Deniz seviyesinden 2 bin 241 metre yüksekte bulunan ve Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan Ağrı'daki Balık Gölü, ziyaretçilerini bekliyor. Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliğini taşıyan ve deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin 241 metreyi bulan Ağrı'daki Balık Gölü, ziyaretçilerini bekliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Adalar tarihi ve turistik özelliğe sahiptir ve 1990 yılında Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmişlerdir. Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür ayrıca Türkiye'de bulunan en büyük göldür. Gölün tuzlu-sodalı suları, biyolojik çeşitliliği sınırlamaktadır.
KÖYCEĞİZ GÖLÜ : Akdeniz Bölgesinin batı ucunda, ilçe hudutları içerisinde suyu kükürtlü ve acı bir göldür. Gölün, ön alüvyonlarla tıkanmış eski bir körfezden türediği sanılmaktadır. Yüzölçümü 54 Km2' dir. Denizden yüksekliği 8 m.
Köyceğiz Gölü, Menteşe yöresinde, Muğla ilinin güneydoğusunda yer alan Köyceğiz Göl'ü tektonik bir çukurluğun suyla dolması ve Dalaman Çayı'nın getirdiği alüvyonların körfezin önünü tıkaması sonucu oluşmuş alüvyal set gölüdür. Köyceğiz Göl'ünü besleyen kaynaklar oldukça çoktur.
Köyceğiz Gölü, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında elverişli iklimi, uygun tesisleriyle son yıllarda yurt dışından kano ve kürek takımlarının da tercihi oldu.
Göl türü, alüvyal set gölüdür, suları tatlıdır. Köyceğiz Gölü 52 km² yüzölçümü ile Türkiye'nin 16. büyük gölüdür. Deniz yüzeyinden yüksekliği 8 metre kadardır.
Alanın Tanımı: Sandras Dağı, Toros Dağları'nın batı ucunda Köyceğiz Gölü'nün hemen kuzeyinde yer alır. Doğu ve güneydoğuda Dalaman Çayı, güneybatıda Namnam Çayı, kuzeyde Beyağaç ve güneyde Köyceğiz ilçe merkezleri ile sınırlanır.
Yüksekliği 2.295 metreyi bulan zirvesiyle Sandras, burada yattığına inanılan bir Anadolu ereni adıyla “Çiçek Baba” olarak da biliniyor.
Yerel İlgi Sahipleri Denizli Valiliği; Muğla Valiliği; Denizli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü; Muğla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü; Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Alanın Tanımı: Sandras Dağı, Toros Dağları'nın batı ucunda Köyceğiz Gölü'nün hemen kuzeyinde yer alır.
Eşen Ovasından başlayarak bütün bölge, Toros Dağlarının güneybatıdaki yükseltileri ve çam ormanları ile kaplı. Bu dağların kıyılardaki yüksekliği 2000 mt ye kadar ulaşıyor. Sıcak yaz günlerinde, mavi gökyüzünün altında, çam ormanlarının hemen arkasındaki yüksek tepelerdeki kar manzaraları gerçekten de görülmeye değer.
Himalayalarda, yaklaşık 28 derece kuzey enlemi ile 87 derece doğu boylamında, Çin-Nepal sınırı üzerinde yer alır. Çin ve Nepal'in 2020'de kabul ettiği resmî verilere göre dağın şu anki yüksekliği 8.848 metredir. Everest Dağı kuzeydoğudaki Tibet platosundan (yaklaşık 5.000 m) tam olarak görülebilir.
Alacadağ, geniş bir alana yayılan Erenler Dağı volkanik arazisi içinde bulunur. Beyşehir, Seydişehir ve Konya ovaları arasında, Suğla Gölü'nün kuzeyinde yer alır. Andazit lavlar, volkanik tüf, dasit ve trakitler araziyi oluşturan kayaçlardır.
Bugünkü siyasi coğrafya dikkate alınırsa, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi kısımlarına yayılır. Tanrı Dağlarının 1,000,000 km² lik alanı kapladığı hesaplanmıştır.
Madran Dağı, Oyuklu Dağı Doğu Menteşe Dağlarını, Beşparmak Dağı, Kurukümes Dağları (Karakümes Dağları), Marçal Dağları Batı Menteşe Dağlarını oluşur. Doğu Menteşe Dağları ile Batı Menteşe Dağları arasında Çine Çayı'nın vadisi bulunur.
Muğla'da tercih edebileceğiniz popüler plajlar; Ölüdeniz, Kleopatra Plajı, Çalış Plajı, Sarıgerme Plajı, İztuzu Plajı, Belcekız Plajı, Karaincir Plajı, Turunç Plajı, Palamutbükü Plajı, Zeytinlikuyu Plajı, Cennet Adası Plajı, İçmeler Plajı, İncekum Plajı, Kabak Koyu, Gemiler Koyu ve Mazı Koyu olarak sıralanmaktadır.
İlk çağlarda bu bölgeye Karia'lılar yerleştiği için Karia adı verilmiş. İlin bilinen tarihi ise Hitit'ler ile başlar. Hitit'ler bu bölgeye Lugga derlermiş. İmparatorluğun parçalanmasından sonra Frig'ler egemen olmuş, daha sonra Lydia'lılar bölgeyi ele geçirmişler, bu arada Dor'lar ve Ion'lar da yöreye göç etmişler.
Ada: Her tarafı su ile çevrili kara parçasıdır.( Ayverdi, 2011: 10 ) Muğla haritasında 8 adet ada ismi kayıtlara geçmiştir. Bunlar Şehir adası, Kos adası, Orak adası, Karaca adası, Adaköy, Kara ada, Seydi ada ve Gelibolu adasıdır.
Kazakistan`daki bölümüne Trans-İli Ala dağları denen Tanrı Dağları`nın bu kısmındaki 4979 metrelik zirvesi ise Almatı şehrinde bulunan Talgar Tepesi olarak biliniyor. Almatı`da dağın 3200 metrelik yüksekliğine teleferiklerle ulaşılabiliyor.
Pamir Dağları, Orta Asya'da Tacikistan-Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi sınırında bulunan, lalenin ana vatanı olan ve Himalaya Dağları'nın kuzey silsilelerini teşkil eden sıradağlar.
1994 yılında Kaçkar Dağları Millî Parkı tesis edilmiştir. Millî parkın büyük bir bölümü Rize ili Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde, küçük bir bölümü de Artvin ili Yusufeli ilçesi sınırları içinde kalmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri