Koyu kahve saç rengi genellikle her cilt tonuna gidebilen bir renktir. Ancak bu saç rengi en fazla, buğday ve esmer tenlilere yakışmaktadır. Sıcak bir alt tona sahip olan koyu kahverengi saç rengi, cildi çok daha genç, sağlıklı ve canlı göstermektedir.
Altın ışıltıları olan açık kahve tonları; buğday tenli ve esmer kişilere çok yakışmaktadır. Altın ışıltıları olan koyu kahve tonları; daha çok açık tenli kişilere yakışmaktadır. Küllü kahve tonları ise; gri yansımaları olan renkler esmer ve buğday tenli kişilere yakışmaktadır.
Koyu kestane, çikolata kahvesi, mavi siyah tonları esmer tenlileri daha genç gösterecek renkler arasında yer alabilir. Önemli olan doğal görünümünüze en uygun tonu bulmak. Ancak açık renklerden vazgeçemiyorsanız bu durumda seçiminizi bal kahvesi ve küllü sarı gibi renklerden yana yapabilirsiniz.
Kahve ve tonları genellikle her cilt tipine yakışan saç renkleri arasında. Koyu kahve de aynı şekilde sıcak tonlarda bir renk olduğu için beyaz, esmer ya da buğday cilt tonuna sahip herkese yakışmasıyla bilinir. Özellikle soğuk alt tonlu bir cildiniz varsa, sıcak bir görünüm elde etmenize de yardımcı olabilir.
Kestane, çikolata kahvesi, koyu kahve siyah ya da mavi siyah saç rengi tonları esmer tene sahip kişiler için idealdir.
İlgili 44 soru bulundu
Buğday ten bakır saç kahve alt tonlu ise oldukça şık ve dikkat çekici bir görünüm oluşturur. Buğday ten saç rengi ne olmalı denildiğinde ilk akla gelen sarı saç rengidir. Ama kızıl, bakır, küllü kumral, kahverengi ve hatta mavi siyah saç renk tonları da buğday tenli kişiler tarafından tercih edilebilir.
Buğday tene en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila gelir. Buğday tenli ve sarışınlar pembe ve açık mavi tonlarını mutlaka kullanmalı. Kırmızının koyu tonları ile parlak maviler ise mizacı olduğundan sert, kişiyi fazla ciddi göstereceğinden önerilmez.
Beyaz veya açık tenli kişilerin daha canlı ve kontrast oluşturabilecek renklere yönelmeleri gerekir. Mavinin tonları, bordo, gri, lacivert, kahverengi ve yeşil gibi koyu renkler ile açık tenliler kontrast oluşturabilirler. Her ten renginin kaçınması, uzak durması veya pek tercih etmemesi gereken renk tonları vardır.
Beyaz Tenliler İçin Saç Renkleri
Eğer açık, bembeyaz bir tenin ve renkli gözlerin varsa ve tezat yaratmak istiyorsan siyah ve koyu kahve saç renkleri etkileyici görünebilir.
Yaşlandıkça cildinizdeki pigmentler etkinliğini kaybeder ve cildiniz solar. Platin sarısı saçlar daha da yaşlı görünmenize neden olur. Canlı görünecek koyu tonları tercih etmelisiniz. Saçlarınızın bakımsız ve uçlarının kırık olması parlaklığını alır götürür.
Doğal saç renginden 1 ya da 2 ton daha açık bir saç rengi tercih ederek doğal bir görünüm elde edebilirsin. Yüzünün daha aydınlık ve canlı görünmesini sağlamak için açık kumral tonlarını ya da altın yansımaları olan tonları tercih edebilirsin.
Sıcak bir alt tona sahip olan beyaz tenliler, ciltlerinin parlaklığını saç renkleri ile dengeleyebilirler. Sütlü çikolata, altın sarısı ve karamel tonları ile doğal bir görünüme sahip olabilirsiniz. Dikkat çekici bir duruş içinse mavi ile pembenin tonlarını değerlendirebilirsiniz.
Zira içinde dorelik ve kızıllık bulunmayan koyu çikolata kahve saç rengi, koyu tenli kadınlar için ideal. Bu sayede, kendilerini olduğundan daha esmer göstermeyen bu renkle harika sonuçlar elde edebilirler.
Bu saç renginin daha çok beyaz tenli kadınlara yakıştığını söylemek mümkün. Farklı tonları olsa bile genelde koyu tona kaçtığı için, beyaz ten ile beraber daha etkin ve uyumlu bir görünüm sağlamaktadır. Tabii doğru ton yakalandığı zaman kumral ya da farklı koyu ten rengine sahip kadınlar da bu saç rengini yaptırabilir.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Buğday ten rengi, açık ten ile esmer arasındaki ten rengine verilen isimdir. Buğday tenliler için orta ten rengi denilebilir. Buğday tenliler genellikle sarı alt tona sahip olurlar. Hafif sarımsı olan buğday ten rengi ülkemizdeki en yaygın ten rengidir.
Öncelikle hem ten renginiz beyaz hem de saçlarınız açık renkse sizin renk skalanız siyah, kahverengi, bordo, kırmızı, lacivert, gri, koyu yeşil ve mavinin koyu tonlarından oluşuyor. Saç renginiz koyu ise bu skalaya açık mavi, koyu pembe ve hardal gibi renkleri de ekleyebiliriz.
Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir. Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır.
Buğday ile kumral ten birbirine çok yakın olan iki ten rengidir. Kumral ten rengi daha beyaza yakınken buğday ten rengi daha sarı tonlu bir renktir. Kumrallar biraz daha beyaz alt tonlu bir tene sahipken buğdaylar daha sarı tonludur fakat tonları birbirlerine oldukça yakındır.
Koyu Kumrallar için Saç Renkleri
Daha keskin ve belirgin ifade için koyu kumrallar platin sarısı, açık gri, canlı pembe, gümüş pembe, açık yeşil ve açık mavi renkler kullanabilir. Sıcak tonlarda samimi bir hava için açık kumral, kestane, böğürtlen kızılı, sultan bakırı, küllü gri ve küllü kumral tercih edilebilir.
Esmerlere yakışan ruj renkleri
Kırmızı ve bordo esmerler için ruj renkleri listesinin başında geliyor. Özellikle koyu kırmızı ruj renkleri feminen bir duruş yakalamak için ideal. Eğer esmer tenine hafif bir makyaj yapmayı tercih edersen de şeftali ve hafif pembe ruj renkleri tam sana göre.
Esmer cilt tonuna sahipseniz bakır, bronz, yeşil ve gri tonlarında far seçimleri yapabilirken mavi ve pembe gibi soğuk alt renklerden uzak durmanızı öneririz. Allık ve ruj seçiminde ise koyu pembe ve kayısı gibi renklere yönelebilirsiniz. Kırmızı ruj ise çarpıcı görünmek isteyen esmerler için ideal seçimlerden biridir.
Son olarak eğer esmer tenli iseniz elbise rengi olarak pudra pembesi, bej rengi, fildişi, açık kırmızı, açık mavi ve açık yeşil renklerini kullanmanız fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri