Nefis bir köz tadı yakalayacaktır. Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz. Ocağın en yüksek ateşe getirin. Önceden hafif bir şekilde haşladığınız (haşlamadan da yapabilirsiniz) tutacak yardımıyla her yeri renk alana kadar közleyebilirsiniz.
Mısırların kabuğu ayrıldıysa mısırları zeytinyağı ile fırçalamamız iyi olacaktır. Yanmaması için tereyağı kullanmamamız gerekiyor. Mısırlar kabuksuz ise 10 dakika, kabuklu ise 15 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Pişirirken mısırları sık sık çevirmemiz gerekmekte ve mangalın ızgaralarına paralel olması gerekmektedir.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Her ne kadar sağlıklı olduğu bilinse bile, özellikle diyet yapanların közde mısırdan uzak durması önemlidir. Zira fazla tuz ve yağ üzerinden hazırlanması ile birlikte közde mısır kilo aldırır. Ancak kişinin hedefi eğer zayıflamak değil kilo almak ise, o zaman közde mısır tüketmek önemli bir katkı sağlar.
Bir tencerenin tabanına koçanları yerleştirin. Üzerine orta sıcaklıkta bir suyu ilave edin. Ocağın üzerine alın. 3-4 dakika koçanlarla beraber kaynadıktan sonra mısırları atın ve orta ateşte haşlanmaya bırakın.
İlgili 34 soru bulundu
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
4. : Mısırı kaynayan suya ekledikten sonra, kapağı kapatın. Bu, kaynamış suyun sıcaklığını koruyacak ve mısırın daha hızlı haşlanmasını sağlayacaktır.
Közde pişirilmiş haline göre kalori değeri bakımından daha düşük olan ve besleyiciliği yüksek olan haşlanmış mısır, en sağlıklı mısır pişirme yöntemidir. Mısır pişirirken haşlama yöntemi tercih edilmeyecekse pişirilmesi tavsiye edilen teknik patlatılmış olanlardır.
Mısır Yemek Gaz Yapar mı? (
Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var.
Kuru Mısırdan Bardakta Mısır Nasıl Pişirilir? Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek.
Düdüklü tencerede haşlama yapmak daha hızlı ve kolay bir tercihtir. Düdüklü tencere de mısır yirmi beş dakikada haşlanır. Normal tencerede mısır haşlamak için en az iki, üç saate ihtiyaç vardır.
Mısırı 1 gece suda beklettikten sonra yaklaşık yarım saat de düdüklüde haşlıyoruz. Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra tuzla karıştırıp yapışmaz bir tavada yaklaşık 30-35 dk. iyice kavuruyoruz, soğuduktan sonra yemeye hazır.
Elinizde mısır kabuğu yoksa mısırları sade olarak da haşlayabilirsiniz. Ardından mısırların üzerini geçecek kadar su dökün ve 3 adet kesme şeker koyun. Tencereyi ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra mısırları orta ateş üzerinde 40 dakika yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirin.
Köz mısır, vücudun öksürükten kurtulmasını sağlayabilir. Kilo vermeye yardımcı olabilmektedir. İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir.
Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz. Ocağın en yüksek ateşe getirin. Önceden hafif bir şekilde haşladığınız (haşlamadan da yapabilirsiniz) tutacak yardımıyla her yeri renk alana kadar közleyebilirsiniz.
Kakanızda mısır tanesi görürseniz bu selüloz yüzündendir.
Bu yüzden iç tarafı sindirilen mısır tanesinin kabukları dışkıda görülebilir. Bu aslında diğer bitki parçaları için de geçerlidir. Örneğin lahana kökü de mısır kabuğu gibi sindirilemez fakat mısırın parlak sarı kabuğu lahanadan daha kolay fark edilir.
Pişmiş mısırın 100 gramında 96 kalori bulunmaktadır.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Haşlanmış mısır besin değerleri açısından zengin bir kaynaktır. Ortalama bir boyuttaki haşlanmış mısır 1 dilim ekmek yerine geçer. Aynı zamanda lifli bir tahıl olduğundan tok tutma özelliğine sahiptir. Potasyum başta olmak üzere folik asit, sodyum, diyet lifi ve fosfor içerir.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
İster tanelerine ayırın, ister bütün dolarak buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri