Közlenmiş Biber ve Patlıcan Soymanın Pratik Yöntemi Tarifi Nasıl Yapılır? Közlediğiniz sıcak sebzeleri derin bir kaba alın. Üzerine streç filmi hava almayacak şekilde kapatın. 20 dakika bekleyin ve açıp sebzeleri elinizle soyun.
Patlıcan nasıl soyulur? Hangi yöntemle patlıcan közlerseniz közleyin, patlıcanlarınızı ilk ısılarıyla mutlaka bir kabın içerisine koyup kapağını kapatın ya da üzerine bir bezi sıkı sıkı örtün. Bu şekilde kendi buharı sayesinde kabukları yumuşayacak ve daha kolay soyulayacaktır.
Hem kararmasını önlemek hem de acısını önlemek için közlenmiş patlıcanlarınızı hafifçe tuzlayıp bıçak yardımıyla doğrayabilir ya da mezelik şekilde ezebilirsiniz. Ardından buzdolabı poşetlerine pay edebilirsiniz. Patlıcanlarınızı bu şekilde buzlukta en az 6 ay tazeliğini koruyacak şekilde saklayabilirsiniz.
Közlenmiş patlıcanları daha kolay soymak istiyorsanız; közlenen patlıcanları Koroplast Streç Film'le sarın, biraz bekleyin ve daha sonra patlıcanların sapından tutup streçle beraber çekin. Kabukların da rahatlıkla çıktığını göreceksiniz.
Patlıcanları yıkayın ve kurulayıp çatal yardımıyla üzerine delikler açın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırının orta bölümüne tepsiyi yerleştirin ve 15.dakikada patlıcanları çevirin. Toplamda 35 dakika kadar patlıcanları közleyin.
İlgili 42 soru bulundu
Közlenmiş patlıcanları soyduktan sonra ılık, zeytinyağlı ve limonlu suda bekletmek de kararmalarını önler.
Közlenmiş patlıcanları buzluk yerine kavanozda da saklayabilirsiniz. Bunun için patlıcanları ocakta veya fırında közleyin.
Tat Közlenmiş Patlıcan cam kavanozda satışa sunulmuştur. Serin yerde muhafaza ediniz. Ancak ambalajı açıldıktan sonra buzdolabında 3 gün süre ile muhafaza edebilirsiniz. Güneş ışığından koruyunuz.
Közleyip kabuklarını ayıkladığınız patlıcanları oda sıcaklığında güzelce soğutun ve yine tamamen soğuduklarından emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. Ardından hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın, her bir poşete o günün tarihini atın ve buzluğa kaldırın.
Közlenmiş patlıcanın kabuğu yenir mi? Mangal yakıldığında ateşinde patlıcan közlenir, kabukları soyulup biraz tuz, zeytinyağı ve sarımsakla afiyetle yenir. Mangal yakmanın vazgeçilmez ritüellerinden biridir bu. Meze sofralarında mutlaka bir babagannuş, bir patlıcanlı meze göz kırpar bize.
Patlıcanı bir kesme tahtası üzerine koyun ve baskın olmayan elinizle sabit tutun. Baskın elinizle keskin bir mutfak bıçağı kullanarak dikkatlice uzunlamasına ikiye bölün. Metal bir kaşık kullanarak tohumlu çekirdeği kazıyın.
Mevsimine göre dilerseniz içerisine domates de ilave edebilirsiniz. Soğanları çiğden değil de közleyerek de ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet katmak için ceviz, nane, maydanoz gibi eklemeler de yapabilirsiniz.
1. közlenmez süslü eziş büzüş bişey olur kurur tamamen. zeytinyağlı yemeğini yap istersen domatesli sarımsaklı çok güzel olur. 3. Ben kabuksuz patlıcanı yağlı kağıda sarıp fırına öyle atıyorum.
Önce patlıcanların bütün şekilde acılarını nasıl alabileceğinizden bahsedelim. Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz.
İstediğimiz kadar patlıcanı yıkıyoruz. Kuruluyoruz ve çatal ile her yerini deliyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz ve 220 derece fırında pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 30 dakikada pişti fakat fırınlar farklılık gösterebilir.
Teflon tavamıza patlıcanların yeşil yapraklı sağ kısmını kesip yerleştiriyoruz. 3-4 yerine bıçakla kesikler atıp çıkarıyoruz. Ocağımızı en yüksek ayara getirip hiç kısmadan 10 dakika bir yüzünü 10 dakikada diğer yüzünü pişiriyoruz. Kontrol edip pişmişse tabağa alıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika fırında ara ara teryüz ederek közleyin. Bu esnada patlıcanların kabukları tamamen kabarmaya başlayacaktır.
Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Poşetin ağzını bağlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Patlıcan soyulduktan sonra nasıl saklanır? Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Patlıcanlara Bıçakla bir iki delik açtıktan sonra mangalda közlenir. İsteyen veya imkanı olmayan fırında közleyebilir. Kabukları soyulan patlıcanlar porsiyonlara ayrılarak poşetlenir. Havası alınan poşetler dondurucuda muhafaza edilir.
Ocak alevinde közleme ise evde uygulanan yöntemler arasında mangal tadına en yakın tadı verir. Patlıcan ateşe direkt temas ederek köz tadını içine çeker ve daha lezzetli olur. Bu yöntemde patlıcanı ateş üzerine yerleştirip istediğiniz kıvama gelene kadar közleyin.
Patlıcanları ince uçlu bıçak veya çatalla birkaç kere delin. Ocak üzerinde veya odun ateşinde 2-3 dakika arayla çevirerek her tarafı güzelce pişene kadar közleyin. Közlediğiniz patlıcanları geniş bir kase içine alın ve üzerini streç filmle kapatarak 5 dakika kadar bekleyin.
Salçayı kavurduktan sonra dondurucudan çıkarttığınız 2 poşet patlıcanı, dışarıda çözülmesini asla beklemeden direk tencere içine koyun. Daha sonra yemeğinizin üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateş üzerinde 5-6 dakika pişmeye bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri