KPSS Genel Kültür için son ay çok önemlidir. 3 ay gayet yeterli bir süredir. Genel Yetenek için ise tabi biraz temel gerekir. Eğer temeliniz iyi ise soru çözerek 3 ay içinde hız kazanabilirsiniz.
Toplamda 3 ayda GY + GK + Eğitim Bilimlerinden tüm konuları bitirebilirsiniz. İlk bir ayda yapacağınız çalışma ile sınavda çıkacak soruların %70 lik kısmını bitirebileceksiniz.
KPSS'ye çalışılması gereken toplam süre adayların seviyesine ve girecekleri sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu zaman diliminde önemli olan çalışmaları aksatmamak ve günü gününe çalışmaktır.
Bu şekilde rahat 3 4 ayı bulur. Ama kitaptan çalışacağım dersen de yani 1 aydada biter ancak kalıcılık ne kadar olur tartisilir tabi.
Kpss döneminde birçok adaylar maalesef son aylar çalışma tempolarını düşürmektedir. Oysa tam tersi olmalı, sınav yaklaştıkça daha fazla çalışmalısınız. Öncelikle sınava 2 ay kala tüm konularınızın bitmiş olması gerekmektedir. Konularınız bitmemiş ise önceliğiniz bitmeyen konuları sağlam bir şekilde bitirmek olmalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Bugünden itibaren başlayarak düzenli çalışan bir kişi için 4 ay yeterli bir süredir. Gerek güzel kaynak seçimi gerekse iyi bir kurs desteğiyle bu sürede KPSS'den güzel puan alınabilir.
Son 3 ay kala hemen hemen tüm konularınızın bitmesi gerekmektedir.
Günde 10 saat çalışırsan 1 haftada biter. Ben günde 4 - 6 saat arasında çalışarak 14 günde bitirdim. Konu sonlarında çıkmış sorularıda çözüyorlar.
Son 1 ayın 6 aya bedel olduğunu unutmayın. Bu ay yapacağınız çalışmalar sizin kazanıp kazanmayacağınızı belirleyecektir. Son dönemlere doğru birçok öğrenci ya çalışmayı bırakmakta ya da çalışma saatlerini azaltmaktadır. Bu yüzden bu dönemde yapacağınız çalışmalar rakiplerinizin önüne geçmek için en iyi fırsattır.
Eğer sıfırdan başlayacaksanız en geç Eylül ayında çalışmalara başlamanızı öneririz. Fakat GYGK EB ÖABT gibi çoklu sınavlara girecekseniz Ağustos ayı da başlangıç için doğru bir zamandır. Kendinize özel bir çalışma programınız olmalı.
Hangi alandan KPSS' ye hazırlanırsanız hazırlanan günde en az iki farklı ders, hatta alanı olan adayların en az üç farklı ders çalışması gerekiyor.
SINAVA SON 3 GÜN KALA YENİ KONU ÇALIŞMAYIN
Son iki günde çalışmalar bırakılmalı. Son iki gün demlenme zamanıdır ve bilginin oturması için, bedenin ve zihnin dinginleşmesi için son derece önemlidir. Eğer son iki gün çalışmamak çok kaygı yaratacaksa mümkün olduğunca hafif tempoda soru çözülebilir.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 6 Ağustos 2023 tarihinde sabah oturumu 10.15'te başlayacak, adaylara 75 soru sorulacak ve 150 dakika süre verilecek.
Genel Kültür Testi
Katılımın zorunlu olduğu testlerden bir tanesi de Genel Kültür Testidir. Toplamda 60 sorudan oluşan bu test kapsamında memur adayları Tarih, Coğrafya, güncel bilgiler ve Vatandaşlık soruları ile karşılaşırlar.
Sınavda 120 soru bulunur. Sınav için verilen süre 130 dakikadır. Genel kültür konularından 60 tane soru sorulur. Bu soruların 30 tanesi tarih konularından, 18 tanesi coğrafya konularından, 9 tanesi vatandaşlık konularından ve 3 tanesi de güncel konulardan çıkar.
KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'de 85 puan üstü almak bazı bölümler hariç adayların birçoğuna atanmak için yeterli olmaktadır. KPSS'den 85 ve üzeri puan almak aslında ilk bakışta zor gibi görünse de düzenli bir çalışma programıyla rahatlıkla üstesinden gelinebilir.
Sınav ortaöğretim/ön lisans için 2 yılda bir yapılmaktadır. Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli sayılır.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.
KPSS Tarih için Uzmanından Tavsiye !
Haftada bir ya da iki haftada bir ilgili o iki haftada bitirilen konular tekrar edilmelidir. Aylık tekrarda ise o zamana kadar bitirilen konular genel olarak tekrar edilmelidir.
KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım tarihinde saat 10.15'te başlayacak. Adayların, sınav günü saat 10.00'a kadar sınav binalarına alınma işlemleritamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. KPSS ortaöğretim sınavı 130 dakika sürüyor ve saat 12.20'de son bulacak.
Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 130 dakika süre tanınacak. Sınav saat 12.25'te sona erecek.
KPSS Ortaöğretim sınavı 6 Kasım pazar günü saat 10.15'te başlayacak. KPSS Ortaöğretim sınavı 120 soruluk “genel yetenek” ve “genel kültür” testlerinden oluşurken, sınav 130 dakika sürüyor. KPSS Ortaöğretim, 1 milyon 180 bin 345 adayın katılımıyla düzenlenecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri