Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da yapılacak. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.
KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı
2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 23 Temmuz 2023 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumu ise 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacaktır.
29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) görevli Bina Sınav Sorumluları (BSS) ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcıları (BSSY) ile 27 Temmuz Perşembe günü saat 11:45'de aşağıdaki link üzerinden online toplantı yapılacaktır.
KPSS önlisans sınavları 2 yılda bir düzenlenmektedir. Adaylar puanlarıyla 2 yıl boyunca açılan kadrolara başvuru yapabilir. KPSS önlisans sınavı geçtiğimiz yıl (2022) yapıldığından bu yıl organize edilemeyecek. Bir sonraki oturum 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılacak.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur.
İlgili 23 soru bulundu
2023 KPSS SINAV TAKVİMİ
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da yapılacak. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.
Son mezun olunan eğitim seviyesine göre ortaöğretim, ön lisans veya lisans mezunları KPSS sınavına girebilmektedir. Lisans KPSS her yıl yapılırken, ön lisans ve ortaöğretim KPSS ise çift yıllarda olmak üzere 2 yılda bir (2020,2022,2024..) yapılmaktadır.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) düzenlediği KPSS'nin gelecek yılki başvuru ve oturum tarihleri, farklı düzeylerden mezun binlerce memur adayınca merak ediliyor. KPSS'nin önlisans ve ortaöğretim oturumları iki yıl ara ile lisans oturumları ise her yıl düzenleniyor.
2023 KPSS sınavına girmek isteyen adayların öncelikle belirli bir eğitim seviyesine sahip olmaları gerekmektedir. 23 Temmuzda yapılacak olan KPSS sınavına lisans mezuniyt sonrası eğitim seviyelerine sahip olan bireyler KPSS'ye girebilir.
2023 KPSS SINAV TARİHLERİ
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da yapılacak. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.
2024 Lisans KPSS: Başvurular Mayıs 2024'te alınacak ve sınav Temmuz ayının sonunda gerçekleştirilecektir.2024 Ön Lisans KPSS: Başvurular Ağustos 2024'te başlayacak ve sınav Ekim ayında yapılacaktır.
ORTAÖĞRETİM KPSS NE ZAMAN? KPSS ortaöğretim sınavı 2 yılda bir organize edilmektedir. 2022 yılında son olarak KPSS ön lisans sınavı 2 Ekim'de, ortaöğretim sınavı ise 6 Kasım'da düzenlendi. Buna göre KPSS ortaöğretim sınavı 2024 yılında organize edilecek.
KPSS 2023 Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT başvurusunu 16-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapamayanlar 6-7 Haziran 2023 geç başvuru gününde başvuru yaptı.
Yapılan anket sonuçlarına göre birçok kişi şimdiye dek yapılan en zor KPSS'nin 2009 yılına ait olduğu söylendi. Kesin bir netliği olmadan yapılan ankette yorumlarda en çok 2009 yılının söylenmesi adayların en çok zorlandığı senenin 2009 yılı olduğu yönündeydi.
KPSS başvuru ücreti KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri ve KPSS ÖABT için başvuru ücreti 150 lira, KPSS Alan Bilgisi için başvuru ücreti 100 lira olarak belirlendi, deprem bölgesinde gerçekleştirilecek KPSS oturumlarında başvuru ücreti alınmayacak.
KPSS'ye girmek için adaylardan Türk vatandaşı olması, 18 yaşını geçmiş olması ve kamu haklarından mahrum olmaması şartı aranır. Anayasal düzene karşı olan suçlardan sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ya da rüşvet, hırsızlık gibi suçlardan mahkum olmamak şartı da bulunur.
Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir. Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliğinde sadece KPSS'ye girme şartı aranmayan kadrolar için 50 yaş şartı konulmuş olup, KPSS'ye dayalı alımlarda yaş şartı getirilmemiştir.
KPSS sınavına girebilmek için en az ortaöğretim mezunu olma şartı bulunmaktadır. Ortaöğretim dışında ön lisans ve lisans mezunları da KPSS sınavına girmektedir. Lisans mezunları için KPSS sınavı her yıl tekrarlanırken, ortaöğretim ve ön lisans mezunları için iki yılda bir sınavın tekrarı sağlanmaktadır.
Kpss A grubu sınavı her sene yapılır. Bu alandan sınava girmek isteyen adaylar her sene bu sınava başvuru yapıp sınava girebilirler. Kpss B grubu sınavı 2 senede bir yapılır. Bu senelerde çift senelerdir.
KAÇ YILDA BİR YAPILIYOR? Sınav ortaöğretim/ön lisans için 2 yılda bir yapılmaktadır. Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli sayılır.
2023 KPSS VE YKS ERTELENMEDİ !
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri