Son 3 gün soru çözmeyi, deneme çözmeyi bırakmalı ve sadece tekrarlara yoğunlaşmalısınız. Son güne kadar ders çalışabilirsiniz.
Sınava son gün çalışmak anlamadığın o konuyu yeniden öğrenmek için yeterli süreyi sana vermez. Sınava sınavdan önce hazırlanmak vakit kazandırır ve anlamadığın veya daha başarılı olmak istediğin konuları pekiştirmene olanak sağlar.
Bir Gün Önceden Çalışmayı Bırak
Aksine, sınavdan bir gün öncesinde ders çalışmayı bırakmış olman gerekir. Son ana kadar sürekli ders çalışmak bildiklerini tamamıyla unutmana sebep olabilir.
SINAVA SON 3 GÜN KALA YENİ KONU ÇALIŞMAYIN
Son iki günde çalışmalar bırakılmalı. Son iki gün demlenme zamanıdır ve bilginin oturması için, bedenin ve zihnin dinginleşmesi için son derece önemlidir. Eğer son iki gün çalışmamak çok kaygı yaratacaksa mümkün olduğunca hafif tempoda soru çözülebilir.
Bu noktada öğretmenlerinden de destek alabilirler. Ancak sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı. Açık havada vakit geçirebilirler. Stres atmak için eğlenceli aktivitelerde bulunabilirler.
İlgili 34 soru bulundu
Kpss'ye 1 ay kala da en önemli nokta son haftadır. Son hafta dönem içinde tuttuğunuz defteri tekrar etmelisiniz. Özellikle son günler tarih tekrarı yapmak sınavda tarih netlerinizi +5 net oranında arttırmaktadır.
Uzmanların da belirttiği üzere sınava 1 gün kala rutininizi bozmayın. Zaten son haftalarda uyku düzenini oturtmuş olacaksın, yine aynı saatte uyuyup aynı saatte kalkmaya çalış. Sıradan bir günmüş gibi geçir.
Tahir 40 dakikalık bir sınava girecektir sınav 9.30 da başladığına göre kaçta biter 10.10 da biter........ şimdi 9.30 u 930 olarak düşünuyoruz sonra 40 ekliyoruz cevap 1010 oluyor. Sonra saatlerin her bölmesinde enfazla 2 rakam olduğu için 1010 un arasına nokta koyuyoruz.
8. Öğrencilerin sınavdan önce salona gelmeleri esas olmakla birlikte geçerli bir sebepten dolayı sınavların ilk 15 dakikası içinde sınav salonuna geç gelenler, sınava alınabilir.
Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, sınavdan birgün öncesinde ders çalışmanın stres ve kaygıyı artıracağını ifade ederek, "Sınava bir gün kala çalışma bırakılmalı. Aksi takdirde sınav gününe kadar çalışmak, soru çözmek stres ve kaygıyı artırabilir." dedi.
Sınava girmeden önce zihin açıcı yiyecekler fırınlanmış veya ızgara balık tüketebilirsiniz. Balık ve balık yağı dikkati ve konsantrasyonu artırır. Bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Uzun süre su içmemek, beynin hacminde daralma ve konsantrasyon yeteneğinde körelmeye sebep olmaktadır.
Sınava 1 Gün Kala!
Erken saatlerde iyi bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Temiz havada yürüyüş yapılmalıdır. Eve gelince meyve gibi küçük bir ara öğün alınmalıdır. Asla ders notlarına bakıp tekrar yapılmamalı, hafif bir müzik eşliğinde dinlenilmelidir.
uyumadan sınava girilmez. 2 saatte olsa uyumalısın. Aynen öyle uyku beynin kendini toparlamasına, gün içinde kayıt ettiği verileri derlemesine yardımcı olur.. Çok zor klasik bir sınavı 3 saatlik uyku ile iyi geçirmiştim..
Örneğin yorgunken veya canınız sıkkınken kendinizi ders çalışmaya zorlamak yerine önce kendinize vakit ayırıp bedeninizi ve zihninizi dinlendirin. Çalışma ortamınızı, sizi uyarabilecek televizyon, telefon, gürültü gibi dış etkenlerden uzak kalacak şekilde düzenleyin.
KÜÇÜK bir sehpa, yumuşak bir koltuk ya da yatağınız, sınava hazırlanmak için kesinlikle uygun yerler değildir. Temiz ve düzenli bir masa verimli ders çalışmanın ilk kurallarındandır. Yatar pozisyondaki öğrencinin uykusu geleceği için, çalıştığı dersten verim alamaz.
Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.
Eğer son 15 dakika çıkış yapılırsa sınavda tek kişi kalma ihtimali yükselir.Bu da o kişeye içerideki gözetmenlerden yardım yapılabileceği anlamına geliyor bu olayı önlemek için son 15 dakika çıkış yapılamıyor.
Bir günde en çok iki sınav yapılabilir. Ara sınav notuna ve not ortalamasına bakılmaksızın öğrenciler yarıyıl/yıl sonu sınavlarına girebilir. İki yarıyıl süreli derslerden ara sınav not ortalaması, öğrencinin ara sınavlarda almış olduğu not toplamının yapılan sınav sayısına bölünmesiyle belirlenir.
Öncelikle sınava 2 ay kala tüm konularınızın bitmiş olması gerekmektedir. Konularınız bitmemiş ise önceliğiniz bitmeyen konuları sağlam bir şekilde bitirmek olmalıdır. Daha sonra tamamen sınava yönelik çalışmalısınız.
Deneme Sınavlarına Önem Verin
Eksik olduğunuz yerleri tespit etmek için son iki ay deneme sınavlarına ağırlık verin ve haftada en az bir deneme sınavı çözmeye çalışın. Denemeleri sadece toplam puan ve net üzerinden değerlendirmeye çalışmayın.
SINAVDAN BİR GÜN ÖNCE DİNLENİN VE KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN
O gün, öğrenciler kendilerini nasıl iyi hissediyorlarsa öyle vakit geçirmeliler. Psikolojik gerginlik yaşanmasına neden olacak ortamlardan/kişilerden uzak durmaya özen gösterilmelidir. Sınav öncesinde sınav ile ilgili iletişimi durdurun.
Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra gelen adaylar sınava alınmayacaklardır. Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
KPSS Genel Kültür için son ay çok önemlidir. 3 ay gayet yeterli bir süredir. Genel Yetenek için ise tabi biraz temel gerekir. Eğer temeliniz iyi ise soru çözerek 3 ay içinde hız kazanabilirsiniz.
Çalışmaya ne zaman başlayacağınızı belirlemelisiniz.
Eğer sıfırdan başlayacaksanız en geç Eylül ayında çalışmalara başlamanızı öneririz. Fakat GYGK EB ÖABT gibi çoklu sınavlara girecekseniz Ağustos ayı da başlangıç için doğru bir zamandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri