Diğerleri ise elenir. Bu yöntemde KPSS bir eleme sınavı niteliği taşır. Örneğin; Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı için, KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak şartı konulmuştur. Ancak 80 ve üzeri puan alanlar bu kadroya başvurabilir.
Lisans düzeyinde en düşük puan 56 oldu. 56 puanla, Ardahan Devlet Hastanesine Fizyoterapist atandı. Lisansta en düşük 2. puan Ebe kadrosunda oluştu. 56, 57, 58 ve 59 puanla Hakkari, Kars ve Şırnak'a ebe ataması yapıldı.
Adaylar, aldıkları KPSS sonuçlarına göre kamu kurumlarına başvuru yapmaktadır. Kurumlar tarafından yayımlanan ilanlarda puanlar yazmaktadır. Bu anlamda baraj puanı çoğunlukla 60 olarak gösterilmektedir. 60 puan ve üzeri alan adaylar başvurularını gerçekleştiriyor.
Taban puan en düşük puan türü olarak tanımlanırken tavan puan ise o pozisyonun alım yaptığı, en yüksek puan türüdür. KPSS lisans taban puanları mesleki pozisyon, branş ve kontenjan dağılımı, şehir ve alım yapan kuruma göre değişkenlik gösterebiliyor. 2022 KPSS taban puanları henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı.
KPSS 50, 55, 60 puan alanların arasında yer alanlar daha çok belediyelerin memur alımlarını ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bununla birlikte bu puan aralığında yer alan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de memur alımına başvuruda bulunabiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
60 PUAN İLE MEMUR OLUNUR MU? KPSS lisans atama taban puanları ve hem kadro hem de şehirlere göre farklılık göstermektedir. 60 puandan düşük alan adaylar genelde tercih yapamazken 60 ve üzerinde puana sahip adaylar tercihte bulunabilmektedir.
KPSS'de 65 puanla atama olma ihtimali düşük ancak mümkündür. Fakat bu puanı hedeflemek ciddi bir riske girmekle eş değer olarak düşünülmelidir. Başvuru yapılan kadronun göreceği talep, başvuru yapanların aldıkları puanlar ve o sene KPSS puan ortalaması gibi değişkenler gençlerin hayallerini yerle bir edebilir.
Düz memur olmak isteyen kişilerin %80 ve üstü başarı oranına sahip olmaları gerekmektedir.
KPSS Şartları arasında en çok talep edilen puanı olan 70 puan, birçok kamu kurumunda aranmaktadır. Bunlar arasında özellikle Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi birçok kurum yer almaktadır.
Genellikle memur alımları 70 ve üzeri puan olarak gerçekleşiyor.
Konu hakkında ÖSYM tarafından açıklanan bir baraj puanı bilgisi bulunmuyor. Ancak kamu kurumları personel alımı yapmak için genellikle 60 puan ve üzeri alma şartı arıyor.Bu nedenle KPSS Ortaöğretim baraj puanı olmasa da tercihler genellikle 60 puan ve üzerinde yapılıyor.
70 PUAN ALMAK İÇİN KAÇ NET YAPILMALI? Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor.
KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir. Sağlık ve normal memur alımları da KPSS puan sınırı olmayan bölümler arasında yer alıyor.
Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
Özellikle 60 puan sınırını aşan memur adayları, uygun şartları sağlamaları durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlik için puan sınırı 60 olarak belirlendi. 65 puan ve üzeri alan adaylar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şanslarını deneyebilirler.
Kamu belediye başkanlığı geçtiğimiz günlerde memur alımı ilanını yayınladı. Ayrılan ilk kontenjanlar zabıta ve mühendis alımı olurken 65 puan şartı getirildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride genel başvuru şartları arasına KPSS'den en az 65 puan alma şartı eklendi.
80 VE ÜZERİ ALIM YAPAN KURUM VE KURULUŞLAR
Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur.
eleman.net verilerine göre, Memur 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 22.100 TL maaş alıyor. Memur, 2024 yılında en düşük 22.700 TL alırken, en yüksek 22.800 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Memur, Temmuz 2023 yılında ortalama 15.600 TL maaş alıyordu.
Bu memur alımları içinde Düz Lise mezunları için ayrılan kadrolar da yer alıyor. Ancak bu atamalarda ilk olarak bir önceki paragrafta bahsettiğimiz KPSS'den en az 70 puan almak şartı ile karşılaşacağınızın altını şimdiden çizmekte fayda görüyoruz.
- Puan şartı en az 50 , bazı ilanlarda 70 olabilmektedir. - Genelde çift yıllı KPSS puanı geçerli olmaktadır. - Kadro sayısı tamamen üniversite personel ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir.
KPSS 50, 55, 60 puan alan kişiler belediyelerin memur alımları ile jandarma alımlarını tercih edebilecekleri gibi öğretmenevi, polis evi ve misafirhaneler için memur başvurusunda bulunabilirler.
En az 60 KPSS puanı ile memur alımı yapılacak!
Bir bireyin memur olabilmesi için ilk önce lise, önlisans veya lisans derecesine sahip olan bir okuldan mezun olması gerekmektedir. Ardından KPSS'ye girmesi lazım. KPSS'ye girerek okumuş olduğunuz bölümde tercih edeceğiniz kadroları tespit ettikten sonra atandığınız zaman memur olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri