Yeni pişmiş börekler dondurucuya kaldırılmadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuyan börek bir saklama kabı ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya yerleştirilir. Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir.
İç harcında kullanacağınız malzemeye göre değişse de pişmiş börekleri ortalama 2 ay, pişmemiş olanları ise yaklaşık 1 yıl boyunca doğru koşullarda buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluğa atacağınız böreğin yapımında çiğ yumurta, et ve et ürünleri kullanmadığınız sürece bekleme süresi uzayacaktır, unutmamalısınız.
Buzluktan çıkarılan börek nasıl ısıtılır? Pişmiş böreği buzluktan çıkardıktan sonra buzlarının tamamen çözülmesini bekleyip doğrudan yiyebileceğiniz gibi fırın, tava ya da mikrodalgada ısıtarak da afiyetle yiyebilirsiniz.
Dolaba sığacak bir tepsi ile arasına yağlı kağıt koyup dondurun ki lazım olunca istediğiniz kadar kullanabilesiniz. Daha sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın.
* Böreği buzlukta saklamak istemiyorsanız ve kısa sürede tüketecekseniz, böreği pişirip soğuduktan sonra oda sıcaklığında rutubetsiz bir yerde saklama kabında 4-5 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. * Böreği alüminyum folyoya sarıp buzdolabı poşedine koyun. Ağzını bağlayın ve buzdolabına yerleştirin.
İlgili 20 soru bulundu
Yeni pişmiş börekler dondurucuya kaldırılmadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuyan börek bir saklama kabı ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya yerleştirilir. Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir.
Yani önce 1 adet yufkayı arkalı önlü pişirin, sonra üzerine 1 tane daha koyup çevirip, onu da pişirin. Böylece 6 tane yufkayı üst üste pişirmiş oluyoruz. İkiye katlayıp, tekrar katlayın ve üçgen şekil verip, biraz soğutun. Buzdolabı poşetine koyup, ağzını iyice bağlayın ve dondurucuya kaldırın.
Ortalarına 1 dolu yemek kaşığı kadar iç koyulup sigara böreği şeklinde sarılır. Saklama kabına veya buzdolabı poşetine dizilip derin dondurucuya alınır.
Buzlukta rahatlıkla börek de saklayabilirsiniz. Pişmemiş böreklerinizi buzdolabı poşetinin içerisine aktarın. Ardından dilediğiniz zaman çıkarıp sodalı ve sütlü bir karışım hazırlayıp, içine batırın ve fırında pişirin. Bu şekilde böreklerinizin lezzetine lezzet katacak ve hiç dolapta beklemiş gibi hissetmeyeceksiniz.
Hazırladığınız patatesli rulo buzluk böreğini bıçak yardımı ile 3 parçaya kesin. Her parçayı streç filme sarıp, derin dondurucuya koyun. 2 ay kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Eğer böreği pişirmek istiyorsanız, böreği en az bir gece derin dondurucuda bekletin.
İyice donduktan sonra çıkarıp istediğiniz sayı da poşetlere koyup geri buzluğa kaldırılır. Pişirmek istenildiği zaman buzluktan çıkarılıp fırın tepsisine dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp bekletmeden 180 derece fırına atılır. Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Buzluk böreğinin en güzel yanı fırınlandığında tazecik olması, içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtır… Donduktan sonra ayırması zor olduğu için dondurucuya sığacak büyüklükte bir fırın kabıyla dondurabilirsiniz. Fırını önceden ısıtıp böreklerin çözülmesini beklemeden hemen fırına verebilirsiniz.
- Henüz sıcak olan böreği dondurucuya koymadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakmalısınız. Börek soğuduktan sonra saklama kabına ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya koyulmalıdır. - Pişirmediğiniz böreği buzdolabında tutarsanız bozulma süresini en aza indirmiş olursunuz.
Sizler damak lezzetinize göre farklı iç harçları da kullanabilirsiniz. Ayrıca diğer börekler gibi bu böreği de buzluğa koyma şansınız var. Böreklerinizi rulo sarıp hazırladıktan sonra sıvıyağlı suya daldırmadan buzlukta saklayabilirsiniz.
-- Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin.
%100 el açması olan börek -18 derece ayarlı derin dondurucuda saklanmaya uygundur. Pırasalı Boşnak böreğinin fiyatı sizler tarafından merak edilir. Kaliteli içeriklerine göre fiyatı uygun tutulur. Dondurulmuş halde evlerinize gönderilen pırasalı Boşnak böreği vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasında yerini alır.
Dondurucuya atılan muska böreği, sigara böreği, sarma böreği gibi tarifler dışında buzluk böreklerinin bir başka lezzeti ıspanaklı gül böreği! Sardıktan sonra sosunu sürmeden buzluğa atılması gerekiyor.
Mayalı hamur, buzluğa konulabilen malzemelerden biridir. Bunun için hamur mayalanmaya başladığında parçalara ayırın ve yoğurun. Ayırdığınız bezeleri streç film ile güzelce sarın. Daha sonra hamurları kilitli poşetlere koyup ağzını kapatın.
Buzlukta saklamak istersek buzdolabı poşetlerine koyup. Dondurucuya atalım.
Sodalı Buzluk Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi
İç malzemelerini dilediğiniz şekilde pişirebileceğiniz gibi pişirme aşamasından hemen önce üzerine susam ya da çörekotu serperek de servis edebilirsiniz. Buzluk poşetine aktararak saklayabilir, dilediğinizde çıkarıp fırına atarak pişirebilirsiniz.
Bir parça yufka alınır ıslatılır ve geniş kısmına iç harç koyulur rulo şeklinde sarılır. Gül şeklinde sarılır şeffaf poşetlere yan yana dizilir. Pişireceğimiz zaman çıkarılır hafif ısıtılmış fırında buzunu çözdürün.
Hazır Yufka Buzdolabında Nasıl Saklanır? Yufkalar için en iyi saklama koşulu buzdolabı ve daha uzun süre saklamak için derin donduruculardır. Yufkaları derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz. Fakat yufkaları buzdolabında en fazla 7 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.
Dondurulmuş Yufka Nasıl Çözülür? Yufkaları buzluktan istediğiniz zaman çıkartıp, oda ısısında 20 dakika kadar bekletin. Yufkanız çözüldükten sonra ilk günkü tazeliğini koruyacak ve hiç bir şekilde yapışmayacaktır.
TAZE YUFKA SAKLAMA YÖNTEMİ
Diğer yufkaları da aynı şekilde katlayarak tek tek buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Birinci paketin üzerine temiz bir A4 kağıdı yerleştirin. Üzerine diğer yufka poşetini koyun. Kaç adet yufka poşetlediyseniz her birinin arasına temiz A4 kağıdı ekleyerek bu şekilde üst üste sıralayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri