Doğum tarihinin yakın olması durumunda, seyahate gidilecek yerlerin çok uzak olmaması uygun olmaz, Özellikle erken doğum riski olan gebelerin 30.gebelik haftasından sonra bulundukları şehirden çıkmamaları gerekmektedir.
Özellikle 28. haftadan sonra uzun süre hareketsiz oturmak zorlayıcı olacaktır. Kara yolculuklarında, seyahat süresinin kısa süreli olmasına özen göstermelisiniz. Uzun sürecek bir kara yolculuğunda ise, sık molalar vermelisiniz.
Son aya kadar seyahat mümkün
Seyahat için en uygun zaman 2. Trimester yani 9 aylık gebelik sürecinin ikinci üç aylık dönemi olarak kabul edilir. Fakat zorunlu hal durumlarında uygun koşulların sağlanmasıyla son aya kadar seyahat yapılabilir.
Hamilelik ve Seyahat
Problemli olmayan gebeliklerde doktora da danışılarak gebeliğin 14. ~ 28. haftaları arası güvenle seyahat edilebilir.
Gebeliğin 11. -36. haftası seyahat için en uygun dönemlerdir. Düşük tehlikesi, erken doğum riski, kanama ve pıhtılaşma sorunları olan anne adayları seyahat öncesi doktorları ile durumlarını görüşmeleri gereklidir. Gebelikte uzun mesafelerde uçak ile seyahat tercih edilmelidir. Bunu özel araç ile seyahatler takip eder.
İlgili 24 soru bulundu
Hamilelik sürecinde en riskli dönemlerden biri ilk 12 haftadır. 12. haftanın tamamlanmasının ardından düşük riski azalır. Gebeliğin 20. haftasından sonra ise düşük riski daha da düşer.
Hamileliğinin 28. haftasına henüz girmeyen yolcularımız doktor raporu almadan seyahat edebilir. Tek bebeğe hamile olan ve hamileliğinde 28. haftanın başı ile 35. haftanın sonu arasında olan yolcularımız “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporuyla uçuşa katılabilir.
3-5 saatten fazla süren yolculukların, anne adayının kan dolaşımını olumsuz etkileyebileyebilir, hareketsizliğe bağlı alt uzuvlarda derin toplar damarlarda pıhtı oluşma riski artabilir, uzun süren yolculuklardan kaçınılması gerekir.
Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu raporla birlikte seyahat edebilir. 36. hafta ve sonrasında doktor raporu olsa bile hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.
İyi ve dengeli beslenme, güzel dinlenme, masaj, hafif egzersiz veya yürüyüşler önemli ölçüde şikaylerinizi azaltacaktır. Baş ağrısı şiddetliyse, bulantıyla beraberse ve uzun süreliyse hekiminize başvurunuz. Hekiminize danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız. Gebeliğin her döneminde vajınal kanama anormaldir.
Son aylara kadar hamileyken araba kullanmanızda da sakınca yoktur. Ancak son aya gelindiğinde araba kullanmanız bebeğinizi tehlikeye atabilir. Karnınız büyüdüğü ve direksiyona çok yakın olduğu için olası bir kaza durumunda direksiyonun karnınıza çarpma olasılığı daha yüksektir.
12 hafta gebelik kaç aylık eder? 12 hafta hamilelik; 84 gün yani 2 ay 24 günlüktür. Yaklaşık 3 aylık gebelik demektir.
Sibel Malkoç anlattı. Hamileliğin ilk döneminde (ilk üç ay) aşırı bulantı-kusma şikayeti olanlar, tatil planlarını gebeliğin üçüncü ayından sonraya kaydırırsa daha rahat bir tatil geçirebilirler. Seyahat ederken, hamileler hareketsiz kalmamak koşulu ile araba veya uçak ile seyahat edebilirler.
Sürekli Sabit Şekilde Oturmaktan Kaçının
Bu sorunun şu ana kadarki bilimsel cevabı; hayır. Yapılan araştırmalar, bilgisayar tarafından yayılan dalgaların, hamilelik süresince bebeğe herhangi bir zarar vermediğini ortaya koymuş durumda.
Hamilelikte yirminci haftaya ulaşan anne adaylarının sıklıkla sorduğu sorular arasında hamilelikte 20 hafta kaç aylık oluyor, 20 hafta kaç ay gibi sorular yer alır. 20 haftalık hamilelik, hamileliğinizin 5. ayında olduğunuz anlamına gelir. Yani doğum için geriye 4 aylık bir süre kalmıştır.
13 haftalık hamileliğin kaç aylık olduğu hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır. 13 hafta – 2 hafta = 11 hafta. Yani 13 hafta gebelik 2 ay 3 haftalıktır. .
Hamilelikte Uçak Yolculuğu Yapılabilir mi? Hamile yolcularımız, hamilelik süresi kurallarına uydukları sürece uçakla seyahat edebilir. Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır.
Havayolu şirketleri tekil gebeliklerde 35 hafta çoğul gebeliklerde 32 haftadan sonra hamile yolcu kabul etmez. 28 hafta ile 35 hafta arasında ise doktor raporu ile uçağa kabul eder.
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
Doktorlar genel olarak uzun seyahatleri bebeğin bağışıklık sisteminin biraz daha geliştiği bir dönemde tavsiye eder. Bu, sağlıklı bir bebeğin en az 1 aylık olması anlamına gelir. Doktorların önerdiği ideal zaman ise 3-6 ay arasıdır.
Gebelikte arabayla seyahati kısıtlama ile ilgili bir gereklilik yoktur, yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta kendi rahatınızın sağlanmasıdır. Gebelikte sık görülen ancak normal kabul edilen şikayetlerden birisi de sık idrara çıkmadır. Bu yüzden yolculuğa başlamadan önce mutlaka tuvaletinizi yapınız.
Bu hafta gebelikte 5. ayın sonlarına yaklaşıldığı anlamına gelir. İkinci trimesterdeki ikinci ay olan bu ayı tamamlayan anne adayları, ikinci trimesterin son ayı olan 6. ayın içerisine girer. 22. hafta ve genel olarak ikinci trimester, anne adaylarının karınlarının büyüyüşünü keyifle izleyeceği bir dönemdir.
23. hafta gün olarak hesaplandığında tam olarak 161 güne tekabül eder. Bu süre ise sizin 5 ay ve 1-2 haftalık hamile olduğunuzu gösterir.
28. hafta gebelik sürecinin yaklaşık olarak 7 ayını tamamladığınız anlamına gelir. Bu dönem aynı zamanda hamileliğin üçüncü trimesterine geçiş dönemidir. Her ne kadar gebelik hali 10-12 hafta daha devam edecek olsa da doğuma dair hazırlıklara başlamak için 28. hafta ideal bir zaman dilimidir.
26. haftasındaki anne adayı, hamileliğinin 6. ayında demektir. 26 haftalık gebelikte, hamileliğin ikinci 3 ayının bitmesi yakındır. 26 hafta 4 günlük gebelik kaç aylık oluyor? diye merak eden anne adayları da gebeliğinin 6. ayındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri