Kraton çiçeği; gün ışığına eğilim göstermektedir. Çiçeğin bir bölümü gün ışığı görmeyerek, tek yöne eğilmektedir. Sürekli aralıklar dahilinde, haftada bir kez olacak biçimde çiçeğin yönü değiştirilmelidir. Kış aylarında minimum 15 derece sıcaklığa, yaz mevsiminde ise minimum 20 derece sıcaklığa dayanıklıdır.
Kraton çiçeği güneş ışığını seven bir bitki değildir. Bu nedenle gün ışığına maruz bırakılmamalıdır. Kraton çiçeğinin daha hızlı büyümesini istiyorsanız eğer aydınlık yerlerde konumlandırabilirsiniz. Kraton çiçeğinizi yönü belirli aralıklar ile gün ışığına çevrilmelidir.
Kraton çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Hızlı büyüyebilmesi için aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir.Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.
Kraton bitkisini çoğaltmak için ana gövdeden çıkan sürgünleri steril edilmiş düz uçlu kesici yardımıyla kesip nemli bir toprağa dikerek köklenmesini sağlayabilirsiniz.
Bakım Talimatı: Kraton çiçeği, yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Aspirinle Çiçek Coşturan Yapımı
Gerekli malzeme olarak 1 tablet aspirin ve 1 litre su yeterlidir. Bu miktar sulama yapacağınız bitki sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Aspirinler toz haline getirilerek su ile iyice karıştırılır. Daha sonra çiçeklere gerektiği ölçüde verilir.
Yeşil, sarı ve turuncu renkli büyük yaprakları ile öne çıkan kraton bitkisi codiaeum variegatum, dekoratif olarak sıklıkla tercih edilen iç mekân bitkileri arasında yer alır. Bulunduğu ortama kısa sürede uyum sağlayan kraton çiçeği, uzun ömürlü olması ve güzel görüntüsü sebebiyle ev, ofis ve iş yerlerinde yetiştirilir.
Kızıl toprak, torf karışımı Kraton (Croton Excellent) için ideal olacaktır. Saksı Değişimi: Her 1 senede 1 defa ve ilkbahar aylarında saksı değişiminin yapılması bitkinin uzun ömürlü olması açısından çok önemlidir, toprağı tazelenmelidir.
Sonrasında şubattan marta ve eylülden aralık ayına kadar kadar dinlenme evresine geçer. Diğer dönemlerde ise büyüme sürecini tamamlar. Çiçeğin çoğaltılması için en uygun zaman aralığı mayıs ve haziran aylarıdır.
Kumla birebir karıştırılmış funda ve bahçe toprağı kalanşo çiçeği için en idealidir. Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir. Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.
Kraton çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir.
Bahçede yetişen kroton doğal olarak Güney Asya, Endonezya ve diğer Doğu Pasifik adalarında görülür. Orman ve fundalık alanda yetişir. Bu güzel süs bitkisini tropikal kuşakta ve sera dışında yetiştirmek, sağlıklı tutmak için sıcak ve nemli tutmak gerekir. Ani sıcaklık değişimleri ve kuru ortam ölümlerine sebep verir.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Nemli bez ile düzenli olarak yaprakları silmek de bitkinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Dua çiçeği ne sıklıkla sulanır sorusuna yanıt arayabilirsiniz. Haftada bir kez toprak yüzeyi tam kurumadan sulamaya özen gösterilmesi gerekir. Dua çiçeğinin toprağının kurumamasına dikkat edilmelidir.
Kraton (Yunanca "güç" anlamına gelen κράτος (kratos) kelimesinden gelmektedir), Dünya'nın en üstteki iki katmanı olan kabuk ve üst mantodan oluşan kıtasal litosferin eski ve kararlı bir parçasıdır.
Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Bitkilerin sabah saatlerinde nemlendirilmesi, yaprakların kurumasına ve çiçeklerin zarar görmesine engel olur. Ayrıca, sabah saatleri toprağın nemi daha iyi emmesini sağlar.
Kraton Çiçeği Ne Kadar Uzar? Kraton bitkisi doğru bakım koşulları altında 2-2,5m kadar uzayabilir.
Starliçe Çoğaltma
Güvenilir iki çoğaltma yöntemi mevcuttur. Bunlardan biri tohumla çoğaltma bir diğeri ise köklerinden ayırarak çoğaltma yöntemidir. Eğer tohumla çoğaltma işlemi yapmak istiyorsanız bir saksıya nemli ve geçirgen toprak kullanarak dikim işlemini tamamlayabilirsiniz.
Kauçuk çiçeği, nem ihtiyacı yüksek bir bitkidir. Sıcak yaz günlerinde haftada 1 kez, soğuk havalarda da 2 haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kauçuk çiçeği sulama işlemini gerçekleştirirken gövdeden toprağa doğru sulamak önemlidir. Gövde tamamen suya erişmelidir.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Mevsimlere bağlı olarak verilecek su miktarı değişse de Dracaena Marginata her mevsim suya gereksinim duyar. Dracaena Marginata bitkisini kış aylarında haftada bir kez sulamak yeterlidir. Yaz aylarında ise haftada üç kez sulamak yeterli olacaktır. Toprak kuruluğuna bağlı olarak haftada iki kez sulama da yapılabilir.
Güneş alan bol aydınlık yerlerde durursa güzelliğine güzellik katmış olursunuz. Çoğaltımı ise yapraktan bilie mümkündür. Yeni bir dalı kesip suda köklendirin ve toprağa dikin. Yeni bir dal yoksa tek dal ise o zaman dalın üst kısmını kesip suda köklendirin bu şekilde de Çoğaltma bilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri