Araştırmalar, kreatinin kas gücü, kas büyümesi ve genel atletik performansında artış sağlamasının çeşitli yollarının olduğunu göstermektedir.
Araştırmalar sadece koruma döneminde önerilen günlük 5 gr'lık dozu kullanarak da 3-4 hafta içerisinde kasların 1 haftalık yükleme evresinde ulaşacağı doygunluğa eriştiğini göstermektedir.
Araştırmalar kreatin takviyesinin kas hücrelerinde tutulan su miktarını arttırdığını göstermektedir. Bu, kaslarınızı daha büyük gösterir.
Kreatin Kas Büyümesini Hızlandırabilir
Kas geliştirme süresi düzenli kreatin takviyeleri ile daha kısa sürede gerçekleştirilebilir. Düzenli kreatin kullanımı, 5 ila 7 gün gibi kısa bir süre içerisinde vücuttaki kas kütlesinin artmasında büyük rol oynar.
Kreatin et çeşitlerinde bulunan, vücutta da üretilen bir maddedir, fakat güç ve kas kütlesi artışı için supplement edilebilir.
İlgili 28 soru bulundu
1 ayda kas kütlesi yaklaşık 0,5-1 kg artar.
BCAA'nın Kreatinden Daha İyi Olduğu Yanlar Nedir? BCAA, kreatine göre çok daha komple bir amino asit kaynağıdır. Özellikle sporcular için BCAA kullanımına çok daha özen gösterilmektedir. BCAA içinde yer alan dallı amino asitler yağsız bir şekilde kas kütlesinin direnç kazanmasına yardımcı olur.
Hem büyüme (anabolik) hormonu olan insülin seviyesini artırır hem de kasları glikojenle (karbonhidratın depolanmış şekli) doldururlar ki bu iki nedenle önemlidir. İlk olarak glikojen kasları sert ve iri tutar. Glikojen kas hücrelerine su çeker ve böylece onları balon gibi şişirir.
Kreatin takviyesi kullanımının kas PCR içeriğini yaklaşık % 20 oranında artırdığı gösterilmiştir. Kas hücrelerinde daha fazla PCr'e sahip olmak, egzersiz sırasında daha fazla ATP'nin hızla üretilebileceği anlamına gelir; bu da daha fazla güç, hız ve kas büyümesi demektir.
Kreatin, vücutta testosteron'un dihidrotestosteron'a dönüşüm oranını arttırır. 2009 yılında yapılan bir çalışma kreatin desteğinin 7 günlük yüklenme evresinden sonra 14 gün boyunca creatine korunum evresi sonrasında kan serumundaki testosteron seviyesinin değişmezken, dihidrotestosteron seviyesinin 7 günlük yükleme ...
2) HACİM ETKİSİ: Kreatin, aynı zamanda kas hücresi hacmini arttırmak yoluyla da irilik ve güç artışı sağlar. Kreatin bir protein olduğu için, kasın içine doğru daha fazla su emilmesine neden olur. Tıpkı bir su balonunu doldurur gibi, kaslarınıza ne kadar çok kreatin doldurursanız o kadar çok su çekeceklerdir.
Evet, kreatin saç dökülmesine neden olabilir. Ancak süreç dolaylıdır. Kreatin takviyeleri, testosteronu DHT'ye dönüştüren enzimi değiştiren DHT seviyelerinde bir artışa neden olur.
Kreatini antrenman öncesindeki 30 dakika içerisinde alacağınız protein/karbonhidrat içeceğinizle birlikte bir doz ve antrenmandan hemen sonra alacağınız protein/karbonhidrat içeceğinizle birlikte ikinci bir doz olarak kullanmalısınız.
Kreatin ozmotik olarak aktif bir maddedir. Bu nedenle, vücudun kreatin içeriğindeki bir artış teorik olarak artan su tutumu ile sonuçlanabilir.
Dolayısıyla evet, kreatini aralıklarla kullanmanızı tavsiye ediyoruz ama ancak gelişiminiz tavana vurduktan sonra. Araştırma, kreatini kas kaybetmeden üç ay bırakabileceğinizi gösterse de size bu aralığı dört hafta ile sınırlandırmanızı öneriyoruz.
Kas hacimlerini arttırmak için, spor salonlarında egzersiz yapmak gerekiyor. Ağırlık kaldırmak, kasların oluşumuna etki eden bir durumdur. Sadece spor yapmak değil, doğru beslenmek de kas gelişimine etki eden durumlardır. Kas geliştirmek isteyenlerin protein ağırlıklı beslenmesi gerekiyor.
Ciddi Bir Gelişme Mümkün. 3 ayda vücutta ne kadar gelişme olacağı, kişinin genetik yapısına, egzersiz düzenine ve beslenme düzenine göre değişebilir. Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir.
Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
Sonuç olarak literatür kas gelişimi için pump olgusunun gerekliliğini desteklememektedir.
Kas sertliği genellikle egzersiz, sert fiziksel çalışma veya ağırlık kaldırma gibi eylemlerle oluşur. Bunlarla beraber, uzun süre oturup kalkma, sabahları yataktan kalkma veya sandalyeden kalktığınızda da olabilir. Hareketsiz kalınan dönemlerden sonra sertlik hissi olabilir. Burkulma en yaygın kas sertliği nedenidir.
Kas Büyümesine Etkisi
Özellikle sporcular tarafından tercih edilen BCAA takviyesi, kas büyümesine sağladığı olumlu etkiyle öne çıkar. İçeriğinde bulunan lösin ile kaslarda protein sentezinin uyarılmasında görev alan BCAA, dolayısıyla kas gelişim sürecine katkıda bulunmuş olur.
Araştırmalar gösteriyor ki kreatin de protein tozu da kas kütlesini arttırmaya pozitif katkıda bulunuyor. Kreatin egzersiz kapasitesini ve performansını arttırıyor, protein tozu ise kas hücrelerine kas yapımı için gerekli olan temel besini sağlamış oluyor.
Spor yapmayan bir birey günde kreatin deposunun %1-2 sini günlük aktivitelerini sağlamak için kullanmaktadır. Kreatin depolarının doğru bir diyetle veya yeterli miktarda Arginine, Glycine ve Methionine'den zengin yiyeceklerle beslenildiği zaman doldurulabilme olasılığı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri