Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kullanan, SGK'lı veya kamu personeli statüsünde çalışanların, istem dışı işsiz kalmaları durumunda, bir kredi veya poliçe süresi boyunca, ilgili kredinin azami 6 taksitine kadar teminat sağlayan bir sigorta türüdür.
İşsizlik Teminatı
Bir iş yerinde çalışırken, herhangi bir kasıt ve kusur olmaksızın istek dışı işinizi kaybederseniz kredi borçlarınız güvence altına alınır. İşsizlik teminatından yararlanmak için hasar anında aynı iş yerinde aralıksız 180 gün çalışmış özel sektör bordrolu çalışanı olmanız gerekmektedir.
Borcunuzu 90 gün boyunca ödemediğiniz takdirde hakkınızda yasal takip başlatılır. Bu süreçte artık banka aradan çekilir ve dosyanızavukata ya da varlık şirketine devredilir. Avukatla ya da varlık şirketi ile görüşerek yine anlaşma yoluna gitmeye çalışabilirsiniz.
İşsizlik Teminatı Hak Kazanma Koşulu: Sigorta başlangıç tarihinden itibaren 90 gün çalışmış olma, işsiz kalınan tarihten itibaren ise en az 30 gün boyunca işsizliğin devam etmesi gerekmektedir.
Bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, herhangi bir kasıt ve kusuru olmaksızın işini kaybeden sigortalılara işsiz kalmaları nedeniyle uğradıkları gelir kaybını belli süre ve ölçüde karşılayan, sigortacılık tekniği ile faaliyet gösteren zorunlu sigortayı ifade ...
İlgili 33 soru bulundu
İşsiz kalma riskine karşı Kart borcunuzu güvence altına alın
Kredi Kartı İşsizlik Sigortası ile işsizlik, hastalık, geçici iş göremezlik gibi istenmeyen durumlarda kredi kartı borcunuzu 12.000 TL 'ye kadar güvenceye alabilirsiniz.
Yapı Kredi Bankası'ndan bireysel kredi kullanan müşterilerin yaşam kaybı ya da tam ve daimi maluliyet durumunda kredi borcunu teminat altına alan, işsiz kalmaları durumunda ise yine teminat kapsamında kredi taksitlerini ödeyen bir sigortadır.
Teminatları Nelerdir? Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi kullanan, SGK'lı veya kamu personeli statüsünde çalışanların, istem dışı işsiz kalmaları durumunda, bir kredi veya poliçe süresi boyunca, ilgili kredinin azami 6 taksitine kadar teminat sağlayan bir sigorta türüdür.
Prim Tutarı ve Ödeme şartları
Ayda, 100 TL'lik borcunuza karşılık sadece 2 TL ödeyerek işsizlik durumunda kredi kartı borcunuzun 12.000 TL'ye kadar sizin adınıza ödenmesini sağlayabilirsiniz.
Talep edilmediği sürece bankalar hayat sigortası primlerini otomatik olarak müşterilerine iade etmiyor. Bu nedenle e-devlet sistemi üzerinden veya bir dilekçe yazarak ödenmiş primlerin iadesi için başvuruda bulunulması gerekiyor. Talep üzerine bankalar birikmiş primleri müşteriye geri ödüyor.
İşsiz kalmanız durumunda kredi taksitleriniz ödenir. Yaşam kaybı halinde kredi borcunuzun tamamını karşılar. Kaza sonucu sürekli sakatlık durumunda size maddi güvence sağlar.
Siz borçlarınızı gerekçe göstererek işten ayrılırsanız bu istifa anlamına gelir. Dolayısı ile bu sebepten işten ayrılırsanız ne yazık ki kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.
Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40'ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80'ini geçememektedir.
İşsizlik Teminatı
Bekleme süresi olan haller hariç bir aydan eksik süreler için gün başına aylık tazminatın 1/30'una eşit bir tutar ödenir. Poliçe dönemi içerisinde hasar başına en fazla altı ay, yenilemeler dahil toplam sigorta süresi içinde ise azami 18 ay ödeme yapılır.
Kredi Borcu Ne Zaman İcraya Verilir? Tüketici Kredi Sözleşmeleri Yönetmeliği'nin 18. Maddesine göre, yapılan kredi sözleşmelerinde kredi borcu taksitinin iki defa üst üste ödenmemesi halinde banka tarafından verilen kredi iptal olur.
Kredi alırken adınıza hazırlanmış olan sigorta poliçesini, poliçe süresi bitmeden iptal edebilirsiniz. Bunun için sigortayı iptal ettirmek istediğinizi bankaya bildirebilirsiniz. Eğer iptal gerçekleşmezse de bir dilekçe ile Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.
Kredi sigortalarının genel şartları ve sağladığı teminatlardan başlıcaları detaylandırıldığında yaşam kaybı, tam ve daimi maluliyet teminatı, istem dışı işsizlik teminatı, geçiçi iş göremezlik teminatı, gündelik hastane tazminatı teminatı olarak sıralanabilir.
Ancak ihtiyaç kredisi için yıllık ortalama yıllık 50-70 TL, konut kredisi (mortgage) için yıllık ortalama yıllık 450-550 TL, taşıt kredisi için ise 100-350 TL hayat sigortası prim bedeli alınmaktadır. Bu fiyatlar bankalara ve sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterir.
Kredi Ödeme Güvencesi, bireysel kredi kullanan müşterilerimizin yaşam kaybı veya tam ve daimi maluliyet durumunda kredi borcunu teminat altına alan, işsiz kalmaları durumunda ise yine teminat kapsamında kredi taksitlerini ödeyen sigortadır.
İşsizlik sigortasının gerektirdiği ödemeleri, hizmet ve yönetim giderlerini karşılamak üzere, bu Kanunun 46 ncı maddesi kapsamına giren tüm sigortalılar, işverenler ve Devlet, işsizlik sigortası primi öder.
Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak, Son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak, gerekmektedir.
Bankaların kredi çekerken hayat sigortasını şart koşmasının nedeni, borcun geri ödenmesini garanti altına almaktır bu sayede kredi borcu olan kişinin vefat etmesi, beklenmedik bir şekilde işsiz kalma, maluliyet ve ciddi hastalığa yakalanma gibi durumlarda borcun geri ödemesini sigorta şirketi üstlenir böylece de kredi ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri