Kredi kartınıza hesabınızı bağlayarak; Vadesiz hesabınızdan kredi kartınıza ödeme yapabilir. Hesabınızdan para çekip, hesabınıza para yatırabilir. Havale ve eft gibi daha birçok bankacılık işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Yeni Paraf, ilerleyen teknolojinin imkanlarını yenilikçi ürünleriyle sizlere sunuyor ve hayatınızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Yeni Paraf'ı artık tek başına hem banka kartı hem de kredi kartı olarak kullanılabilirsiniz.
Kredi kartından para çekmek mümkündür. Ancak çekilen para tutarına göre işlem ücreti ve faiz yansıtılmaktadır. Bu durumda bankaların belirlediği oran ve işlem ücreti değişiklik göstereceği için net bir oran belirlemek mümkün olmamaktadır.
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Kredi kartının aksine banka kartınız için hesap kesim tarihi ve son ödeme vadesi bulunmaz. Kredi kartı ve banka kartı arasındaki farklardan bir diğeri de taksit imkânıdır. Kredi kartları, alışverişlerde taksit kolaylığı sağlar. Bu da size herhangi bir ürün ya da hizmetin bedelini taksitle ödeme olanağı sunar.
İlgili 30 soru bulundu
Banka Kartı Nedir? Banka kartı, Bankamız tarafından müşterilere açılan cari hesaplara tanımlanan ve günlük belirlenen limitler dâhilinde alışveriş ve para çekme işlemi yapılmasına olanak sağlayan bir ödeme aracıdır.
Banka kartı, herhangi bir bankanın müşterinin adına özel olarak açtığı hesap doğrultusunda verdiği fiziksel bir karttır. Bu kartla ATM'lerden para çekme, para yatırma ve para transferi gibi birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Türkiye'de en çok kullanılan ödeme sistemlerinin başında Visa ve Mastercard gelir. Kart numaranızın ilk hanesinin 4 olması, Visa; 5 olması ise Mastercard kullandığınız anlamını taşır. Kredi kartınızın üzerinde yer alan 16 rakamın ilk 6 ya da 8 hanesi, kartı hangi bankanın verdiğini gösterir.
Kart limiti artırma konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir kural yasal sınırlamalardır. Yasal düzenlemeler gereği, tüm kredi kartlarının toplam limiti, kart sahibi olduğunuz ilk yıl aylık ortalama net gelirinizin iki katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirinizin dört katını geçemez.
Bankkart için şifreniz hem kredi kartı özelliği hem de banka kartı özelliği için aynıdır.
Evet, kredi kartından havale yapmak mümkündür. Ancak kredi kartı ile havale yapabilmek için kredi kartınızın nakit avans limitinin olması gerekir. Limit sıkıntınız yoksa ilgili bankanın mobil uygulaması, internet şubesi, ATM veya telefon bankacılığı ile havale işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Nakit avans faizi kredi kartı faizi oranlarının üzerindedir. Çektiğiniz avansı ödemediğiniz her gün faiz işlemeye devam eder. Kısa zamanlı nakit ihtiyaçlarda kullanılabilecek bir yöntem olabilir fakat uzun vadeli olarak kredi kartından avans çekmek sizlerin zararına olacaktır.
Farklı bankalar arasında para aktarımı yapmak için EFT işleminden yararlanabilirsiniz. EFT işlemini, kredi kartı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde yapmak mümkündür. Kredi kartından EFT ile para gönderme işlemi için kredi kartınızda nakit avans limitinin olması yeterlidir.
Visa ve Mastercard ödeme sistemleri yapan iki rakip firmadır. Yani bunlar bir kredi kartı markası değil, nakit akışını sağlayan ödeme sistemi markasıdır. Kredi kartınızın visa ya da mastercard olması sizi değil, bankaları bağlayan bir durumdur.
Çünkü 10 gün kullanılmayan kartlar her ne kadar pasif sayılsa da tamamen iptal etmek daha doğru olacaktır. Bu nedenle eğer kart ileriki dönemlerde aktif olarak kullanılmayacaksa, karta gelen indirim, promosyon vs. gibi tekliflere onay verilmemelidir.
Mastercard, 1966 yılında ABD'de kurulmuş olan finans şirketidir. Kredi kartı gibi materyaller üzerine kurulmuştur. Mastercard bankalar ve tüketicilerinin kart ve kredi kartı ile ödeme sistemlerini sağlamaktadır. Birçok futbol organizasyonuna sponsor olmasıyla da tanınmaktadır.
En Yüksek Kredi Kartı Limiti Veren Banka Hangisi? Akbank, Garanti BBVA ve QNB Finansbank kredi kartı limiti yüksek bankalardır.
10.000 TL Asgari Ödemesi Ne Kadar? 10.000 TL kredi kartı borcunun asgari tutarı eğer kredi kartı limiti 25.000 TL altındaysa 2.000 TL, 25.000 TL ve üstündeyse 4.000 TL'dir. Yani kredi kartı limitine göre 2.000 ve 4.000 TL arasında değişir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartları limitlerine ve asgari ücretlerine yeni düzenlemeler getiriyor. Buna göre 15 bin TL limite kadar olan kredi kartlarında asgari ödeme yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkıyor. Geliri 1000 TL olanların kredi kartı limiti de 1000 TL ile sınırlandırılacak.
Kredi kartı veya banka kartı üzerinde bulunan ilk rakam, kartın hangi ödeme sistemini kullandığını belirtir. Uluslararası ödeme sistemi olan Visa ve Mastercard'ın kendisini niteleyen bir rakam bulunmaktadır. Eğer kartınızdaki ilk rakam 4 ise Visa, 5 ise Mastercard ödeme sistemi kullanılmaktadır.
Nakit avans, kredi kartınıza bağlı olarak tanımlanıyor ve ATM'ler üzerinden kredi kartınızı kullanarak çekebiliyorsunuz. Nakit ihtiyacınız ne zaman ortaya çıkarsa, dilediğiniz saatte kartınızın bağlı olduğu bankaya ait en yakın ATM'ye giderek nakit avansınızı çekebilirsiniz.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
Bankaya gitmeden vadesiz hesap açma farklı yöntemlerle yapılabilir. Vadesiz hesap açma online olarak, yani bankaların alternatif dağıtım kanalları olan telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilir.
Kimler banka kartı alabilir? 18 yaşını doldurmuşsanız, T.C. kimlik numaranız, yeni çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızla banka kartı alabilirsiniz.
Banka kartları her zaman ücretsizdir ve hesabınıza tanımlanan kredili mevduat hesabınızı (KMH) kullanmadığınız sürece herhangi bir faize tabi değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri