Topikal olarak uygulanan azelaik asit anne sütüne minimal düzeyde geçmekte ve emziren annelerde kullanımı güvenlidir. Topikal dapson anne sütüne geçmekte.
Doğal İçerikli Ürünler Kullanın
Göğsümüz için topikal olarak uyguladığınız ürünler doğrudan yenidoğan bebeğinizin ağzına girdiğinden, paraben, mineral yağ ve petrol içermeyen doğal krem veya losyon kullanmayı hedeflemelisiniz. Buna ek olarak, cilt ürünlerinde kullanılan bazı bileşenler cildinizi tahriş edebilir.
Kozmetik ürünlerden güneş kremleri içerisinde ciltten dolaşıma katılabilen ve özellikle FDA'nında gebelik- hamilelik ve emzirme döneminde kullanımını uygun görmediği kimyasal kozmetik maddeler ve koruyucular anne ve bebek sağlığı açısından ele alındığında risk yaratabilir.
Tiyokolşikosid anne sütüne geçtiği için, emzirme döneminde MUSCORİL kullanılmamalıdır (bkz.
5. İlaç alındıktan 1-2 saat sonra süt ilaç konsantrasyonu pik yapar. Anne ilacı emzirmeyi bitirdikten sonra veya enzirmeden 3-4 saat önce almalıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Parenteral verilen ilaçların anne sütündeki yoğunluğu çok daha fazla olacaktır. C) İlacın itrah yolu ve biotransformasyonu da anne sütünü, dolayısı ile bebeği etkileyecektir. Örneğin insülin ve heparin gibi ilaçlar ve ayrıca sodyum gibi bazı iyonlar anne sütüne geçemez.
En kısa tedavi süresi boyunca en düşük etkili dozu kullanmayı düşününüz. PAROL'un emziren anne tarafından tedavi edici dozlarda alınması bebek üzerinde bir risk oluşturmaz. Parasetamol az da olsa süte geçtiği içim emzirme döneminde hekim önerisi ile kullanılabilir.
Bebeklerin emzirme sırasında bu ilacı vücutlarına almamaları için, emziren anneler bu ilacı meme üzerine sürmemelidir. Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.
Aynı zamanda hamile kişiler ve emziren anneler bu uygulamayı yaptırmamalıdır. Daha rahat bir dönemde bu uygulama rahatlıkla yaptırılabilir. Microblading bahsi geçen durumlarda yaptırılmamalıdır. Çünkü kişiye herhangi bir yan etki yapabilir.
Östrogen içeren ilaçları süt salgısını azalttıkları için zorunlu olmadıkça kullanmayınız. AĞRI KESİCİLER: Baş ağrısı, eklem ağrıları, kas ağrıları, adet sancıları için paracetamol (Minoset, Parol, Calpol vb.), ibuprofen (Nurofen, Burofen, Suprafen vb.) etken maddeli ilaçları rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Emzirme döneminde parfüm kullanmayın
Emzirme sürecinde anneler için; vücudunun kokusunu değiştirecek deterjan, kokulu sabun veya parfüm kullanımı doğru değil. Bebek, annenin kokusunu yabancı olarak görüp memeyi reddedebilir.
"Nemlendiriciler ve güneş koruyucular gebelik boyunca doktora danışılarak kullanılabilir. Özellikle güneşli havalarda, dışarı çıkarken güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Pek çok vitamin içeren vazelin, emziren annelerin sıkça kullandığı bir kremdir. Vazelini hasar görmüş göğüs ucuna masaj yaparak sürebilirsiniz. Emzirme öncesinde meme ucunu anne sütüyle temizleyerek daha rahat bir emzirme yapabilirsiniz. Vazelin, memeyi rahatlatan yaraları onarak etkili bir destek olacaktır.
Sonuç: Çalışmamız, zeytinyağı ve madecassol kremin gebelik döneminden başlayarak kullanımının hiçbir uygulama yapmayan hastalara göre emzirme döneminde meme başı yaralanmasının önlemek için güvenli ve yararlı bir seçim olduğunu göstermektedir.
Siz emziren annelerde günlük C vitamini ihtiyacı yaklaşık olarak 120 mg' dır. Bu vitamin çeşitli besinlerden alınamadığı takdirde kapsül ve hap gibi c vitamini takviyelerinden faydalanabilirsiniz. Doktorunuzun tavsiye edeceği vitamin dozu sizin için daha faydalı olacaktır.
Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı önerilmez.
Çiğ sarımsak, soğan, yeşil soğan, çiğ kabak, kavun gibi çok gaz yapan yiyecekler de mümkün olduğunca az tüketilmeli. Çok fazla çay, kahve içmek de sütün kalitesine olumsuz etki edebileceğinden ve annenin uyku kalitesini düşüreceğinden tercih edilmemeli. Bu süreçte sigara alkol gibi ürünlerden de mutlaka kaçınmalı.
İlk 4 ayda aylık yarım-bir kg zayıflama normaldir. Anne çok şişmansa, ayda 2 kg kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kg'ın üzerinde zayıflamak emziren anne için sakıncalıdır. Hekim izni olduktan sonra hafif yürüyüşler yapmak ve düzenli egzersizler kilo vermeyi çabuklaştıracaktır.
Emziren annenin özellikle alkol, sigara, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durması hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı için oldukça önem taşımaktadır. Emzirme sırasında kullanılan her ilacın anne sütüne geçebileceği ve bebek üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceği unutulmamalıdır.
VOLTAREN EMULGEL FORTE'un gebelik döneminde kullanılması önerilmemektedir. Özellikle gebeliğin 3.trimesteri sırasında diklofenak, rahmin normal gelişiminin engellenmesi ve/veya ductus arteriosusun erken kapanması olasılıkları nedeniyle kontrendikedir.
Voltaren, Dikloron, Majezik ve Naprosyn v.b gibi non-steroid anti-inflamatuar ilaçlar 34. Haftadan sonra gebelik suyunda azalma ve bebeğin önemli kalp damarlarında erken kapanmaya yolaçabilir. Ağrı kesici özellikteki çayların kullanımı tavsiye edilmez. Çok gerekmedikçe kas gevşetici kremlerin kullanılması önerilmez.
Genel soğuk algınlığı, grip ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen ateş, baş ağrısı, burun akıntısı, vücut kırıklığı ve ağrılarını içeren semptomların giderilmesinde kullanılır.
flurbiprofenin laktasyonda kullanılması tavsiye edilmez. Klorheksidin diglukonatın insan ya da hayvan sütüyle atılıp atılmadığına ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. MAJEZİK PLUS'ın emziren annelerde kullanımı kontrendikedir.
A. Beta laktamlar: Bu gruptaki antibiyotikler asidik yapıdadır. Bu nedenle anne sütüne çok az geçerler ve bebek için herhangi bir zararlı etkileri yoktur.
Laktasyon döneminde alınan antibiyotiklerin, gebelik döneminde kullanılan antibiyotikler kadar büyük riskler oluşturmadığı bilinmelidir. Ayrıca bebeğin anatomik gelişimi büyük ölçüde tamamlandığından dolayı anne sütüne sirâyet eden antibiyotikler, teratojenik etki oluşturmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri