Ürünlerimiz domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürünü, ham maddeyi içermez.
Cevap: Merhaba, domuz yağı katkısı içermemektedir.
Bu konuda GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Yüksek Mühendisi Hayreddin İşbilir, en çok domuz yağını içeren gıdaları: " Çikolata, bisküvi, dondurma, sakız, yaş ve kuru pasta, şekerleme, cips, hazır çorba, bulyon, tatlı, meyve suyu prosesi, yufka, pizza, öksürük şurubu, grip ilaçları, bitkisel yağ, un, ekmek katkıları, kek ve ...
Bunu anlamak için domuz yağı katkılı gıda maddeleri kodlarını bilmemiz gerekiyor. Domuz yağı diğer adıyla domuz içyağı, domuzun vücudunda bulunan işlenmemiş içyağının işlenmesiyle elde edilen yağdır.
Dr. Oetker ürünlerinde sığır ve bitkisel olmak üzere iki çeşit jelatin kulanılmaktadır. Sığır jelatinin tedarikçisinden edinilmiş helal sertifikası mevcuttur.
İlgili 35 soru bulundu
Ürünlerimiz domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürünü, ham maddeyi içermez.
Gıda sektörü başta olmak üzere ilaç, kozmetik ve diş sektörü gibi alanlarda da kullanılan agar tozu bitkisel ve helal bir maddedir. Ülkemizde de helal ürünler kategorisinde agar tozunun satışı yapılmaktadır.
Merhaba, Nutella'da domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır, bu bilgi ürünümüz etiketi üzerinde de yer almaktadır. Türk gıda kodeksine göre kakaolu mamüllerde kullanılabilecek yağlar yalnızca bitkisel kökenli yağlardır.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır.
Ürün üzerinde “Ürünümüz domuz veya domuz katkıları içermez” ifadeleri yer alıyor. Ürün içeriğine baktığımızda %50 oranında sütlü çikolata ve %50 oranında sütlü dolgu içerdiğini anlıyoruz. İlk olarak sütlü çikolata içeriğine baktığımızdaysa ilk 3 sırada; Şeker, Kakao yağı ve Yağsız süt tozu olduğunu görüyoruz.
Eğer jelatin içeren gıda maddesinin jelatini, inek, sığır ve koyun gibi şer'an tüketilmesi caiz olan hayvanlardan üretilmiş ise, bu gibi jelatini ihtiva eden gıda maddelerini tüketmek şer'an caizdir; ”helal damgasını“ taşıyan bazı şekerlemeler gibi. Nitekim üretildikleri ana madde de zaten şer'an caizdir.
Örnek olarak Jelatin(E441) domuz yada sığır veya diğer hayvanların kemik ve deri artıklarından, Karmin(E120) kırmızı bitten, Şellak (E904) yine bir bit türünden, Kasitin (E920) insan at veya domuz kılından, Rennin sığır ve davar midesinden, Pepsin domuz midesinden elde edilmektedir.
Tedarikçilerimizin toplumsal değerlere saygılı, insan sağlığına duyarlı, yasalara tümüyle bağlı, helal üretim, paketleme ve satış anlayışı çerçevesinde faaliyet göstermelerini sağlamak, Tüm süreçlerimizi sürekli denetleyip iyileştirerek toplumun örnek gösterdiği bir firma olarak faaliyetlerimizi sürdürmektir.
Pringles Cipste Domuz Yağı İçeriyor.
Öz. Günümüzde domuz yağı ve türevleri ile alkol gibi tüketilmesi haram olan bazı şeyler insanların günlük hayatta yaygın bir şekilde faydalandığı gıda ve kozmetik gibi ürünlerde katkı veya ek besin maddesi olarak kullanılmaktadır.
Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır. Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
Vejetaryenler ve veganlar jelatini katmayıp, ancak agar gibi hayvansal olmayan jeller kullanmayı tercih etmektedirler. Buna ek olarak, marshmallow genellikle Müslümanlık ve Yahudilikte jelatinin koşer veya helal hayvanlardan elde edilmemesi (örn. domuz) halinde koşer veya helal olarak kabul edilmez.
HARIBO Türkiye'de üretim, helal standartlarına uygun yapılmaktadır.
Cevap: Merhaba, Ürünlerimizde domuz yağı bulunmamaktadır.
Cevap: Merhabalar, ürünlerde domuz maddesi ve alkol bulunmamaktadır.
Ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır.
Cevap: Değerli müşterimiz, alkol içermemektedir. Türkiye'ye gelen ürünler helal sertifikalıdır. Cevap: Merhaba domuz yağı içermemektedir.
Kıvam veren ve tüketim ömrünü uzatan jelatinlerin bir türü de sığır jelatinidir. Dünya genelinde üretilen jelatinlerin neredeyse %60'ı domuzdan elde edilmektedir. Kalan pay ise sığıra verilmiştir.
Jelâtin E441 kod numarasıyla bilinmektedir. Başlıca hammadde olarak domuz kemik ve yağları ile sığır kemik ve derileri kullanılmaktadır. Genellikle yiyecek sanayisinde yiyeceklerin dayanıklılığını arttırmak için kullanılır. Bunun yanında, eczacılık, fotoğrafçılık ve kozmetikte de ürün yapımında kullanılır.
Buna göre, kollajenin kaynağı olan hayvan helal değilse, ondan üretilen jelatin de helal olmamaktadır. Menşeinin helalliği bilinmeyen jelatinlerin Müslümanların tüketeceği gıdaların üretiminde kullanılması ve içinde domuz kaynaklı jelatin olduğu kesin olarak bilinen gıdaların tüketimi caiz değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri