Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır. Çırpılmış krema genellikle şeker, vanilya, kahve, kakao, çikolata, portakal vb. ile tatlandırılır. Ticari stabilizatörlerde jelatin ve difosfat (E450) dahil olmak üzere diğer çeşitli maddeler kullanılmaktadır.
Püf noktaları Kremayı hazırlarken, sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcı ile karıştırırsanız topaklanma sorunu yaşamazsınız. Ardından en az 10 dakika mikser ile çırpmalısınız.
Yağ kürecikleri sadece hava ceplerini stabilize etmekle kalmaz aynı zamanda krema içindeki sıvının akarak toplanmasını da önler. Böylece köpük bütün olarak belirli ve kalıcı bir yapıya bürünür. Krema çok fazla çırpıldığı zaman yağ kürecikleri krema içinde toplanmaya başlar ve iri yağ kütleleri oluşmaya başlar.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Soğumaya bırakın soğuyan kremayı mikserden 5 dakika geçirin. Krem şantiyi sütle birlikte mikserle 5 dakika çırpın ve kremayı krem şanti ye ilave edin.
İlgili 15 soru bulundu
Çırpılmış krema, birçok tatlıda, örneğin profiterol ve kat kekleri için bir dolgu olarak bir bileşen olarak kullanılır. Kırbaçlama sırasında, kısmen birleştirilen yağ molekülleri, hava kabarcıklarını yakalayan stabilize bir ağ oluşturur.
Süt, un ve tuz derin bir kabın içine eklenir. Karışım, katılaşıncaya kadar çırpılır. Katılaşma olayı gerçekleştikten sonra beş dakika boyunca mikrodalga fırında ısıtılır. Çiğ krema, bu şekilde hazır hale gelmiştir.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır. 'Sıvı krema' ve 'süt kreması' ismiyle de bilinen bu krema, fesleğen, nane gibi farklı tatlarla birleştirilir.
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
1 litre sütten yaptığınız ve kıvamı cıvık kalan muhallebinize 2,5 yemek kaşığı kadar nişasta ilave etmeniz yeterli.
Özellikle çırpılarak kullanılmaya uygun yapısıyla tatlılarınıza lezzet katan yardımcınız. İçim Şef Krema %35 yağlıyı ister çırparak tatlı yapımında ya da meyvelerin yanında; ister çırpmaya gerek kalmadan çorba, balık, et, makarna ya da istediğiniz sıcak yemeğe lezzet katmak için kullanabilirsiniz.
Ama tabii o kadar lezzetli bir krema ki herhangi bir şeyin içine koymaya da gerek yok aslında, tek başına da yenebilir. Pastacı kremasının aynı anda hem akışkan olma hem de sabit durabilme gibi bir özelliği var.
Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Kremanın kısa sürede katılaşması için krema, çırpıcı uçlar ve çırpılacak kasenin derin dondurucuda bir süre soğutulması gerekir.
Mikserle en yüksek hızda 3-5 dk veya telle 10 dk çırpınız. Çırpıldığında 3 katına kadar kabarır! Yemekler için; Doğrudan kullanılabilir.
Bir kap içerisine bir miktar soğuk su ve buz koyun. Kremanın suyunu süzüp elinizle top haline getirin ve soğuk suyun içerisine koyun. 5 dakika bu şekilde suyun içinde bekletin. İstediğini şekli verip buzdolabına kaldırabilir ya da hemen tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Buzolabınızın bir köşesinde bekleyen kremanın bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız size bir önerimiz var. Bir bardak sıcak suya bir kaşık krema koyup karıştırın. Krema suyun içerisinde beyaz pullar oluşturuyorsa bu bozulduğuna işarettir. Kaliteli ve bozulmamış bir krema suyun içerisinde homojen kalmalıdır.
Kaynama derecesine gelene kadar ısıtılır. Kaynatmayın kremanız bozulabilir.
Hazır ya da ev yapımı mamullerde çiğ krema iyi sonuç verir.
Yemek ve soslara özel Pınar Krema, ideal kıvam ve ideal lezzete sahip yapısıyla lezzetli tarifler yaratmanıza yardımcı olur. Hem tatlılarınızda hem de yemeklerinizde kullanabileceğiniz bu krema, özellikle sıcak yemeklerde daha iyi performans gösterir; sıcak uygulamalara dayanıklıdır ve yüksek ısıda kesilmez.
11-Kremalı yemekler
Kremalı yemekler de mikroorganizmalar açısından yüksek derecede risk taşıyor. Bu yüzden tıpkı balık ve et içeren yemeklerde olduğu gibi krema içeren yemekleri de pişirdiğiniz sıcaklıkta ve bir kereden fazla olmamak şartıyla ısıtmalısınız.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
Makarna haşlandığında suyunu süzün ve kenarda bekletin. Bu sırada bir tavaya kremayı ekleyip kısık ateşte ısıtmaya başlayın. İçerisine tuzu, karabiberi ve kuru fesleğeni ekleyin. Hafifçe kaynamaya başlayıp kıvamı yoğunlaştığında içerisine haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri