Ayrıca Kırklareli'nin ilçelerini gezerken oralarda bulunan dükkânlardan da alışveriş yapabilirsiniz. Meşhur Kırklareli peyniri, tahin helvası, hardaliye, kavala kurabiyesi, badem ezmesi, pancar pekmezi, geleneksel ahşap süs eşyaları gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Özellikle Karakeçili kilim ve halıları oldukça meşhurdur. El dokuması heybe, seccade ve yolluk gibi ürünler de yolunuz Kırıkkale'ye düştüğünde satın alabileceğiniz yöreye özgü ürünler arasındadır.
Kırklareli neyi ile meşhur? Kırklareli badem ezmesi, tahin helvası, peynir, hardaliye, pancar pekmezi, oğlak eti ve ahşap süs eşyaları ile ünlü.
Anlatıla gelen meşhur Çeşnigir Köprüsü efsanesi ve Tavalı Kaya efsanesi vardır. Tarihi Çeşnigir Köprüsü asırlar sonra Karakeçililerin, Uluslararası Kültür Şenlikleri'nde amblem olarak kullanılmış, amblemde keçi figürü kullanılarak köprü sembolize edilmiştir.
İlgili 44 soru bulundu
Gaziantep'ten ne alınır? Biber Salçası (Acı, Tatlı, Karışık), Pul Biber, Toz Biber, Dolmalık Patlıcan Kurusu, Dolmalık Biber Kurusu, Dolmalık Kabak Kurusu, bastık, sucuk, tahin helvası, köy pekmezi, lahmacun ve baklava en çok alınan ürünlerdir.
Keskin Tava Kırıkkale ili adına tescil edilerek coğrafi işaret almıştır. Çeşitli illerde düzenlenen festival ve etkinliklerde Kırıkkale'nin özel yemeği olarak hazırlanan ve şöhreti birçok ilde yayılmış bu muhteşem lezzeti muhakkak yerinde tatmalısınız!
Kırklareli'nin En Meşhur Tatlısı:Kaymaçina
Kırklareli'nin en meşhur tatlısı süt ile hazırlanan kaymaçina tatlısıdır. Özellikle Kırklareli'nin Istrancalar bölgesinde yer alan Balkan köylerinde sıklıkla yapılmaktadır. Süt, yumurta ve şekerin bir araya gelmesi ile hazırlanan meşhur tatlı fırında pişmektedir.
Hardaliye, üzüm kabuğu ve çekirdeği ile ezildikten sonra, içine siyah hardal tohumu ve vişne yaprağı ilave edilerek hazırlanan, kendine has hoş kokusu ve tadı olan, buruk içimli, ALKOLSÜZ, geleneksel içecektir. İlave su ve şeker içermez. Üzümün has suyundan elde edilir.
Lüleburgaz tatlısı ve bakla çorbası da yöreye özgü yemekler arasında yer almaktadır. Lüleburgaz'a gidildiğinde mutlaka yoğurtlu labada, borani ve manca gibi yemekler yenilmelidir. Tarla yemeği olarak bilinen bu lezzetin yanında papaz yahnisi ve pilavlı dolma da Lüleburgaz'da çok sık tüketilmektedir.
Başlıca tarım ürünlerimiz buğday, arpa, şekerpancarı ve ayçiçeğidir. Sebze ve meyvecilik gelişmiş olup bağcılık da ekonomide önemli yer tutmaktadır.
İlin Adı: Kırıkkale'nin adının, şehrin 3 km. Kuzeyindeki Kırıkköyü ile kendin merkezindeki Kaletepe'nin kısaltılarak birleştirilmesinden ortaya çıktığı söylenir.
Meşhur Kırklareli peyniri, tahin helvası, hardaliye, kavala kurabiyesi, badem ezmesi, pancar pekmezi, geleneksel ahşap süs eşyaları gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Kırıkkale, 1989 senesinden önce başkent Ankara'ya bağlı bir ilçe iken 21 Haziran 1989 târih ve 3578 sayılı yasa gereğince dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından yapılan törenle il olmuştur. İlk vâlisi Fikret Güven, 17 Ağustos 1989 târihinde yapılan törenle il vâliliği görevine başlamıştır.
#Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan #Keskintavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2018'de coğrafi işaret belgesiyle tescillenen Keskin tava, Ramazan ayında da sofralara lezzet katıyor.
Kırıkkale ili ılıman iklim kuşağında yer almaktadır. Ancak bulunduğu alanın denizden uzak oluşu, günlük sıcaklık farkının bozkır olmasından dolayı değişmelere uğraması gibi nedenlerle iklim karasallaşmaktadır. Sıcaklık: Yapılan gözlemlere göre; Uzun yıllar ortalama sıcaklık 12,5 ºC' dir.
Şalgam Suyu, Narenciye, Karatepe Kilimleri, Cezerye Tatlısı pek çok yöresel ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak verebilirsiniz. Ayrıca el yapımı eşyalar, biblolar gibi hediyelik eşyalardan da seçebilirsiniz.
Kilis'in neyi meşhur hediyelik çeşitleri nelerdir diye düşünmeden çarşısından, pazarından zahter, şam fıstığı, pekmez, zeytin, zeytinyağı, cevizli sucuk, sabun ürünlerinden alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri