Alkol, aşındırıcı bir madde olduğundan dolayı ekran üzerinde beklemesi koruyucu camın özelliğini kaybetmesine yol açacaktır. Alkol bazlı sıvının yanı sıra temizleme aşamasında sert olmayan yumuşak bir bez tercih etmek gerekiyor.
Nemli bir bez kullandıktan sonra ekranı tamamen kurulamak için tüy bırakmayan bir bez kullanmak tekrar tüylenmemesi açısından önemlidir. Ayrıca ekran temizleme için ayrı ayrı paketlenmiş mendilleri de kullanabilirsin. Ekran temizleme mendillerini elektronik ürün satan mağazalarda bulabilirsin.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Mikrofiber havlu ya da kağıt havlu yardımı ile cam yüzeyi siliniz. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
Elbette çok yıpranmış ve ekrana yapışma özelliğini kaybetmiş olan kırılmaz camları yeniden kullanmak pek doğru olmaz. Ekranın netliğini ve çözünürlüğünü olumsuz şekilde etkileyeceği için bunun yerine yeni bir kırılmaz cam almak daha akılcı bir tercih oluyor.
İlgili 22 soru bulundu
Alkol, aşındırıcı bir madde olduğundan dolayı ekran üzerinde beklemesi koruyucu camın özelliğini kaybetmesine yol açacaktır. Alkol bazlı sıvının yanı sıra temizleme aşamasında sert olmayan yumuşak bir bez tercih etmek gerekiyor.
Kırılmaz cam sayesinde düşme ya da çarpma gibi durumlar görüldüğünde koruyucu ekran telefonunuzun ekranını maksimum seviyede korur. Özellikle günlük hayatınız ya da iş tanımınız gereği daha gelişmiş bir cep telefonuna ihtiyaç duyup aldığınızda bunu uzun süre kullanmak istersiniz.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir.
Camların parlak olması için, cam temizleme solüsyonunu biraz alkol veya amonyak ile karıştırabilirsiniz. Bu karışım, camın üzerindeki yağ ve kirleri daha etkili bir şekilde çözer ve parıltılı bir görünüm sağlar. Camı silmek için mikrofiber bir bez kullanmak en iyisidir.
Ekran koruyucu takan kullanıcıların birçoğu cam içerisinde hava kabarcıkları görüyor. Bu olayın oluşma sebebi montaj esnasında ekranın tam olarak temizlenmemesi ve ekran koruyucunun ekran zeminine yanlış adımlar ile takılmasından kaynaklı oluşuyor.
Aseton kullanarak silikon telefon kılıflarını temizlemek tesirli bir metottur. Ancak çok dikkatli olmak gerekir. Zira aseton yapısı gereği kılıfların renginde ağarmalara veyahut deformelere kapı aralayabilir. Bir parça pamuk veyahut bez kullanarak bu metodu uygulayabilirsiniz.
İlk olarak ağır kimyasal ürünler kullanmaktan kaçının. Örneğin çamaşır suyu, cam temizleyici veya amonyak gibi bileşenler kullanmayın. Akıllı telefon ekranını temizlerken herkesin yaptığı bir diğer yaygın hata ise peçete veya tek kullanımlık kağıt havludur. Kağıt havlular zamanla telefon ekranını çizebilir.
Yüzde 70 izopropil alkollü mendil, yüzde 75 etil alkollü mendil veya Clorox marka dezenfektan mendil kullanarak iPhone'unuzun dış yüzeylerini hafifçe silebilirsiniz. Ağartıcı veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmayın. Açıklıkları neme maruz bırakmayın ve iPhone'unuzu herhangi bir temizlik maddesine batırmayın.
Abartmadıkça sorun olmaz. Zaten üstünde koruma filmi varsa ve onu siliyorsan hiçbir şey olmaz. Ancak ıslak mendilden sonra kurulamak için arkadaşların dediği gibi gözlük mendili kullanın yoksa çizilmelerin önüne geçemezsin.
Kırılmaz cam ekran koruyucusu, mobil cihazların ekranlarını çeşitli hasarlara karşı korumak amacıyla kullanılan özel bir teknolojiye sahip koruyucu cam tabakalardır.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir.
Şampuanla cam silme en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Kovanızın içine koyacağınız kremsiz şampuanlı su ile önce camlarınızı siliyorsunuz. Sonra kuru bir bezle kurulama işlemini yaptıktan sonra kese kağıdı ile tekrar siliyorsunuz. Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi.
ve 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi koyup. 2 su bardağı su ekleyip. karışımı kapatıp bu şekilde çalkalayıp hazırlıyorum. bu şekilde camıma sıkıyorum. kuru bi bezle 1 güzel kuruluyorum. bakın kızlar sonuç gerçekten harika. mobilyalarınıza. cam yüzeylere istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Cam temizliğinde mikrofiber bez, toz bezi ya da gazete kağıdını cam silme materyali olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra cam silme suyu, sirkeli su, yumuşatıcı karıştırdığınız su, sabunlu su gibi temizleme suyu hazırlayabilirsiniz.
İstisnasız herkesin ikilemde kaldığı ana konu, ekran koruyucunun plastik mi, yoksa cam mı olması gerektiğidir. Plastik koruyucular daha ekonomik fiyatlara sahip olduğundan daha cazip bir seçenek gibi görünebiliyor. Ancak telefonunu sıklıkla düşürenler için cam ekran koruyucular tercih edilmeli.
Montaj esnasında koruyucu cam içerisinde kalan hava kabarcıkları ekran üzerinde bombe yaptığından dolayı en ufak baskı da hava kabarcığını sıkıştırabilir ve koruyucu camın çatlamasına neden olabilirsiniz. Ekran koruyucu çatladığında mutlaka değiştirilmesi gerekir.
Bu görevi başarılı bir şekilde yerine getiren ekran koruyucuları tercih edebilirsiniz. Ekran koruyucuların telefona zarar vermediğini, aksine telefona gelecek olası zararlardan koruduğunu bilmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri