Doğum sonrası çatlaklar, ilk oluşmaya başlandığı dönemde henüz rengi pembe, mor ya da kırmızı iken tedavi edilirse ciddi oranda düzelme görülmekte ancak uzun süre tedavi edilmezse ve rengi beyazlaşırsa uygulanan tedavilerin çok az olumlu etkisi görülmektedir.
Yani kırmızı çatlaklar tedavi edilmezse beyaz rengine döner. Bu aşamada ise tedaviler daha zorlayıcı olabilir. Çatlakların hiç oluşmaması için cildi nemli tutmak önemli bir konudur. Cilt kuru kaldığı takdirde çatlak riski artabilir.
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Kakao yağı, zeytin yağı, badem yağı gibi çeşitli bitkisel yağlar ve deri çatlakları için kremler gebelerde koruyucu amaçlı kullanılmış ancak bilimsel çalışmalarda yeterli olumlu sonuçlar alınamamıştır. Cilt çatlaklarının izleri kalıcı mıdır? Cilt çatlaklarının izleri kalıcıdır, tedavi ile görünümleri iyileştirilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Cilt Çatlakları Sporla Geçer Mi? Spor yaparken cildinizi sıkılaştırdığınız için yeni oluşmuş ve oluşan çatlaklara spor yapmak oldukça iyi gelecektir. Eğer bazı doğal yöntemlerle egzersizi bir arada yaparsanız şaşıracağınız sonuçlar almanız mümkün!
Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
Vücut çatlaklarına hangi yağ en iyi gelir diye sorulunca zeytinyağı denilir. Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir.
Vücutta çatlağın oluşması için karşımıza çıkabilen durumlar arasında yer almaktadır. Yaş grubu fark etmeksizin herkeste görülebilir. Çok zayıf olan insanlarda da kalıtsal sebeplerden dolayı çatlak görüntüsünün oluşabildiği bilinmektedir.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Cilt çatlakları mevcutta bulundukları rengi solaryum veya bronzlaşma ile kaybetmezler.
Basen çatlakları neden olur konusunda ana etken hareketsizlik olduğun karşınıza çıkar. Spor yaparak bu sorunlara maruz kalma oranını azaltabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken ani hareketlerden kaçınmaktır. Ani hareketler farklı sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi basen çatlakları da ortaya çıkarabilir.
Icon lazer ve biodermogenesi sistemleri ile çatlakların tedavi edilmesi sağlanabiliyor. Lazer uygulamaları 3 hafta ara ile 5 seans şeklinde uygulanabilir. Lazer tedavisi sırasında hastalara solaryumda önerilebilir. Özellikle lazerle çatlak tedavisi uygulanırken kolojen ve elastik liflerin uyarılması söz konusudur.
İlaç ve Kremler
İçerisinde C vitamini bulunan ve kollajen üretimini artıran kremler çatlak tedavisini desteklemek için kullanılır. Destekleyici bir yöntem olarak kullanılan ilaç ve kremler, çoğu zaman diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kullanıldığında daha etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlar.
Çatlaklar tamamen yok olur mu sorusunun cevabı yine oluşma zamanıdır. Yeni oluşan çatlaklar tamamen yok olması mümkün olabilmektedir ama çatlaklar üzerinden yıllar yıllar geçmişse tamamen yok olması birazcık daha zordur.
👉🏻 Çatlak kemik, kendiliğinden iyileşebilen bir durum değildir. Bir uzman doktor tarafından tedavi yapılması gerekmektedir. Doktor tarafından uygulanan çatlak tedavisi kısa süre içerisinde etkisini gösterecektir. Hastanın durumuna, çatlağın yerine ve boyutuna göre tedavi süresinde değişkenlikler olabilmektedir.
Kilo değişimlerini sabit tutmak, cildinizi mümkün olduğunca nemli tutmak çatlak oluşumunu belli bir dereceye kadar engelleyebilir. Bunlar dışında C, E ve çinko bakımından zengin yiyecekler tüketebilirsiniz ve cildinize fırçayla masaj yapabilirsiniz. Artan kan dolaşımı da çatlakların oluşumunu engelleyebilir.
Vücut Çatlakları Tamamen Geçer mi? Cilt yüzeyinde oluşan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum mümkün değildir.
Cilt için gerekli vazelin, shea butter, gliserin, badem yağı ile cildin beslenmesine ve yumuşamasına olup, cilt üzerinde ekstra yoğun bakım uygulayarak çatlakları iyileştirir ve topuk derisini yenilemeye olur.
Bunun dışında çatlak oluşumuna sebebiyet veren durumlar kesin olarak belirlenmiş değildir. Aşırı kilo alıp verme, ergenlik dönemi kas yapısının gelişmesi, vücut geliştirme gibi durumlarda vücutta belli yerlerde çatlaklar görülür.
Çatlak kremi ya da çatlaklarda lazer tedavisi gibi pek çok yöntemi tercih ederek deri çatlağı görünümünü azaltabilirsiniz. Özellikle düzenli kullanılan çatlak kremleri, oldukça etkili sonuçlara ulaşmanızı mümkün kılacaktır.
Sonraki aşamada görüntü kırmızı, mor ince yırtıklara dönüşür. Dermatoloji uzmanına erken dönemde başvurmak tedavinin başarısını hızlandırır. Hasta bu izleri önemsemeyerek doktora gitmeyi ertelerse yırtıklar sedefe benzer izlere dönüşerek tedaviyi zorlaştırır.
Ergenlik döneminde ise hormonal değişikler, hızlı büyüme, uzama ve kas yapısının gelişimi deri çatlağına yol açmaktadır. Bununla birlikte aşırı kilo alıp vermek ve vücut geliştirme sporlarında ağırlık kaldırmalar da çatlak sebepleri arasında bulunmaktadır. Bazen de hiçbir neden olmaksızın cilt çatlağı oluşabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri