Yine antioksidan özellikleri sayesinde kırmızı lahananın vücutta idrar söktürücü özellikler gösterdiği biliniyor. Bu sayede ödem ve şişlik gibi sorunlara da hızlıca çözüm olabiliyor.
Kırmızı lahana, çok eski devirlerde tüketilen hala günümüzde de sağlıklı beslenme reyonlarında yerini alan bir lahana türüdür. Kat kat yapraklarının her birinde sağlığınız için bulunmaz faydalar barındırır. Akdeniz kökenli olan bu sebze, zayıflamak isteyenden kansere önlem almak isteyenlere kadar etkili olmaktadır.
C vitamini deposu olarak bilinen kırmızı lahanada birçok vitamin bir arada bulunur. Bunun yanında sülfür bileşeni de bulunur. Bu bileşen sayesinde lahana sivilce ve akne izlerine oldukça iyi gelir. Aynı zamanda protein, karbonhidrat, yağ, lif ve sodyum da bulundurur.
Lahana diyeti 7 günde 5 kilo vermenizi sağlar. Hızlı yağ yakımını sağlar. Kilo vermesi kolay olmasının asıl sebebi ise, oldukça düşük kalorili olmasıdır.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir.
İlgili 28 soru bulundu
Lahana suyunda yer alan antioksidan maddeler sayesinde, bağırsaklarınızda oluşan zararlı maddelerin atımı kolay olacaktır. Yani ödem ve şişlik gibi problemleri lahana suyu ile giderebilirsiniz.
Tencereye 2-3 yaprak lahana koyulur üzerine su ilave edilir ve 15 dk kaynatılır. Rengi iyice suya çıkan lahanalar çıkarılır ve suyu ılımaya bırakılır. Günde 2 kez sabah ve akşam lahananın suyu içilir. Hergün günlük yapılması gerekmektedir.
Yine antioksidan özellikleri sayesinde kırmızı lahananın vücutta idrar söktürücü özellikler gösterdiği biliniyor. Bu sayede ödem ve şişlik gibi sorunlara da hızlıca çözüm olabiliyor.
Mor lahana insan vücudunda pek çok alanda olumlu etkiler gösterir. Karaciğerden cilt sağlığına, kalp sağlığından bağışıklık sistemine, kanserden romatizmal hastalıklara, deri hastalıklarından gut hastalığa kadar pek çok sağlık problemine iyi gelir. Bu yüzden tüketimi yoğun olarak tercih edilmektedir.
Bir haftada 4,5 kilograma kadar kilo verdirdiği iddia edilen Lahana çorbası diyeti, diyetin yapıldığı süre boyunca sadece lahana çorbasının ve yağsız süt, meyve ve sebzenin tüketildiği hızlı kilo verdiren bir diyettir.
Kırmızı lahanayı doğrayıp bol tuz ile derin bir kapta bir gün bekletin. Ertesi gün elinizle suyunu sıkıp süzdürdükten sonra kavanoza doldurun. Ağzına kadar üzüm sirkesiyle doldurup, salata yapmaya hazır hale getirin. İsteğe göre roka, dilimlenmiş zeytin, mısır konservesi ilave edip salata yapın.
🌸Lahanayı ince doğrayın, 🌸1 yemek kaşığı kaya tuzu ile bir kasede ovalayın, 🌸karışımı bir kavanoza doldurun, 🌸suyunu salmasını bekleyin 🌸2 saat sonra üzerine sirkeyi ekleyin. 🌸Ağzını kapatıp buzdolabında 5 gün bekletin, 🌸günde 2 kaşık tüketin.
Lahana, diyet lifi kaynağı olarak bilinir bu da kabızlığı hafifletmeye, kan şekerinin dengelenmesini sağlayarak sindirim sağlığını iyileştirmektedir.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
Yüksek oranda C vitamini ve sülfür içerdiğinden vücut sağlığına oldukça olumlu katkılarda bulunur. Suyu sıkılıp içilen kırmızı lahananın kan basıncını azaltığı, sindirimdeki hücreleri yenilediği biliniyor. Bunun dışında kabızlık gibi sorunlar sırasında tüketerek bağırsakların fonksiyonlarını artırır.
Lahana diyetine, lahana diyeti çorbası demek daha doğru olur aslında. Sekiz on çeşit sebzenin karışımı ile yapılan bir çorbanın bir hafta boyunca tüketilmesi ile yapılan bir diyettir. Bu diyette tıpkı, yoğurt diyeti gibi, 1 hafta içinde 5 ile 7 kilo verdirmeyi amaçlar.
Suyu çıkan mor lahanaların sularını süzdürün. Eğer turşu olarak kullanacaksanız yıkamadan bir kavanoza alın. Direkt yiyeceksiniz ya da salataya koyacaksınız süzdürebilirsiniz. Çok tuzlu gelmişse yıkayıp süzdürebilirsiniz ve yeniden tatlandırabilirsiniz.
Mor lahana halk arasında kırmızı lahana olarak da bilinmektedir.
Kan basıncını düzenleme etkisine sahip mor lahana, sizi kalp hastalıklarından korur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını ve canlı kalmasını sağlayan kırmızı lahana, daha düzenli kalp atışlarını da gerçekleştirir. Kırmızı lahana hem salatası ile hem de suyu ile mideyi rahatlatan bir sebzedir.
Başlığa cevap: Evet, ödem attırır!
Lifli gıdalardan biri olan lahana özellikle çiğ yendiğinde kilo verme sürecini hızlandırdığı ve ödem atma, yağ yakma konusunda atom karınca gibi çalıştığı da bir gerçek.
- Lahana suyu içerisinde iltihap gideren etki bulunur. İdrar yolunda oluşan enfeksiyonunda ve türlü iltihaplarda lahana suyu içimi faydalıdır. Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler.
Bu şifalı besinin faydası olduğu kadar zararı da bulunmaktadır. Ebetteki her şeyin fazlası zarardır. Lahana sebzesinin aşırı tüketimi vücudunuzda su kaybına neden olabilir. Bu şifalı besinin fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik yapabilir.
İbrahim Saraçoğlu. Ödem atmak için kaynayan bir bardak suyun içerisine 25 adet kurutulmuş kiraz sapını atın sonrasında 5 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra süzün. 1 hafta boyunca, günde bir kez kahvaltıdan iki saat sonra veya öğle yemeğinden iki saat sonra için.
Zayıflatan bitkiler arasında yeşil çay, maydanoz, tarçın, dere otu, biberiye, mate otu, zencefil, kekik, ısırgan otu, nane, kiraz sapı ve mercan köşk gelmektedir. Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri