Pancar Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? Pancar mideye iyi gelen besinlerden bir tanesi olduğu için gaz yapmaz.
Kış aylarında bağışıklık güçlendirmek için bebeğinizin öğünlerinde mutlaka pancara yer verebilirsiniz. Pancar çorbası, pancar püresi, parmak besin olarak bebeğinize sunabilirsiniz. Pancar bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
Aslında yetişkinler için bile pancarın kabuğunu sindirmek zordur. Uzmanlar 8. ayın bebekleri pancarla tanıştırmak için uygun olduğunu söylüyor.
Pancarda çok fazla kalsiyum, potasyum ve A vitamini var. Özellikle A vitamini ve kalsiyum bebeğinizin gelişimi için çok önemli. 1 orta boy pancar 1 gram lif içeriyor. Kırmızı pancar barındırdığı tüm bu vitaminlerle bebeğinizin favorisi olabilir.
Kırmızı Pancar
Kan temizleyicidir. Süt üretimini artıran lifler ve sağlıklı mineraller açısından zengindir.
İlgili 25 soru bulundu
ELMA, ŞEFTALİ, ARMUT, ERİK
Çilek, kavun, kiraz, üzüm, yaban mersini, avokado, kivi gibi meyveler ise anne sütüne gaz yapmayan meyvelerdendir.
Protein: Kırmızı et, keçi sütü, kefir, köy yumurtası, ev yoğurdu, humus, nohut, mercimek, fasulye, barbunya bol miktarda protein bulundurur. İyi birer enerji kaynağıdır. Tahin: Her gün bir çorba kaşığı tahin pekmezle ya da salataya eklenerek kullanımı süt üretimini artırır.
Pancar Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? Pancar mideye iyi gelen besinlerden bir tanesi olduğu için gaz yapmaz.
Pancar, havuç, patates haşlanır, ayrı bir tencerede soğan ve sarımsak kavrulur ,üstüne süzdüğümüz sebzeleri ekleyin, biraz daha kavurun ,suyunu ekleyip 5 dk kaynatın blenderdan geçirip ,üstüne irmiği ekleyip bir taşım kaynatın, kapattıktan sonra tuz, zeytinyağı ekleyin, afiyet olsun bebişlere.
Orta boy bir kırmızı pancar yaklaşık 4 gram diyet posası içerir ve bu sayede bağırsaklarımızı korurken, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunları önler.
Pancarı yıkayıp soyuyoruz ve yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra labne peynirini de ekleyip çatalla eziyoruz ve püre haline getiriyoruz. Ardından zeytinyağını ekliyoruz. Daha pek çok lezzetli ve doyurucu tarife ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Kırmızı pancar, oksalata içerdiğinden fazla tüketildiğinde böbrek ve mesane taşlarına neden olabilmektedir. Bazı kişiler kırmızı pancar tükettiklerinde alerji belirtileri olan kızarıklık, kurdeşen, kaşıntı ve hatta titreme geliştirebilir.
Şeker oranı yüksek bir sebze olduğundan, pancar suyunun da aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, "Çalışmalara göre çok yüksek besin değeri nedeniyle haftada 2 gün, yarım veya bir bütün pancar ya da aynı aileden pazı, ıspanak, kinoa tüketimi önerilmektedir.
Ekilişi nisan ve mayıs aylarında, hasadı ise ağustos ayında yapılan 90 ila 110 gün arasında yetişen bir üründür.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir.
Yaklaşık olarak dört kişilik bir pancar suyu yapmak için 4 adet kırmızı pancar kullanmanız yeterli olacaktır. Kırmızı pancarın içerisine 2 adet kırmızı elma, 1 tane havuç, 1 limon suyu ve 1 çay kaşığı kadar da toz zencefil ilave ederek lezzetli bir pancar suyu hazırlamak mümkündür.
Özellikle kolik bebek annelerinin gaz sancılarını azaltabilmesi için gaz yapabilen kuru baklagiller, lahana, turp, karnabahar, brokoli, soğuk şekersiz süt ve yoğurt gibi besinlerin kontrollü tüketmesi gerekmektedir. Annenin yemeklerinde kimyon kullanması, bebeğin gaz sorununu azaltabilir.
Kırmızı Pancarın Zararları
Fazla tüketilmesi toksik etkilere ve zararlı sonuçlara yol açabilmektedir. Özellikle karaciğerde problemlere neden olabilmektedir. Fakat özellikle ülser gibi mide ve bağırsak rahatsızlıkları bulunan ve böbreklerinde taş olan kişilerin kırmızı pancar tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir.
Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.
Anne sütünün kalitesi için proteince zengin beslenmek, bolca yeşil yapraklı sebze tüketmek de tavsiye edilenler arasında. Anne sütünün kalitesi için kuru incir, hurma, badem, ceviz, fındık gibi besin değeri yüksek gıdaların alınması ve bol sıvı tüketimi de çok değerli.
Bebek daha az çiş yapıyorsa yeterince beslenemiyor olabilir. Anne sütü alamayan bebeğin kilosu düşer. Bebeğin sürekli meme araması da yeterince doymadığını gösterir. Bebeğin memeyi reddetmeye başlaması da sütün azaldığını ya da azalacağına işaret eder.
"Memelerdeki süt oluşumu emzirme aralığı ve süresi ile ilgilidir. 3saatte 20 dakika süreyle beslenen bir bebek, memeyi boşaltır ve diğer 3 saat içerisinde meme yeniden süt dolar. İş hayatına başlayan anneler 3 saatte bir süt sağmalıdır. Aylar ilerledikçe 4 saatte birde olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri